9be593d3-4674-469d-8f5a-6f4ce2a84c211

Tässä elokuvajulkaisu, jota ainakaan allekirjoittanut ei odottanut ensimmäisenä saapuvan Blu-ray formaatille. Ensi kuussa myyntiin saapuvat nimittäin lasten rakastamat ruotsalaiset klassikkoelokuvat ”Peppi Pitkätossu seitsemällä merellä” sekä ”Saariston lapset ja hylje” Blu-ray formaatissa, täydellä HD-resoluutiolla.

Koskahan saamme nähdä ensimmäiset kotimaiset klassikkoelokuvat Blu-ray -formaatissa? Mistä olisi teidän mielestänne hyvä lähteä liikkeelle, Kaurismäet, Pekka ja Pätkä, vai Speden tuotanto?

Peppi Ptkätossu seitsemällä merellä ja Saariston lapset ja hylje ovat molemmat ennakkotilattavissa Filmifriikki -verkkokaupasta.

Edellinen artikkeliYoGen MAX Pedaalilaturi pitää läppärin latingissa poljennalla
Seuraava artikkeliModular Shoe on kenkä joka muuntuu joka tilanteeseen

15 KOMMENTIT

 1. Onko näissä lähdemateriaali edes DVD tasoista?

  Ja vaikka leffamatsku löytyisikin HD:na, kertokaapa mitä hyötyä kuluttajalle on niistä bluray julkaisuista, joissa lähdemateriaalina on huonolaatuinen vanha filmi?

  Toki DVD:stä näkee pakkauksen helpommin HD telkussa, mutta onko ero DVD:n ja Blurayn välillä niin suuri jos lähdematsku on vaikka tv-tasoista että kannattaa maksaa Bluray-levyn ekstrahinta?

 2. Eikös filmiltä saa scannattua vielä paljo suurempia resoja ku fullhd joten kyllä luulis auttavan

 3. Simpsonit pitäisi tulla kohta Blu-Rayllä. Tosin siinä ei taida edes filmin scannaus auttaa.

 4. Kyllä filkasta saa juu revittyä digitoinnissa isomman reson. Sen takia leffoja nykyäänki kuvataan vielä paljon filmille.

 5. Simpsonit sarja siirtyy HD aikaan amerikassa 15.2. ja introkin muuttuu samalla. Saa nähdä mitä tulee.

 6. Mitenköhän äänipuoli?

  Itse omistan Pekka Töpöhäntä DVD:n, jonka takakannessa komeilee merkintä ”DOLBY DIGITAL MONO”.

  😀

 7. Ainakin Peppi-elokuvien filmimateriaali on järkyttävän huonolaatuista. Eikä se siitä digitoituna miksikään muutu.
  Lisäksi värit ovat aivan poskellaan.

 8. Pepissä, kuten monissa muissakin HD julkaisuissa vanhoista filmeistä ei saa parempaa kuvaa, vaikka se väännettäisiin kuinka hienosti Full-HD tarkkuuteen. Lähdemateriali, eli alkuperäinen materiali ei parane, vaikka sitä digitoitaisiin kuinka. Ainoastaan uudet HD tekniikalla tuotetut elokuvat ovat oikeita HD elokuvia. Tämä on mielestäni kuluttajan harhauttamista ja sitä kaikille tutuksitullutta rahastusta.

 9. Eikä vieläkään ole saatu peppiä duppaukseen, vaikka levylle mahtuisi ääniraidat swahilistä norjaan.

Kommenttien lisääminen on estetty.