Mitä tapahtuu kun törmää 190 lasissa lintuun? 1

Mitä tapahtuu kun törmää 190 lasissa lintuun? 3

Jotain tällaista ilmeisesti tapahtuu kun törmää kovalla vauhdilla lintuun. Lähteemme mukaan Porschen mittarissa oli 190 km/h kun onnettomuus tapahtui. Vaikea sitten sanoa, mikä on todellinen tarina tämän kuvan takana, mutta kyllä tuo lintu aivan uskottavalta kolarin osapuolelta kuulostaa. Taitaa mennä interiööri uudistukseen tai sitten hinkataan hammasharjalla muutama kuukausi nahkapenkkejä ja pestään kuivapesulla plyysiosuudet. Kenties vakuutus korvaisi.

Lähde: kensingtonvictoria.com

Edellinen artikkeliGTA tulossa Nintendo Wii:lle?
Seuraava artikkeliRay Flash on edullinen harrastelijan rengassalama-adapteri

38 KOMMENTIT

 1. Hahaha!
  Lintu muuttu pulveriksi.
  Ois mukava nähä se hidastettuna.

  Mutta todellakin hyvä tuuri käyny ettei osunu kuskiin tai muihin.

 2. nii tuo ei tainnu mikään pikkulintu olla.
  tuossa viimesessä kuvassa näkee.

 3. tuskin korvaa vakuutus. kuullostaa 190km/h hieman nopeusrajoituksen ylittämiseltä ?

 4. kuppazki: eihän tuo ole laitoin nykyää niin harvinaisilla saksalaisilla rajoittamattomilla autobhaneilla.

 5. Nuo kuvat saa ajattelemaan, kuinka hauras ihminen loppujen lopuksi onkaan.

 6. kuppazki: 190 saattaa kuulostaa nopeusrajoituksen ylitykseltä kunnes tajuaa että autoilla ajetaan muuallakin kuin Suomessa…

 7. Ei tuollainen lintu mitään tuhoa ihmseen teen. Jos lintu lentäis päinnäköä 190 km tunnissa niin tuskin kovin pahoja ruhjeita tulee. Ottaen huomioon linnun koon, paine jakautuu. Minua on ammuttu ilmakiväärillä reiteen vahingossa eikä siitä tullut kuin pieni haava. Ja luodin nopeus on jossain 200 km tunnissa.

 8. Hitto jos olisin ostanut 1/4 miljoonalla tyttöystävälleni Porchen ja sitten paljastuisi tuo käsittämätön turvallisuuden laiminlyönti, pitäähän esimerkiksi vaunussa joka kykenee 250 km/h tuntinopeuksiin olla nopeutta vastaava rengastus niin miksei sitten tuulilasiin !
  Suosinkin tässä suhteessa sukuamme hyvin palvelleeseen Sir Bentleyn vaunu korittamoon (palvelu alkanut vuodesta 1760) joka ei unohda tuulilasin välttämätöntä panssarointia, jonka soisi yleistyvän kaikkiin nopeisiin vaunuihin.

 9. ”Ei tuollainen lintu mitään tuhoa ihmseen teen. Jos lintu lentäis päinnäköä 190 km tunnissa niin tuskin kovin pahoja ruhjeita tulee. Ottaen huomioon linnun koon, paine jakautuu. Minua on ammuttu ilmakiväärillä reiteen vahingossa eikä siitä tullut kuin pieni haava. Ja luodin nopeus on jossain 200 km tunnissa.”

  Olet joko ala-asteella, tai tyhmä. Tiedätkö paljonko painetta tarvitaan siihen, että tuo lasi hajoaa noin, tai siihen, miten linnunpalasia on ympäri autoa.

  Ilmakiväärissä luodin nopeus on ALHAISIMMILLAAN n.160m/s, joka on n. 576km/h. Tehokkaimmassa ilmakiväärissä jopa n.1300km/h.
  Tuo väittämäsi 200km/h ilmakiväärin luodin nopeudeksi, on naurettava. 200km/h on n. 55m/s, joka on lelukuulapyssyn nopeus. Mistä sinä tietosi revit?

  Kun hieman kasvat, opit uusia laskukaavoja, joilla selviää, kuinka massiivinen liike-energia 7kg linnulla on 0,0005kg painavaan ilmakiväärin luotiin verrattuna.

  Jos tuollainen lintu tulisi päin näköä nokka edellä 190km/h, kuolisi välittömästi, ja päähän tulisi pienoinen kraateri.

 10. aera: linnun ja ilmuskan ”luodin” massathan on kovin lähellä toisiaan?

 11. Kuten ylempänä joku sanonutkin, niin tuo kyseinen lintu voi painaa n.7kg ja ilmakon kuti 0,0005kg. Toisinsanoen lintu painaa 7000g ja ilmakon kuti 0,5g. Kolmansin sanoen lintu painaa 14 000(neljätoistatuhatta) kertaa enemmän kuin ilmakon kuti. Piste.

 12. Moottoripyöräilessä olen saanut varpusen kokosen linnun olkapäähän, vauhtia oli noin 120 km/h (ja kyseessä oli moottoritie ettei tarvi itkeä ylinopeudesta). Vaikka oli nahakanen ajotakki jossa on olkasuojukset (alpinestar) niin kyllä aika hurja mustelma jäi ja ajotilanteessa vaan höyhenet pöllys. Höyheniä löyty myöhemmin takinkauluksen ja kypärän välistä. Enkä ole ainut jolle on sattunut lintujen kanssa samanlaista moottoripyörällä. Onneks ei oo mitään sen isompaa eteen sattunu. Ja joo joo PETA + muut näitä sattuu ja jos yritetään nää välttää nin sit vaan tossua toisen eteen ja liikutaan sit kaikki jalkasin.

 13. Aika uskomatonta toi on mut rikkoohan ne pikkukivetkin tuulilaseja. Jopa vakuutusyhtiöt on sen huomioinu ja se on paljon se. Siis voit vakuuttaa tuulilasin erikseen jos siltä tuntuu.
  Tätä tilannetta on varmaan kiva pohtia vakuutustarkastajan kanssa.

 14. kerrankin sain näsäviisaat tukehtumaan nauruun ja valahtamaan heltan punaiseksi.

 15. Jotenkin tulee mieleen nuo Myytinmurtajien kokeet, joissa kokeiltiin mitä tapahtuu kun lentokoneen tuulilasiin ammutaan ”jäätynyt” kana ilmanpainetykillä. En muista tuloksia mutta en kyllä ensimmäiseksi olisi vastaanottamassa tuollaista elukkaa edes autonlasin takaa tuollaisilla nopeuksilla.

 16. Ajoin Volvo V 70 autoa muutamia vuosia sitten lappiin. Vauhti oli noin 115 km/h. Iso lintu teeri tai metso lensi suoraan tuulilasin vasempaan yläkulmaan. Kuului hirveä tömähdys. Autolle tai tuulilasille ei tapahtunut mitään. Eli ei kannata ajaa porchella.

 17. ”Ajoin Volvo V 70 autoa muutamia vuosia sitten lappiin. Vauhti oli
  noin 115 km/h. Iso lintu teeri tai metso lensi suoraan tuulilasin vasempaan yläkulmaan. Kuului hirveä tömähdys. Autolle tai tuulilasille ei tapahtunut mitään. Eli ei kannata ajaa porchella.”

  Nuo linnut lentävät n.60km/h maksimissaan, joten ajatellaan, että törmäysnopeutenne oli 150km/h, tuossa nopeudessa ei paljon tarkkaa kohtaa havaita, joten voi olla, että linnun iskun paine purkautui katto-/reunametalliin.

  Metson paino n.5kg ja teerin 1kg.

  Muutenkin fysiikan lakien mukaan reunoistaan kinnitetty lasi hajoaa helpoiten keskeltä. Myös lasin kaltevuus vaikuttaa, sekä tuleeko lintu nokka edellä vai ylhäällä. (Nuo läskit linnuthan lentävät ns. maha edellä.)

 18. Porsche FTW! Tuossa tilanteessahan olis pitänyt tehdä pienoinen väistöliike, ei muuta. (Älkää ottako tosissaan -.-)

 19. Suomen moottoritiellä sain jonkun pikkulinnun (ei siis pienintäkään hajua mikä lentäväinen oli kyseessä, jälkikäteen selvitettäväksi ei paljoa jäänyt:) napattua keulaani oman nopeuteni ollessa about 140km/h. Höyhenet pöllysivät ympäriinsä ja auton etupuskuriin syntyi törmäyskohtaan pienoinen halkeama…

 20. Kyllä kusiki olisi voinut hiukan parkaista jos kohdalle olisi osunut. Pitää kuitenkin muistaa että linnun ja naaman välissä on ollut tuo tuulilasi joka on ottanut vastaan suurimman osan törmäysenergiasta. Täysin toinen juttu olisi ollut jos kuski olisi ajanut 190 km/h pitäen päätään sivuikkunasta ulkona…

 21. Ja entäpä jos lintu lentää avoimesta sivuikkunasta sisään? Jos ei kuskin lärviin lässähdä niin viimeistään takapenkkiläisen 🙂
  BTW, testailin joskus crossipyörää (kulki n. 100km/h täysiä) ja lensi joku iso sontiainen tai kimalainen kypärään, piti melkoisen kalahduksen jo sekin. Ei jäänyt kuin muusia jäljelle. Varmaan olis näkö ollu herkässä jos sellanen olis suoraan silmään osunut.

Comments are closed.