Torrey Pines Logical on kehittänyt LightSpeed-järjestelmän kiikareille. Kiikareiden sivuille on rakennettu osat, jotka lähettävät ja vastaanottavat infrapuna-säteellä tietoa, kuten liikkuvaa kuvaa tai ääntä. Lähetininfrapuna on oikeassa linssissä ja vasen vastaanottaa infrapunavaloa. Näin kiikareiden käyttäjät saavat kontaktin toisiinsa osoittamalla kiikareilla toisiaan.

Perinteisesti tällainen toiminto on toteutettu laser-säteellä, mutta infrapuna on parempi, sillä se ei ole vaaraksi silmille. Infrapunasignaalin voimakkuudesta voidaan myös määrittää kiikareiden etäisyys toisistaan. Yhteys on tietosuojattu lähiverkkoyhteys.

Satoja kiikareita on hankittu ainakin USAn ja muiden maiden erikoisoperaatioyksikköihin. Armeija ei ole kuitenkaan ainoa asiakas, vaan myös esimerkiksi lentokentällä tällaisista on hyötyä sillä radiosignaalit sekoittuvat lentokentällä tapahtuvaan muuhun radioliikenteeseen.

Lähde: www.popularmechanics.com

Edellinen artikkeliScallop Imaging Digital Window D7 Camera tuottaa hd-tasoista 180-asteista valvontakamerakuvaa
Seuraava artikkeliÄlypultti kertoo kiristäjälle kun tämä on riittävän kireallä

4 KOMMENTIT

  1. Siis onko tämän idea että käyttäjät näkevät sen mitä yksi katsoo livenä, vai kenties jonkinlaisia kuvakaappauksia / videopätkiä ?

  2. Eikös tuo ole vain tavallista nopeampi infrapuna lähetin/vastaanotin pidemmille siirtoetäisyyksille.

  3. ”JOku:Eikös tuo ole vain tavallista nopeampi infrapuna lähetin/vastaanotin pidemmille siirtoetäisyyksille.”

    -Siltähän se vaikuttaa, mutta ennen en ole sellaisia kiikareissa nähnyt. Aika näppärää jos tiedon lähettämisen lisäksi jokainen toimisi myös linkkinä. Jossakin pakussa sitten olisi kymmenkunta näyttöä ja jokaisen kiikarin näkymät reaaliajassa.

  4. Käsittääkseni noissa on ideana välittää dataa kaksien kiikarien välillä ilman että kukaan pystyy kuuntelemaan välissä, mikä on riskinä radioaalloilla.

Kommenttien lisääminen on estetty.