Muistatteko vielä kultaisen 80-luvun jolloin kaikilla kovilla tyypeillä oli laskinkello. Ainakin meidän ala-asteella. Kaikkein parhailla oli Casio, köyhemmät laittoivat viikkorahansa Hong Kongilaiseen jäljitelmään. Casiota en ikinä päässyt kokeilemaan, mutta muistan että halpisversioissa oli myös mielenkiintoisia pelejä, joita voi pelata luokan takarivin penkeissä.

Casio palauttaa markkinoille laskinkellot ja pyrkii nyt valtaamaan alaa myös muotitietoisten laskinharrastajien parissa. Pastellinvihreät ja kirkkaankeltaiset kellot pönöttävät tyylikkäästi pronssin ja luonnonvalkoisen rinnalla. Numeronäppäimet on väritetty tyylikkääksi ruudukoksi. Ominaisuuksina kelloissa on 25-sivuinen tietopankki, 8-numeroinen laskin ja 5 erilaista hälytystä. Mutta ei pelejä, höh. Hintaa 59 dollaria.

Lähde: www.casio.com (via www.gearlog.com)

Edellinen artikkeliFusion-io ioDrive tarjoilee flash-muistia 500 Mt/s
Seuraava artikkeliKolmiulotteisilla tulostimilla valmistetut korvikeluut kliinisissä testeissä

9 KOMMENTIT

 1. Minulla oli muutamat casiot nuoruudessani oli monesti apuna.. ja puhelin muistio oli hyvä sekä että numeroita sai myös tunnusluvun taakse ominaisuutta jota kaipaisi kännyköissä..

  tyylikkäältä näyttää edelleen.. 🙂 pitänee hankkia. nostalgiaa varmaan mutta sai kylmät väreet..

 2. minulla ne kylmät väreet johtu puistatuksesta. retroilu on vaan jotain niin vastenmielistä.. omasta mielestäni siis.

 3. ”retroilu on vaan jotain niin vastenmielistä” riippuu aikakaudesta. 80-luku ei yhtään iske.

 4. Mieleen tulee vaan että miksi? Kun noista hirvityksistä kerran jo päästiin eroon ja muutenkin koko 80-luvusta.

 5. dunp, monessa puhelinmallissa pystyy lukitsemaan suojakoodilla näppäinlukon. Erittäin kätevää, kukaan ei pääse puhelimen tietoihin käsiksi noin vain, mutta puhelin on kaiken aikaa puheluita vastaanottavassa tilassa.

 6. niin mutta että osoite tietoja olisi osittain salasanan takana.. viellä kun tuhon kelloon sais bluetooth uhteyden ja saapuvan puhelun näyttö.. ei tarvisi kaivaa taskusta aina puhelinta katsoakseen kuka soittaa tai vaijentaakseen..

 7. Musta Casio löytyi. Sitten lainasin sen ja virtanappi jäi sille tielle. Eipä enää tehnyt kellolla mitään.

 8. Mielestäni ehdottoman ässä sälä! Tarvitsen laskinta päivittäin vähän koko ajan, ja olen retrohenkinen (oikeastaan ”retro” viittaa nostalgian jäljittelyyn, itse pyrin autenttiseen, olisiko se sitten ”vintage”?).

  Laskinkellossa on vain seuraava pulma: patterin tarvitsee. Nyt käytössäni oleva kuukello (Omega) on paitsi vedettävä (ei siis ikinä mitään pattereita), myös vintage, historiallinen ja liippaa kiinnostuksiani ja työtäni kaikkia yhtä aikaa. Laskutikun käytön haluaisin oppia jostain (nyt laatikossa tyhjän panttina), ja olisi siisti statement meidän inssien aivoriihessä. Sano ei pattereille!

Comments are closed.