Vaikuttaisi siltä, että suositut minikannettavat yhdessä Intellin edullisten Atom-prosessorien kanssa ovat saaneet tietokonevalmistajat innostumaan toden teolla uudenlaisten, ei välttämättä laskentatehoihin painottuvasta tietokonekonseptien kehittelyssä. On ymmärretty, että suurin osa tietokoneen käyttäjistä ei tarvitse koneelta tehoja pelejä tai mallinnusohjelmia pyörittämään, vaan hyvä peruspakettikin riittää.

Esimerkkinä uuden tyyppisestä ajattelusta käy mainiosti esimerkkinä Asuksen uusi Eee Top pöytäkone.  Eee Top on toteutettu Applen iMac koneista tutulla ”kaikki yksiin kuoriin” -periaatteella. Näyttö, levyasema prosessori, kaiuttimet, webbikamera ja kaikki muutkin tietokoneen perusominaisuudet on siis sisällytetty hieman monitoria suurempien kuorien sisälle. Paketti toimitetaan lisäksi mukanaan langaton näppäimistö sekä hiiri.

Laajakuvaisella 15,6 tuuman kosketusnäytöllä varustettu tietokone on suunniteltu myöskin helposti mukana kuljetettavaksi. Vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen kannettava tietokone, niin reilun neljän kilon painoista laitetta on helppo kantaa huoneesta toiseen tähän kiinnitetystä kahvasta. Koska kaikki tarvittava on yksissä kuorissa, niin käyttöön ottoon ei tarvitse tehdä muuta, kuin kytkeä laite kiinni verkkopistokkeeseen.

Laitteen pääominaisuudet ovat seuraavat:
-15.6″ 16:9 LCD kosketusnäyttö
-Windows XP Home käyttöjärjestelmä
-Prosessori: Intel Atom N270 + 945 GSE
-1GB keskusmuistia
-Kovalevy: 160G SATAII 5400rpm
-Näytönohjain: ATI Mobility Radeon HD3450
-1.3M pikselin webbikamera
-Sisäänrakennettu kamera ja mikrofooni
-LAN ja W-LAN
-2 USB 2.0 porttia
-Muistikortinlukija (SD/MMC/Memory Stick)
-Paino 4,4 kiloa

Toistaiseksi vasta Taiwanissa myynnissä olevalla Eee Topilla on hintaa 18 900 Taiwanin dollaria, eli noin 460 euroa.

Ainakin itse voisin kuvitella hankkivani kyseisen laitteen kodin kakkoskoneeksi. Entäpä te?

Laitteen promovideo näytillä hypyn jälkeen

Lähde:asus.com (Kautta engadget.com)

Edellinen artikkeliJames Bond ja räjähtävä käkikello, eli ensivaikutelmia Quantum of solace pelistä
Seuraava artikkeliMuistikortinlukijahiiri