Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Il on ollut jo pitkään kadoksissa. Viimeiset varmat kuvat Rakkaasta johtajasta ovat tämän vuoden elokuulta. Pohjois-Korean Korea News Service julkisti viime keskiviikkona kuvia, jossa Kim seisoskelee armeijansa sotilaiden keskellä.

Kuvaa on analysoitu runsaasti ja mm. BBC on löytänyt epäkohtia kuvasta, jotka viittaavat kuvamanipulaatioon. Kuvaa on tutkittu pikselitasolla. Itse analysoin kuvaa suoraan tietokoneen näytöltä, zoomaamatta. Ja havaitsin ainakin viisi epäilyttävää kohtaa:

1: Eturivin sotilaiden varjo hartiosta lankeaa selvästi ylemmäs kuin Kimin varjo. 2: Johtajan kasvoilla on jyrkempi ja voimakkaampi valo kuin esimerkiksi viereisen sotilaan kasvoilla. Näyttää kuin Kimin kasvojen varjoisan puolen varjo olisi jyrkempi kuin muilla. 3: Taustan portaiden ylälistaa ei ole Kimin oikealla tai vasemmalla puolella. 4: Pitäisikö tämän takana olevan sotilaan jalan olla varjossa? 5: portaisiin lankeava varjo on selkeästi jyrkempi muilla kuin Kimin vasemmalla ja oikella puolella.

Mitä mieltä olette, viittaavatko nämä kuvamanipulaatioon? Löydättekö kuvasta lisää erikoisuuksia?

Edellinen artikkeliSmartLock on räjähtävä vaijerilukko joka värjää pyörävarkaan
Seuraava artikkeliObama kaappasi lehtien etusivut