Eksyin eilen hyvän ystäväni kanssa Helsingin yöhön ja sitä myöten hetken mielijohteesta katsomaan nuoruusvuosien suosikkibändiä CMX:ää. Koska illasta kehkeytyi lopulta suunniteltua pidempi ja kosteampi, päätin aamun henkilökohtaisen tilanneraportin perusteella kerrankin pyhittää lepopäivän ja unohtaa kaikkien niin sanottujen ”hyödyllisten asioiden” tekemisen.  Kaukosäädin siis käteen ja sohvalle rönöttämään.

Television iltapäiväohjelmien kirjo ei kuitenkaan vakuuttanut ja päätin aktivoitua hieman. Kaivoin esille kuluneella viikolla postiluukusta tipahtaneen Gears of War 2 -pelin ja tyrkkäsin tämän Xbox 360 konsolin sisuksiin.

Mainittakoon alkuun, että en ole ikinä ollut mikään FPS-genren pelien suuri ystävä. Ampumapelien juoni ei tavallisesti tarjoa paljoa ja pelit ovat tällaisen satunnaisen pelailijan näkökulmasta vaikeasti opittavia. Gears of War 2 tuntuu kuitenkin alusta lähtien ymmärtävän krapulapäivää potevan ihmisen tarpeet. Pelin juoni on mukavan kevyt, eikä aseta pelaajan henkiselle puolella suuria haasteita: Avaruudessa ollaan ja maan alla asuu konetuliaseilla varustettuja hirviöitä. Nämä pitää tietenkin pyyhkiä pois ja sukupuuttoon planeetalta. Peliohjain siis kouraan ja polkua pitkin eteen päin keräten matkalla entistä isompia pyssyjä, joilla listitään entistä suurempia hirviöitä.

Pelin oppimiskäyrä on sekin sovelias ”väsyneessä” tilassa olevalle pelaajalle. Turhauttavan vaikeat pelitilanteet jäävät tulematta, mutta haastetta piisaa kuitenkin mielenkiinnon yllä pitämiseksi. Ohjaimen napitkin löytyvät heti alusta lähtien oikeista paikoista.

Peli on myös visuaalisesti hieno. Tutkittava maailma ei välttämättä ole tyylillisesti kaunein tai omaperäisin mitä peleissä on nähty, mutta täydellä HD-resoluutiolla pyörivä grafiikka sisältää hämmästyttävän paljon tarkkoja yksityiskohtia. Kun ampuminen alkaa tuntua puulta, voi pelaaja ajan kulukseen alkaa vaan skannailemaan ympäristöä ja ihmettelemään vaikkapa läpikuultavana välkkyvää maanalaista sienirihmastoa. Mitkä värit! Sarjakuvamainen maailma on myöskin sopivan realistinen. Vaikka hirviöitä hyppivätkin silmille ja päitä räjähtää, niin herkässäkään tilassa olevaa tulevaisuuden sotilasta ei ala heikottamaan.

Ja hupsista, siinähän se päivä vierähtikin. ”Mission accomplished”, eli yhtäkään hyödyllistä tekoa ei päivän aikana tullut tehtyä. Viihdykettä riitti ja huomenna ollaan taas valmiita palaamaan kunniallisten kansalaisten riveihin. Toivotaan vielä että jättiläishämähäkit, örkit, toukat ja muut maanalaiset avaruusolennot jättäisivät uneni rauhaan.

Oikeita arvosteluja pelistä löytyy vaikkapa osoitteesta v2.fi tai sitten englanniksi osoitteesta metacritic.com

Edellinen artikkeliObama kaappasi lehtien etusivut
Seuraava artikkeliLitteä hehkulamppu säästää tilaa