Tokion Setagayan alueella olevalla myös Manhole Ginza -nimellä tunnettu katu pitää pinnallaan kenties tiheiten ladotut viemärikaivot. 200-metrisellä kadunpätkällä on yhteensä 85 viemärikaivoa. Keksiikö kukaan selitystä, miten ihmeessä tämä on mahdollista tai mitenkään taloudellisesti kannattavaa.

Vai onko kyse kenties samasta ilmiöstä kuin Suomessa: Jokaisella teleoperaattorilla pitää olla omat piuhat kadun alla – tässä tapauksessa oma viemärinkansi. Tämä hieman ärsyttävä seikka tulee hyvin ilmi Helsingissä kun uusitaan katuja. Aluksi kaupunki kaivaa kadun auki ja vetää viemäröinnit sun muut. Tielle laitetaan siistit katukivet ja jalankulkijat ovat iloisia.

Viikon päästä tulee yksi teleoperaattori ja kaivaa kadun auki, laittaa kaapelinsa ja kiveykset takaisin päälle. Sitten menee pari viikkoa ja tulee toinen operaattori, joka avaa kadun ja laittaa omat piuhat. Onhan se järjetöntä ja vaikeuttaa kulkua kaupungilla. Toisaalta kai se on hyvä että työllistää aliurakoitsijoita.

Löytyy tuo katu Google Mapsistakin

Lähde: www.pinktentacle.com

Edellinen artikkeliAC/DC:n musiikkivideo Excel -taulukkomuodossa
Seuraava artikkeliiPhone 3G:n baseband hakkeroitu – operaattorilukon murtuminen lähellä!

5 KOMMENTIT

  1. Kielipoliisi teki iskun tähän artikkeliin. Kielipoliisi esittää näkemyksen, jonka mukaan tiheiten ei ole kieliopillisesti oikea tapa ilmaista haluttua asiaa. Pikemminkin tulisi käyttää oikeaa muotoa: tiheimmin. Tästä huolimatta Kielipoliisi on tyytyväinen artikkeliin, eikä ota kantaa sen asiasisältöön.

  2. Toi on oikea asfalttimiehen unelma!!! Joka hiivatin kansi tehtävä erikseen käsin. No, jokaisesta kaivosta tietennii saa korvauksen, mutta ei taida silti lyödä leiville tehojen kanssa.

  3. Ja tästä etiäpäin kaikki suuremmat valtionpäämiehet ajatetaan saattueineen tätä katua pitkin xD

  4. Luulen että tässä on kyse siitä, että jokaisen kadun talon viemäriliitokset menevät erillisten kaivojen kautta runkolinjaan, tämän lisäksi tarvitaan monta tarkastuskaivoa ja jos kadulla johdetaan erikseen sadevesiä viemäreihin, niin tälle erilliselle linjalle on omat kaivonsa. Katu on niin kapea, että kaivojen määrä helpottaa tietysti kunnossapitoa. Onhan noita silti järjettömän paljon, mitä lienee paikallisen kunnaninsinöörin päässä liikkunut. 🙂

  5. ”Ja tästä etiäpäin kaikki suuremmat valtionpäämiehet ajatetaan saattueineen tätä katua pitkin xD”

    Vihainen koira perään ja kaivot auki:D (siteet silmille?)

Kommenttien lisääminen on estetty.