Unkarilainen muotoilijaopiskelija nimeltä Tibor suunnitteli tämän Audi Calamaro -nimeä kantavan huomattavan linjakkaan konseptin lentävän auton muotoilusta. Kilpailun järjesti Unkarin Porsche. Suunnittelijan inspiraatio syntyi mustekalan luusta. Design on veneen, suksen ja kenties stealth-koneen risteytys, ehdottaa lähteemme.

Mielenkiintoinen vaihtoehto välillä suunnitella sellaista, jota ei edes ajatella toimivaksi nykyteknologian suuntauksilla vaikkapa näkyvillä propelleilla tai turbiineilla. Kunhan saamme sähkömagneettisella vuorovaikutuksella kumottua gravitaatiovoiman, niin tällaisia sitten singahtelee siellä sun täällä.

Lähde: www.automotto.org

Edellinen artikkeliTee-se-itse -läppäriteline pesulahenkarista
Seuraava artikkeliNippu dollareita + aimo annos sorminäppäryyttä = galaktinen dollariorigamikohtaaminen

22 KOMMENTIT

 1. Solid State Faneja vaan tuohon keulan aukkoon..
  Tällaisia:
  http://www.hilavitkutin.com/2008/03/20/uudenlainen-kannettavan-tuuletin-toimii-ilman-liikkuvia-osia/
  Suuremmassa kaavassa saattaisi jopa ehkä saada tarpeeksi nopean ilmavirran jotta laite liikkuisi. Ilmassa pysymisen mahdollistamiseksi tosin täytyy gravitaatiovuorovaikutus edelleen kumota, esimerkiksi jollain sähkömagneettisella vuorovaikutuksella.. Luulenpa että darpalla alkaa kohta olla jo jotain sovellusta tuohonkin, eivät vain ymmärrettävästi suuremmin huutele semmoisista kenellekään..

 2. Onhan tuommoneinen mahdollista saada toimimaan. Mutta se aika on vielä tulevaisuudessa 😀

 3. Tämä olisi ollut jotenkin mielenkiintoisempi juttu, jos leijumisen tai lentämisen perusteisiin olisi kiinnitetty edes suurpiirteisesti huomiota.
  Esim. jos lentäminen perustuu ilman virtaamiseen, niin jollakin tietokonesimulaatiolla olisi auton muotojen toimivuutta voitu testata edes likimääräisellä tavalla.

 4. Miksi auton pitäisi lentää?
  Olisihan se toki ihan perkeleen hienoa lennellä mitä reittejä huvittaa töihin kouluun tai kotiin mutta sitten kun bensa sähkö tai muu voima vara loppuu niin tuollainen hirvityshän putoaisi sieltä kuin kivi.

 5. 1.Teitä ei tarvita
  2.Paineilma tai vesi voimana 😀
  (Paineilmaa saadaan sähöstä jota saa kotona tai tuulivoimalalla)
  3.Siistii….
  4.Jousitus niin sitten kun tippuu niin ei satu pahasti.

 6. Onpa nätinnäköinen laite, toivottavasti tuollaisia saataisiin jo lähitulevaisuudessa. (10-20v)

 7. Höm höm höm… Nyt on joku virhe, sillä tietääkseni mustekaloilla ei ole lainkaan luita, vai olenko väärässä? Vai onko tuo nyt jotain että hra. Tibor keksinyt tuon mustekalan luun?!

 8. Veikkaan, että olisi aika kaameus parkkeerata. Hyttiosasta eteenpäin nousee hieman ylöspäin, joten tuo olisi vaikeampi parkkeerata kuin nykyautot ;P

 9. Siis ihan pöhlö: Vaikka ohjaamo saataisiinkin laskeutumaan lähelle tonttia, on sinne varsinkin vähänkään selkävaivaisen mahdotonta kavuta. Eikö auton idea ole että sillä voidaan ajaa? Miten ajat jos et pääse kyytiin. Ja mihin tuossa tulee matkatavarat tai kauppakassit?

 10. Miten sitä ohjataan, tuohan on Audi merkkinen kamikaze ohjus! Itse en ainakaan nähnyt mitään ohjaussiiivekkeisiin viittaavaa.

  Meidän rikkaimurista tulisi kyllä paljon parempi tulevaisuuden lentävä auto.

 11. Mahtavan näköinen laitos, parkkeeraaminen olisi haastavaa muutenkin kuin näkyvyyden kannalta, jos moiset oikeasti yleistyisi. Nykyautoissa on kuitenkin simppeli ”standardi”, renkaat joiden varassa ne pysyy itekseen pystyssä. Riittää, että on varattu maapala parkkiruutua varten. Tuollainen pitäisi ajaa johonkin telakkaan tms? Audi/Jaguar/Whatnot parking only -kyltit saisivat todella olennaisen merkityksen, ellei auto, öh, kulkinetehtaat saisi standardoitua pysäköintitelakan mallia.

  Kyytiin ja pois pääseminen olisi tietysti tuosta telakasta kiinni, samoin tavaroiden lastaaminen. Eihän ”parkkiruudun” tarvitsisi olla nykymallin mukainen tasainen ruutu.

 12. no jos ne selkävaivaiset hankkis vaikka rollaattorin, tai ajelisivat mun puolesta vaikka bussilla.

  ei tuon ole tarkoitus kai mikään inva-apu olla.

  .w

 13. juu-u. nää on näitä skifikansan fantasialeluja taas. muistan jo ammoisista 80-luvun ajoista kuinka eräässä jenkkiläisessä autolehden vuosikatalogissa oli ”tulevaisuuden ajoneuvoja” joilla ajetaan 5-viimeistään 20 vuoden päästä. oli siipeä, lasirunkoa, sähkömoottoria ja ties mitä joystik ohjausta. yksikään niistä ei ole toteutunut arkitodellisuuteen, ja niitä oli joka vuoden juhlanumerossa sivukaupalla.

  muistampa jopa, kuinka kuuluisa herra michael jackson maksoi etukäteen edellytettävän kauppasumman 350 000 dollaria ”lentoautosta”. ei ole lentoautoa pahemmin näkynyt sen paremmin herra jackolla kuin kellään muullakaan jotka huijarille meni maksamaan.

  naurettavaa, fantasiaa, hölynpölyä ja toiveunia. näen liikenteessä viikottain 20 vuotta vanhoja perus ladoja ja toyotoja mutten ainoatakaan sähköautoa (paitsi postin jakeluauton joka tehty 80-luvun pikkubakusta jollaisella kukaan ei haluaisi ajaa vapaa-ajalla)

 14. Ei noita lentoautoja tulla näkemään tavan tallaajan käytössä ainakaan.

  Pitää huomioida että kyseessä on sitten lentokone ja sitä ei lennetä ilman lentolupakirjaa, ihmiset tolloilevat jo riittävästi autojen kanssa liikenteessä ja maailma olisi todella turvaton paikka jos kaikki tolloilevat lentokoneiden kanssa.

 15. Tuo näyttääpi enemmän hiustenkuivaajalta kuin modernilta autolta…

Kommenttien lisääminen on estetty.