Nyt kun on jo suurimmalta osin todettu antibakteeriset pesuaineet huonoksi ratkaisuksi ja eläimille altistamisen lapsena ehkäisevän allergiaa, voidaan esitellä hieman kuin retrotuotteena tällainen pöpöt veitsistä tuhoava veitsiteline.

Laite käyttää ultravioletti-C-valoa eliminoidakseen 99,99 prosenttia bakteereista ja viruksista veitsien pinnalta. 20 sekuntia riittää tuhoamiseksi. Valo tappaa patogeenit kuten salmonellan, listerian sekä stafylokokit. Veitset huuhdellaan ja asetetaan telineeseen. UV-valo voidaan asettaa kytkeytyväksi joka kolmas tunti ja aina kun veitsi asetetaan telineeseen. Hintaa laitteella on 89,95 dollaria.

Mutta entäs kahvat?

Lähde: www.hammacher.com

Edellinen artikkeliSamettiset käsintehdyt höyhensilmäripset ovat muodissa maailmalla
Seuraava artikkeliTanskalaiset rakensivat kävelevän talon

12 KOMMENTIT

 1. Asiallinen keksintö. Tavallinen puinen veitsiteline kerää varmasti melkoisen määrän sylttyä sisäänsä. Joskus on tullut mieleen että meidänkin telineen erikien sisällä mahtaa kasvaa oma ekosysteeminsä..

  Aika suolainen hinta muuten.

 2. Wautsi: Puussa – niin veitsitelineissä kuin leikkuulaudoissakin – on luonnostaan suoja-aineita jotka vaikeuttavat mikrobien kasvua. Jossain tutkimuksessa todettiin puiset leikkuulaudat jopa hygieenisemmiksi kuin muoviset.

 3. Kyllähän joku taho oli tuotakin bakteerihommaa tutkinut leikkulautojen osalta ja tullut tulokseen, että puisessa asustelee vähemmän bakteereja kuin muovisessa 😛 Vaikea uskoa, oli kuitenkin sanottu että puisesta helpommin irtoaa puun omia ainesosia. Eipä nyt tule mieleen mistä tuon tutkimustuloksen luin, hieman erikoista vain 😛 Tämä kyllä on vallan mainio sovellus tuolle UV-valolle.

 4. Nämä kun yleistyvät niin seuraavaksi mietitään miksi bakteerit ovat kehittäneet vastustuskyvyn UV-valolle…

 5. Miksi pitää olla niin steriiliä?, just tuollaisen ajatusmaailman takia on suomessa lasten allergiat erittäin yleisiä, ja juuri sen takia että lapsille ei ole kehittynyt juuri liiallisen puhtauden taki tarpeeksi kovaa vastustuskykyä

 6. ”juuri liiallisen puhtauden taki tarpeeksi kovaa vastustuskykyä”
  Päinvastoin. Uudet tulokset kertovat aivan muuta. Yhtä typerä ajatus kuin hampaiden pesujen jättäminen. ”joo kyllä ihminen kehittää vastuskyvyn plakille kun tarpeeksi jättää hampaiden pesun väliin”

 7. eprar: itseasiassa uskon nimenomaan tuohon hi-technomanin juttuun. esimerkiksi japanissa ei juoda/käytetä maitoa käytännössä mihinkään eikä ainakaan pitkään aikaan ole käytettykkään, japanissa.. en muista monellako mutta ylivoimaisesti yli puolilla ihmisistä on laktoosi-intoleranssi. Suomessa taas melkein kaikki juo, jos ei päivittäin niin vikoittain maitoa ja suomessa laktoosi-intoleranssista kärsivien määrä on todella paljon pienempi. suomessa on muuten paljon pienempi määrä verrattuna suurimpaan osaan muihinkaan maihin. see the connection? nyt näinkin muuten että tällä keksinnöllä onkin varjopuolensa ja sen takia tätä pidänkin nyt huonona keksintönä. ei niihin bakteerein ole ennenkään kuoltu 🙂 ois mukava jos laittasit lähdettä tuolle sun väittämälle.

 8. Suurin osa maailman ihmisistä on laktoosi-intolerantteja aikuisiällä, kuten muuten suurin osa muistakin nisäkkäistä. Maidonjuonti liittyy toleranssiin siten, että kauempana menneisyydessä maidon käyttäminen ravinnoksi myös aikuisiällä on ollut hyödyllistä. Toleranssi ei johdu siis siitä, että maidon juomisesta olisi seurannut siedättymistä.

  En tiedä onko huonoa huumoria vai huonoa yleisisvistystä väittää että japanilaisten laktoosi-intoleranssi johtuu maidon juomattamuudesta eikä toisin päin.

 9. Miksi ihottumat, astmat ja allergiat sitten yleistyvät samaa tahtia kun yhteiskunta muuttuu aina vain hygieenisemmaksi? Jos ei ole pöpöjä, niin immuunijärjestelmä keksii tekemisen puutteessa tekaistuja uhkia esim siitepölyistä. Vastuskyky pöpöä vastaan syntyy vain mikäli pöpölle on altistuttu jossain vaiheessa! Kuten rokotteiden toiminta todistaa! Eprarin mainitsema tutkimus olisi kyllä kiva nähdä, vaikka jo valmiiksi olen kategorisoinut sen BULLSHITIKSI..

Kommenttien lisääminen on estetty.