Kyseenalaisen käyttöturvallisuuden ohella alkoholia sähköksi muuntavien polttokennojen suurin ongelma on vielä toistaiseksi ollut se, että näiden kokoa ei ole onnistuttu kutistamaan aivan riittävän pieneksi todellista mobiilikäyttöä ajatellen. Elektroniikkavalmistaja Panasonic on nyt onnistunut ratkaisemaan polttokennojen koko-ongelman pakkaamalla tämän tavallisen kannettavan tietokoneen akun kokoiseen tilaan. Ainoastaan 270 kuutiosenttimetrin kokoinen polttokenno on noin puolet aiempia vastaavia malleja pienempi ja mahtuu jo mainiosti tavallisen läppärn akun tilalle. 329 gramman painoisesta polttokennosta luvataan riittävästi sähköä noin 20 tunnin tietokonekäyttöön 2 desilitran metanolitankkauksesta.

Samalla kertaa kannettavan akun korvaavan polttokennon kanssa Panasonic esitteli myöskin itsenäisen sähköä tuottavan polttokennon, jota voidaan käyttää periaatteessa minkä tahansa sähkölaitteen voimanlähteenä. Oikean puoleisessä kuvassa virtaa laitteesta saa pieni matkatelevisio.

Panasonic on ilmoittanut kaupallistavansa tuotteen vuoteen 2012 mennessä, joten aivan vielä polttokennokannettavia on turha kaupasta etsiä.

Lähde: hwww.crunchgear.com

Edellinen artikkeliMinoru Stereo 3D Webcam on yksinkertainen
Seuraava artikkeliKukkaruukun mentävä kompostori