Kun puhutaan maailman mahtipontisimmista ja suurimmista projekteista, niin nokka tuntuu harvinaisen usein kääntyvän Arabiemiraateissa sijaitsevaan Dubaihin. Tällä kertaa ”suurimmasta” puhuttaessa on kyse Dubaihin rakenteilla olevasta maailman suurimmasta LED-videonäytöstä. 33 kerroksen korkuisen talon koko seinämää peittämään suunniteltu videoruutu on niin mittava, että tämän pinnalla näytettyjä mainoksia on tulevaisuudessa mahdollista tarkastella vielä puolentoista kilometrin etäisyydeltä.

Videoruudun tarkkoja mittoja ei kerrota, mutta kerrosmäärän perusteella voisi arvella puhuttavan noin sadan metrin korkuisesta mainostaulusta.

Lähde: www.gulfnews.com

Mainos: Netti-tv joka näyttää kaikki Suomen tv-ohjelmat – TVkaista.fi.

Edellinen artikkeliUusi kipulääke on kahdeksan kertaa niin tehokasta, kuin morfiini
Seuraava artikkeliFord esittelee MyKey-teknologian nuorten kuskien turvallisuuden parantamiseksi

16 KOMMENTIT

 1. Kävin dubaissa n. 8 vuotta sitten ja ei se todellakaan ollut silloin mikään erikoinen paikka. Äärimmäisen tylsä ja kuuma kuin helvetti. Muistaakseni 2-3 pilvenpiirtäjää vain näin. Ei kai niitä enempää olis ollutkaan. Dubai on kasvanut tuosta ajasta varmaan moninkertaisesti ja saavuttaa varmaan jossain vaiheessa valta-aseman turismisssa.

 2. Tuolla taitaa kaikki suunnitelmat mennä läpi. Suomessa suunnitelmista toteutetaan ne kaikista tylsimmät jos niitäkään.

 3. ”Hmph kirjoitti 10.10.2008. 14:16. Linkki kommenttiin |

  Niin ja mistäköhän se ilmastonmuutos johtuu..?”

  Dubai on kyllä kieltämättä mielestäni mailma turhin, vaikein ja varmasti ympäristö ei ystävällisin paikka rakentaa yhtään mitään ja vielä tuossa mittakaavassa… Maailma kärsii ja pahasti

 4. Mä tietty hakkeroin siihen tietokoneeseen, joka pyörittää tota videoo tos screenillä. ” Hacking is now done” viesti ilmaantuu, ja – dadaa! koko Dubai saa katsella bornoa ILMAISEKSI

 5. ”rahat valuu taivhan tuuliin!”

  Siinä olet kyllä oikeassa. Jos nuo rahat käyttäis oikeasti yhteisglobaali hyödylliseen esim. Lahjoittamalla lääkkeitä kehitysmaille tai vaikka ilmastonmuutos vastaiseen työhön. Vähänkö muuten tuolla Dubaissa energiakulutus on suurta. Eikä ne –lämit osaa hyödyntää ilmaista aurinkosähköä.

 6. earar: Kylläpäs oossoo. Dubai Mall:in katolla on paneeli poikineen! Tosin ei siltikään riitä siihen hiihtoputkeen mikä siinä kauppakeskuksella on..

Kommenttien lisääminen on estetty.