Ford esittelee uuden teknologian, nimeltään MyKey. Järjestelmän ideana on tehdä nuorten kuskien ajamisesta turvallisempaa. Vanhemmat antavat nuorelle kuskille MyKey-avaimen, jonka auto tunnistaa ja tietyt ominaisuudet kytkeytyvät päälle. Seuraavassa näistä ominaisuuksista:

Persistent Ford Beltreminder toimii siten, että ennen kuin turvavyö on kiinni, musiikkia ei voi kuunnella ja auto antaa kuuden sekunnin merkkiäänen viiden minuutin välein. Auton mittaristossa näkyy viesti, että stereot saa päälle, kun laittaa turvavyön kiinni.

MyKeyn ollessa käytössä, autossa kytkeytyy polttonesteen loppumisen varoitusvalo kun ajomatkaa on 75 mailia jäljellä normaalin 50 mailin sijaan. Park Aid-, Blind Spot Information System- sekä Cross Traffic Alert -järjestelmät ovat automaattisesti päällä, eikä niitä saa kytkettyä pois.

Vanhemmat voivat myös valita lisäominaisuuksia, kuten huippunopudenrajoittimen 80mph, pakotetun luistonestojärjestelmän, stereoiden äänenvoimakkuuden maksimiksi 44 prosenttia normaalista sekä vauhdinvaroitusäänen 45, 55, tai 66mph:n kohdalla.

Fordin tilaaman tutkimuksen mukaan vanhemmat pitävät MyKey-järjestelmää hyödyllisenä ja toisaalta nuorille MyKey sopii hyvin, jos he näin saavat lainata enemmän autoa. Ensimmäinen automalli, jossa MyKey-teknologia on käytössä nähdään ensi vuonna ja sen jälkeen kyseinen avain on tarkoitus ottaa käyttöön useissa Fordin, Lincolnin ja Mercuryn perusmalleissa.

Lähde: www.cartype.com

Edellinen artikkeliMaailman suurin videoscreeni rakennetaan Dubaihin
Seuraava artikkeliNicoCalm on uusi apu ei toivottuja erektioita vastaan!