Ford esittelee uuden teknologian, nimeltään MyKey. Järjestelmän ideana on tehdä nuorten kuskien ajamisesta turvallisempaa. Vanhemmat antavat nuorelle kuskille MyKey-avaimen, jonka auto tunnistaa ja tietyt ominaisuudet kytkeytyvät päälle. Seuraavassa näistä ominaisuuksista:

Persistent Ford Beltreminder toimii siten, että ennen kuin turvavyö on kiinni, musiikkia ei voi kuunnella ja auto antaa kuuden sekunnin merkkiäänen viiden minuutin välein. Auton mittaristossa näkyy viesti, että stereot saa päälle, kun laittaa turvavyön kiinni.

MyKeyn ollessa käytössä, autossa kytkeytyy polttonesteen loppumisen varoitusvalo kun ajomatkaa on 75 mailia jäljellä normaalin 50 mailin sijaan. Park Aid-, Blind Spot Information System- sekä Cross Traffic Alert -järjestelmät ovat automaattisesti päällä, eikä niitä saa kytkettyä pois.

Vanhemmat voivat myös valita lisäominaisuuksia, kuten huippunopudenrajoittimen 80mph, pakotetun luistonestojärjestelmän, stereoiden äänenvoimakkuuden maksimiksi 44 prosenttia normaalista sekä vauhdinvaroitusäänen 45, 55, tai 66mph:n kohdalla.

Fordin tilaaman tutkimuksen mukaan vanhemmat pitävät MyKey-järjestelmää hyödyllisenä ja toisaalta nuorille MyKey sopii hyvin, jos he näin saavat lainata enemmän autoa. Ensimmäinen automalli, jossa MyKey-teknologia on käytössä nähdään ensi vuonna ja sen jälkeen kyseinen avain on tarkoitus ottaa käyttöön useissa Fordin, Lincolnin ja Mercuryn perusmalleissa.

Lähde: www.cartype.com

Edellinen artikkeliMaailman suurin videoscreeni rakennetaan Dubaihin
Seuraava artikkeliNicoCalm on uusi apu ei toivottuja erektioita vastaan!

12 KOMMENTIT

 1. No voihan hitto, tuohan imee kaiken elämän innon amiksilta ja muiltakin nuorilta autoilijoilta. Masentuvat, tekevät itsemurhan. 🙁

 2. ”Persistent Ford Beltreminder toimii siten, että ennen kuin turvavyö on kiinni, musiikkia ei voi kuunnella ja auto antaa kuuden sekunnin merkkiäänen viiden minuutin välein. Auton mittaristossa näkyy viesti, että stereot saa päälle, kun laittaa turvavyön kiinni.”

  Hmm, tokkopa pelkkä musiikin puuttuminen ja varoituspiippaus, vaikka kuinka ärsyttävä olisikin, toimii paremmin kuin se, että auto ei käynnisty ollenkaan, ellei turvavyö ole käytössä. Takapenkille saa aina gettoblasterin ja piippausta oppii sietämään. Mutta kyllä kai tuollakin on varmasti joku toivotun suuntainen vaikutus.

  Hyvä vain, että kehittelevät tällaisia. Nuoret autoilijat tarvitsevat vielä pitkään opettelua kortin jo saatuaankin. Vai?

 3. Kierroksenrajoitin, vaikka on nopeus rajoitettu, niin ei ole esimerkiksi räväkät kiihdytykset. Normaalissa ajossa ei tarvitse yli 5000rpm :]
  Ja ihan tajuttoman hyvä idea tämä, kun jenkeissähän ajokortin voi saada jo 16 vuotias naurettavan helposti (rahasta kiinni). Alkometri tosiaan myös.

 4. Jossain ohitustilanteessa se nopeusrajoitin voisi olla jopa vaaratekijä, kun olisi tarpeen ennättää vastaantulevan alta pois.

 5. Mutta sittenhän nuo suunnittelijat heittävät vastalauseeksi, että ”onko pakko ohittaa?”. No ei ehkä normaaleja autoja, mutta traktoreita yms hitaita ajoneuvoja jotka sattuvat ajamaan niissä 80 KM/h ja 100KM/h teillä.

 6. no kuka pässi yleensä lähtee ohittamaan jos sieltä on joku niin lähellä tulossa vastaan.. -.- ja voihan sitä sit hätätilanteessa palata sinne ohitettavan taaksekin eikä väkisin yrittää änkeä ohi.. Pääsee sitä hitaammallakin autolla ohi, silloin kun se on laillisesti sallittua.

 7. Just olin tätä kehitellyt ja ihmetellyt miksei ole markkinoilla, tietenkin pitäisi olla sellainen järjestelmä, jossa pääkäyttäjä voi itse määrittää vara-avaimen suojaustason. Gps:n liittäminen järjestelmään on itsestäänselvyys. Tällöin esim nopeus voidaan rajoittaa aluekohtaisesti sopivaksi.

 8. Kauhiaa kuraa.. Steriili maailma.. Ylisuojelevaa paskaa.. Autokorttiakaan ei voi enää yhdistää minkään tasoiseen vapauteen jos tommonen paska pääsöö markkinoille.. Noh.. Onneksi mä saan nauttia iha inhimillisestä autoilusta kuitenkin koska ajelen vähä paremmalla fordilla ku tommosella uudel muovifordilla..

Kommenttien lisääminen on estetty.