Apple iPhonen puheluominaisuudet laajenivat juuri merkittävästi, sillä IP-puhelinsovellusten kehittäjä Fring on vihdoin julkaissut version ohjelmastaan iPhonen ja iPod touch laitteiden omistajille. Ylivertaiseksi muihin pikaviestin- ja IP-puhelinsovelluksiin nähden Fringin tekee se, että sovelluksen avulla on mahdolista kirjautua sisään useaan palveluun samaan aikaan.  Esimerkiksi Skypen, Messengerin ja SIP -IP-puhelimen käyttäjä saa siis kaikkien palveluntarjoajien toiminnot käyttöönsä yhdellä sovelluksella. Kaiken kaikkiaan Fring tukee seuraavia protokollia: Skype, MSN messenger, Google talk, Twitter, Yahoo, AIM, ICQ, SIP.

Kokeilujen perusteella esimerkiksi Skype-puhelujen soittaminen sekä Skype-kontakteille, että Skype-out toimintoa käyttäen toimivat moitteetta. Sen sijaan käytössäni olevaa, SIP-protokollaa hyödyntävää Laajakaistapuhelin.net numeroa en vielä saanut toimimaan Fringin kanssa (odotellaan Laajakaistapuhelimen asiakaspalvelulta apua tähän)

Negatiivisena ominaisuutena mainittakoon, että operaattorien vaatimuksesta ip-puhelujen soittaminen onnistuu ainoastaan langattoman WLAN lähiverkon ylitse. 3G-datayhteyksien yli on mahdollista kyllä tekstichattailla, mutta äänipuhelujen soittaminen on estetty.

Tällä hetkellä tavoitettavuus sovelluksen kautta vaatii myös sen, että tämän on oltava erikseen käynnistettynä. Tähän ongelmaan on odotettavissa parannusta, kun Apple lanseeraa oman sovellusten push-palvelunsa iPhonelle lähitulevaisuudessa.

Joka tapauksessa kyseessä on varmasti yksi parhaista iPhonen sovelluksista tähän asti ja vieläpä ilmainen sellainen!

Linkki Fring -sovellukseen Apple iTunes verkkokaupassa

Edellinen artikkeliSarah Palin: Dinosaurukset ja ihmiset elivät yhdessä ja maailma luotiin 6000 vuotta sitten
Seuraava artikkeliMies osti netistä digikameran joka sisälsi MI6-agentin ottamia salaisia valokuvia

12 KOMMENTIT

 1. Eipä kauan mene kun apple poistaa mokoman kaikista laitteista takaporttinsa kautta.. Viimeistään oman ohjelmansa julkaisun yhteydess’ lähtee.

 2. kaverilla on tuo fring nokialaisessa ja siinä ainakin pystyy soittamaan 3g verkon kautta toiseen puhelimeen missä fring

 3. No Nokia on eri asia kuin Apple.
  Tuo iphonehan on vain lelu-gadgetti eikä mihinkään vakavaan pisneskäyttöön.

 4. Omalla kokemuksella puhelimet menevät ”pisnesluureina” juuri päinvastoin.

 5. Fringin Windows Mobile ja Smartphone -versiot soittavat myös gprs(+edge) ja 3g- yhteyksien yli.

 6. AA. NYt se siis tapahtui 8) Uutisoidaan jo siitä, kun puhelimilla voi soittaa! Niin paljon muita ominaisuuksia…

 7. Käyttökelvoton ellei tuota ohjelmaa saa taustalle (kuten oikeissa älypuhelimissa) ja voip-puheluita pelaamaan 3g-yhteyden yli.

 8. Max Angelma: hyvä pointti… eipä löydy mitään mainintaa aiheesta Fringin kotisivuilta. Ilmeisesti onnistuu pelkkä tekstichatti siis.

  Tuntematon: Jep, kuten jutussa mainittiin, tämä on ominaisuus on Applen tahallaan estämä. Bummer!

  Vajaa: Sovelluksen saa toimimaan taustallla, kun Applen push-palvelin starttaa. Sitä ennen ”vajaalla” mennään.

  Yleistä: mikähän ihme se on, että puhuttiin mistä matkapuhelimesta tahansa, niin Nokia-fanipojat tuntuvat ottavan aina jotenkin nokkiinsa?

 9. ”Yleistä: mikähän ihme se on, että puhuttiin mistä matkapuhelimesta tahansa, niin Nokia-fanipojat tuntuvat ottavan aina jotenkin nokkiinsa?”

  Ilmeissti täällä käy paljon Nokia-fanipoikia, ja itse en ole huomannut kuin muutaman uutisen muista puhelimista kuin Iponesta. Ipohonesta on uutisoitu lähes kaikesta, kun taas Nokiasta lähinnä Tube-puhelimesta ja muista puhelimista, kun on ilmenny jotain hauskaa(kuten Malboro-askin näköinen puhelin).

 10. Ehkä iPhonesta uutisoidaan eniten siksi että Erkillä on semmonen. Mutta eipä se mua haittaa…

 11. Lisään vielä, että eihän se minuakaan haittaa mistä täällä uutisoidaan. Tosin minua ei Iphonen yksityiskohdat kiinnosta, mutta ne uutiset voin hyvin skipata, kuten näiden ”Nokia-fanipoikienkin” pitäisi tehdä. Jos niitä ei jaksa skipata, niin voi selailla muitakin blogeja.

Comments are closed.