Apple iPhonen puheluominaisuudet laajenivat juuri merkittävästi, sillä IP-puhelinsovellusten kehittäjä Fring on vihdoin julkaissut version ohjelmastaan iPhonen ja iPod touch laitteiden omistajille. Ylivertaiseksi muihin pikaviestin- ja IP-puhelinsovelluksiin nähden Fringin tekee se, että sovelluksen avulla on mahdolista kirjautua sisään useaan palveluun samaan aikaan.  Esimerkiksi Skypen, Messengerin ja SIP -IP-puhelimen käyttäjä saa siis kaikkien palveluntarjoajien toiminnot käyttöönsä yhdellä sovelluksella. Kaiken kaikkiaan Fring tukee seuraavia protokollia: Skype, MSN messenger, Google talk, Twitter, Yahoo, AIM, ICQ, SIP.

Kokeilujen perusteella esimerkiksi Skype-puhelujen soittaminen sekä Skype-kontakteille, että Skype-out toimintoa käyttäen toimivat moitteetta. Sen sijaan käytössäni olevaa, SIP-protokollaa hyödyntävää Laajakaistapuhelin.net numeroa en vielä saanut toimimaan Fringin kanssa (odotellaan Laajakaistapuhelimen asiakaspalvelulta apua tähän)

Negatiivisena ominaisuutena mainittakoon, että operaattorien vaatimuksesta ip-puhelujen soittaminen onnistuu ainoastaan langattoman WLAN lähiverkon ylitse. 3G-datayhteyksien yli on mahdollista kyllä tekstichattailla, mutta äänipuhelujen soittaminen on estetty.

Tällä hetkellä tavoitettavuus sovelluksen kautta vaatii myös sen, että tämän on oltava erikseen käynnistettynä. Tähän ongelmaan on odotettavissa parannusta, kun Apple lanseeraa oman sovellusten push-palvelunsa iPhonelle lähitulevaisuudessa.

Joka tapauksessa kyseessä on varmasti yksi parhaista iPhonen sovelluksista tähän asti ja vieläpä ilmainen sellainen!

Linkki Fring -sovellukseen Apple iTunes verkkokaupassa

Edellinen artikkeliSarah Palin: Dinosaurukset ja ihmiset elivät yhdessä ja maailma luotiin 6000 vuotta sitten
Seuraava artikkeliMies osti netistä digikameran joka sisälsi MI6-agentin ottamia salaisia valokuvia