Nyt pitää musitella, että kuinkas sitä oikein skeittilaudalla jarruteltiinkaan. Ainakin silloin joskus kun itte, niin laudassa oli takana kumiosa ja kun keuli laudalla, niin se laahasi maata ja vauhti hidastui. Nykyään näissä laudoissa ei taida olla mitään muuta kuin lauta ja trukit. Kaitpa se jarrutetaan sitten niin, että hypätään laudalta alas.

SkateBrake Kit on turvaa patentoituun SkateBrake -tekniikkaan. 110 dollarin hintaisessa pakkauksessa tulee mukana jarrulliset trukit, pyörät ja jarrukahva. Varmaan pätevä ainakin nopeassa mäkilaskussa. Tosin eipä taida olla katu-uskottava ratkaisu. Tai tiedä häntä, ehkä tästä tulee yleinen käytäntö.

Lähde: www.skatebrake.com

Edellinen artikkeliPolkuautorata hamstereille
Seuraava artikkeliMinimotel on käsimatkatavaroihin mahtuva lentokenttäteltta

6 KOMMENTIT

  1. Ei tämmösellä ole käyttöä muutakuin matkalaudoissa. Missähän aineissa suunnittelijat olleetkaan… Tavan skeittaaja tekee laudalla myöskin temppuja ja sillon tuo viritys menee solmuun ja samaa tietä roskikseen. Ei kukaan kehtaa vaihdella trukkeja edestakaisin jos haluaa välillä jarrukahvan. Lisäksi matkalaudoissa on isommat renkaat kuin tavan laudassa.. Ja itse jos omistaisin matkalaudan, niin ei minun katu-uskottavuus kärsisi siitä, että panostaisin hieman turvallisuuteen jarrukahvan muodossa. Sillä matkalaudalla pääsee kovaa vauhtia eikä silloin ihan kehtais itseänsä särkeä hyppäämällä pois kyydistä niinkuin Jyrki ”ehdottaa”.

  2. ”Ei kukaan kehtaa vaihdella trukkeja edestakaisin jos haluaa välillä jarrukahvan”

    Vaihtoehto: Omista kaksi lautaa?

  3. Näillä laudoilla voi jarruttaa keulimalla ilman kumipalaakin mutta käsittääkseni kääntämällä lautaa vaudhissa niin että se menee slaidiin se hidastaa vauhtia huomattavasti kun renkaat jarruttaa.

  4. nunnii ku kurvasee powerslaidiin nii vauhti hiastuu paijon paremmin melkee het

Comments are closed.