Saksan poliisi on käynnistänyt hieman erikoiselta kuulostavan rikostutkinnan, jonka tavoitteena tunnistaa varmuudella ja saada kiikkiin Etelä-Saksassa Ulmin ja Stuttgartin välisellä maantiellä yli sadan kilometrin tuntinopeudella painellut rullalautailija.

Videolle kuvattu hurjapäinen temppu toteutetettiin kiihdyttämällä lautailija vauhtiin moottoripyörän vetämänä, jonka jälkeen tämä paineli rullalaudalla yli satasta noin kahden kilometrin matkan alamäkeen.  Saksan poliisilla on jo vahva epäily laudan päällä seisoneen hurjapään henkilöllisyydestä. Lautailija on oletettavasti saksan extremeurheilupiireissä myös muista hurjista tempuistaan tunnettu ammattilais-stuntmies.

Kiinni jäädessään hurjapäälautailijaa odottaa messevien sakkojen lisäksi mahdollinen ajokortin menetys. Poliisi erityisesti pelkää tempun innostavan myös muita wannabe-hurjapäitä, jotka saattaisivat ryhtyä kopioimaan temppua kohtalokkain seurauksin. Älkääpä siis edes harkitko kokeilevanne kotona!

Kautta: www.metro.co.uk

Edellinen artikkeliWilcom Kuma Phone on nallepuhelin
Seuraava artikkeliIdeablogin viimeisin paras idea on kosketusnäytöllä varustettu tietokoneohjattu kahvinkeitin

20 KOMMENTIT

 1. ei huonosti.. vaatii hyvää tasapainoa pysyä moisessa vauhdissa pystyssä. Pienikin horjahdus niin se on menoa.

 2. Jännä juttu sillä eihän rullalautailuun ajokorttia tarvita… tai ainakaan ennen ole.

 3. Just: ei tarvita edelleenkään. Saksassa voi sen sijaan mennä ajokortti pelkällä kevyen liikenteen kulkuvälineellä, kuten polkupyörällä hurjastelusta. Toisin kuin suomessa, Saksassa myöskin lasketaan menopelit kuten rullaluistimet ja rullalaudat kevyen liikenteen kulkuvälineiksi. Tämän vuoksi kortti voi siis hyvinkin lähteä pelkällä rullalaudalla hurjastelusta.

  Ja se on totuus.

 4. Mitäs jos ei ole ajokorttia jonka voisi menettää moisen hurjastelun seurauksena? Kompensoidaan sakoilla vai viedään putkaan? 🙂

 5. En varmaan itse ihan 100 uskalla mennä, mutta kyllä joku 50-60km tunnissa on paineltu mopon imussa. Mutta tiedän suomesta kundeja jotka kokeili moottoritiellä mennä jotain tuota luokkaa.

 6. Respect. Ja perään ehkä RIP. Mutta eihän tuo ole vauhti eikä mikään kaatua jos on kunnon puku päällä, kunhan ei osu mihinkään. Moottoripyörällä kaatuillaan suuremmissakin nopeuksissa…

 7. Ja kun osuu niin se on pläts. Kyllä se kortti pois pitää ottaa jos huomataan että on päässä vikaa ja on vaarallinen muille niinkuin tässäkin tapauksessa.

 8. mullakin on tuommoinen… Ihan sairaan hauskaa pommitaa isoja mäkiä.

 9. Huoh näitä ”tunnen tän kissan koiran omistajan kaverin joka teki iha saman tempun” ja nää ”EI SE SATU JOS KAATUU!!!!!!!!!!!”

  Katsotaan sitten.

 10. voittaja: Katsopa ratamoottoripyöräilyä, siellä tapahtuu kaatumisia kovasta vauhdista ja aika usein kuljettajat kävelevät itse paikalta pois noustuaan ylös. Tietysti loukkaantumisiakin sattuu, mutta pointti oli että ei se kovasta vauhdista kaatuminen välttämättä aiheuta muuta kuin vähän mustelmia jos varusteet ovat kunnossa.

  Mutta eihän se ajokortin puuttuminen mitenkään sitten estä rullalautailua jatkossa, vaikka autoilu siihen loppuisikin… Vai pysäytteleekö saksan poliisi tavallisiakin rullalautailijoita kyselläkseen ajokorttia?

 11. Ratamoottoripyöräilijät tosin osaavat kaatua kovassakin vauhdissa. He ovat harrastaneet lajiaan pienestä pitäen katkoneet ties, kuinka monta luuta ja heille pieni murtuma ei enää kovin paljon vanhemmalla iällä paina.

  Vaarallisimmaksi kaatumisen tekee niskan taittuminen sivu tai pysty suunnassa. Toisin kuin perus mopoilija tai prätkäilijä niin ratamoottoripuoräilijä osaa kaatua. He tietävät suojata kaatuessaan pään ja niskan seutunsa kasillä.

  Suurimman kivun aiheuttaa palovammat. Sen takia puvut ovat niin paksuja, mutta kitkan vaikutus puree puvunläpi. Lämpö ihon pinnalla on siis melkoinen. Sen takia kaatuessa olisikin syytä vaihtaa kylkeä useaan otteeseen, ennenkuin liukuminen loppuu.

 12. Willow: Tuo jannuha siis oletettavasti -on- ammattilainen. Harjoitellut tuollaista ja pahempaakin koko elämänsä ajan ja vehkeetkin oletettavasti ovat kunnossa.

 13. Nimenomaan heikkinen. Nimenomaan, siksi ei olekkaan suotavaa, että muut ei ammattilaiset jannut kokeilevat samaa luulleen että kaatuminen ei satu ollenkaan tai että siitä ei seuraa mitään vakavaa. Harrastan ite pyöräilyä ihan polkemalla ja 75km/h tunnissa ja siinä kaatuminen ei tapa jos osaa kaatua, mutta ei homma toimi jos ei tiedä miten kaatua. Ei siis kannata lähtee kokeilee tommosta jos ei osaa varautua kaikkeen.

 14. Joku pieni murmeli kun olisi kömpinyt tielle niin ois Keijo saanut kyytiä monta kymmentä metriä kerien. Hulluutta tämmöinen.

Comments are closed.