Mitä saadaan, kun yhdistetään vanha Helkama-polkupyörä ja bensiinikäyttöinen moottorisaha? No tietenkin moottoripolkupyörä. Yllä olevassa kuvassa ”vakiorakentelijamme” Jaakko Rainan toteuttaman kyseisen kaltainen kapine. Turvallista matkaa vaan. Rakentelijan itsensä kuvaus seuraa:

”Moottoripolkupyörässä on moottorisahan moottori ja helkama merkkinen polkupyörä. Moottorin kehikko on hitsattu romuraudasta mutta se on helposti purettavissa koska kehikko on takarenkaan pulttien välissä kiinni koska jos takarengas pitäisi ottaa irti. Keskipakokytkimeen on hitsattu tavallinen pyörän takaratas ja kumipyörään joka liikuttaa takapyörää on laitettu 38 piikkinen pyörän eturatas. Kaasuvaijeri on toistaiseksi pelkkä rautalangan pätkä mutta teen joskus vaijeri kaasuttimen. Pyörälle pitää antaa yhden polkaisun alkuvauhti että jaksaa lähteä liikkumaan koska 1,5 hp moottorisaha ei ole kovin voimakas, kumipyörässä on lukoilla varustetut laakerit ettei aksila lähde liikkumaan ajaessa laakeritelineet toimivat samalla ketjun kirisiminä kun löysää pultteja taakseppäin. Kumipyörän saa ylös penkin alla olevasta vivusta kun vivun painaa alas niin kumipyörä nousee ylös ja kun taas vivun nostaa ylös ja pistää lukko asentoon niin kumipyörä pysyy polkupyörän takapyörässä kiinni. Moottorisahapolkupyörän laskettu huippunopeus noilla välityksillä on 21-27 km/h.”

Edellinen artikkeliGooglen nettiselain nimeltään Google Chrome sai vahingossa aikaisen julkistuksen
Seuraava artikkeliZero Gravity Micro R/C Car -radio-ohjattava menee myös seinillä ja katossa