Saksalainen keksijä Frank Fraune on puuhastellut jo hyvän aikaa poljettavan maastokulkuneuvon parissa, ainakin mitä lopputuloksesta voi päätellä. Varsin toimivalta nelivetoiselta ajoneuvolta laite vaikuttaa. Maavaraa on 40 cm ja ilmeisesti rakenne on melkoisen taipuvainen. Joten kivisessä maastossakin polkuauto kulkee pulmitta.

Toisaalta kuten alemmista kuvista voi todeta, samaisella ajoneuvolla pääsee myös nopeasti. Vaihteistosta ei ole tietoa, mutta mitä ilmeisimmin löytyy sekä pientä vaihdetta maastoon että suurempaa vaikkapa alamäkiajoon. Ajoneuvon paino on pyritty pitämään 50 kg alapuolella. Myös sponsorit ovat kiinnostuneet laitteesta, Land Rover mukaanlukien.

Lähde: www.loqu.com

Edellinen artikkeliMuni-pyöräily on maastopyöräilyä yksipyöräisellä polkupyörällä
Seuraava artikkeliVerkkosivu, joka arvaa oletko mies vai nainen

28 KOMMENTIT

 1. Heh, tuohon vain hiilikuitu kori ja turvakaaret niin on uusi xtreme laji kehitetty.

 2. Jos nojapyörällä fillaroimalla saa jonkun nauramaan itsensä linkkuun, niin tuolla tulis varmaan jo ruumiita 🙂

 3. Olis tuo tosiaan aika outo liikkumavälineenä, mut varmasti aika saamarin hieno keino urheilla. Lisäksi, kun lasketaan varmaan polkupyöräks, niin tuolla saa liikkua missä jokamiehenoikeudet sen sallii.

 4. Helkatti: Kai tuo on lähinnä urheiluväline. Miksiköhän niihin ei laiteta moottoreita?

 5. Ilman moottoria saa hyvän omantunnon tämän pallon suojelemisesta ja ennen kaikkea kuntohan siinä nousee. Moottoriurheilu on typerää ja laiskojen hommaa.

 6. Eihän se välttämättä polkupyörää parempi ole, mutta hauskemmalta se ainakin näyttää!

 7. turha laite, kävelemällä/kiipeämällä pääsee nopeampaa,halvemmalla ja pienemmällä vaivalla

 8. Siis mitä? Tämähän on aivan holtittoman hieno kulkupeli! Olisipa kiva ajella mökin takametsissä. Pikkupoika sisälläni innostuu.. 🙂

 9. Nmimierkille Joo(ja kaikille muillekkin): Eihän tässä haeta maapalloa mullistavaa keksintöä millä päästään paikasta toiseen vaivatta ja tehokkaasti. Tässä haetaan variaatioita ja hauskanpitoa kekseliäisyyden nojalla

 10. Mielestäni keksintö on enemmänki konsepti, tuohonhan on älyttömän helppo laittaa vaikkapa 2 tahtinen vähän bensaa kuluttava moottori, tai sitten tuohon voi kehitellä vaikkapa sähkömoottorin hiilikuitu koreineen.Mutta itseäni kiehtoo ajatus siitä, että tuonne taakse istutetaan vaikkapa variaattori vetoinen pytty jotta tuolla ”1 paikkaisella roadsterilla” pääsee lähemmäs 150 km/h moottoritiellä!!!! 😀

 11. Tuon laitteen voi jättää ihan ihmisvoimalla toimivaksi, onhan nelivetomönkijät jo keksitty.

  Kuntoilulaitteena tuo olisi varsin aika hyvä, joka päivä polkisi mökillä kauppaan ja takasin :S

 12. ”qee kirjoitti 30.7.2008. 7:01
  oottako te moottorin haikailijat koskaan kuulleet mönkistä?”

  En voisi sanoa itse paremmin … 🙂

 13. Toihan muistuttaa 70- ja 80-luvuilla myytyä lasten polkuautoa, tietysti vähän trimmatumpi tosin 🙂

 14. Taitaa olla tällä hetkellä itse rakentaminen ainoo vaihtoehto saada tollanen. Tai kai sen joku muukin voi rakentaa, mutta hinta voi olla sitten aika kova.

 15. Kiinnostavat sponssorit.. Jos vaikka jonain pävänä samanlainen runko istutettaisiin ultrakevyeeseen autoon. Sillä menopelillä voisi päästä melkein minne tahansa ja vielä kohtuullisilla bensakuluilla.

 16. Täytyy sanoa että olisi mönkijää multikerroin notkeampi vekotin.
  Mönkijä kulkee hikisesti metsäuria, kun tuolla pääsis hyvillä väännöillä vaikka tunturiin jos siltä tuntuu.

 17. Nimimerkkisi ja sepustuksesi kertovatkin jo tarpeeksi käsistyksesi mönkijöistä.

Kommenttien lisääminen on estetty.