Vaikka E-musteesta ei välttämättä vielä ole nykyaikaisen matkapuhelinen ykkösnäytöksi, niin Hitachi on keksinyt varsin mainion tavan soveltaa teknologiaa simpukkapuhelinten kakkosnäytöissä. Teknologian etuina sovelluskohteessa on mm. että E Ink ei kuluta lainkaan sähköä silloin, kun näytöllä esitettävä informaatio ei muutu. Lisäksi esimerkiksi auringonvalo ei vaikuta lainkaan 180-asteen katselukulman omaavan e-mustenäytön luettavuuteen. Ohut näyttöteknologia on myös helppo mukauttaa puhelimen ulkoasuun ilman, että tarvitaan perinteiselle näytölle ominaista kehystä näytön ympärille.

Hitaching E-musteteknologiaa sisällään pitävistä puhelimista markkinoille saapuvat ensimmäisenä Japanissa myyntiin tulevat Hitachi W61 (kuvassa yllä) ja Casio G’zOne.

Nähtäväksi jää, tuleeko e-mustekuorilla varustetuista puhelimista lähitulevaisuudessa eräänlainen ”uuden sukupolven vaihtokuori-ilmiö”. E-mustepinnoituksella varsuttu puhelin mahdollistaisi esimerkiksi sen, että kun olet kyllästynyt matkapuhelimen ulkokuoren kuviointiin voisit yksinkertaisesti ladata puhelimeen uuden, vaikkapa animoidun pintakuvioinnin vanhan tilalle.

Lähde: www.ubergizmo.com

Edellinen artikkeliItse tehty propellilippis
Seuraava artikkeliLund and Company Invention -lelufirma rakentamaan USAn armeijalle kivääriä, jonka luodin nopeus on valittavissa (VWS)