Joskun on pakko ihmetellä ihmisen kekselijäisyyttä uusien vempeleiden suunnittelussa, varsinkin kun tavoitteena on ainaostaan keksiä uusi tapa saada niin sanotusti ”nuppi pyörälle”. Tästä mainiona esimerkkinä toimii Evento nimisen yrityksen kehittämä Buzzball -niminen kulkuväline, jonka lupaillaan olevan kyytinsä puolesta vastine yhden henkilön vuoristoradalle.

Ulkoisesti suurta muovikuulaa muistuttavan Buzzball -laitteen kyytiin mahtuu kerrallaan siis aina yksi matkustaja. Pallon sisälle kömpinyt kuljettava voi ohjailla laitteen liikkeitä sähkömoottoreilla varsutetusta tuolista käsin.


Buzzball from Evento on Vimeo.

Gyroskoopin toimintaperiaatteella etenevä buzzball on vielä prototyyppiasteella, mutta tämän kehittänyt yritys vaikuttaa kyllä olevan kovasti tosissaan härvelin markkinoille saamisesta. Nähtäväksi jää, kuinka viranomaiset tulevat suhtautumaan laitteen tieliikennekelpoisuuteen.

Lisää tietoa löytyy laitteen kotisivuilta osoiteesta: www.buzzball.net

Edellinen artikkeliOPTI-Solar-matkalaukku lataa läppärin auringosta
Seuraava artikkeliThanko USB Necktie Cooler 2 viilentää solmion alla huomaamatta

8 KOMMENTIT

  1. Ei ole mikään uusin idea. Vastaavanlainen pallo on ollut Xon -huvipuistossa jo pitkään.

  2. Xon puistossa on kyllä tietääkseni aivan tavallisia zorb palloja. Ei moottoreita tms, tyrkätään vain mäkeä alas. Sellainen kyllä antaa siltikin noin 8kertaa paremmat kyydit kuin tuo viritys.

Kommenttien lisääminen on estetty.