Muutama joulu on pienenä vierähtänyt lahjaksi tulleen Scalextric-autoradan parissa. Uutta rataa ei tullut, mutta uusia autoja tai radanpaloja silloin tällöin. Autot kulkivat kunnon vauhdilla ja sutivat hyvin etenkin kun laittoi teippiä renkaisiin!

Nyt olisi tarjolla melkoinen Scalextric-autoratapamaus. Nimittäin kahdeksikon muotoinen rata kahdeksalle autolle, ja siis kahdeksalle kilpailijalle. Vaikeahan siinä olisi pitää kirjaa kuka johtaa, jollei mukana tulisi ajotietokone. Tämä laite valvoo kierrosaikoja, kisojen voittajia ja turnauspisteitä.

Rataa suositellaan vaikkapa juhliin, firman pippaloihin tai promootiotapahtumiin. Eventhouse vuokraa kahta erikokoista rataa.

Lähde: www.eventshouse.co.uk

Edellinen artikkeli15 eri tapaa pujottaa kengännauhat
Seuraava artikkeliMercedes suunnittelee lopettavansa bensiinikäyttöisten autojen valmistuksen vuoteen 2015 mennessä

7 KOMMENTIT

 1. Mun mielestä noi autoradat on aina olleet hirmuisen tylsiä. Enemmän junnuna kiinnosti radio-ohjattavat vempeleet, niillä kun pystyi ajamaan minne lystää.

 2. Rami, nimenomaan omaksi. Joka firmassa pitäis olla tuollainen rata jolla otettais mittaa aina lounastauolla.

  FF, en panis pahakseni ollenkaan jos duunissa olisi myös radio-ohjattavat helikopterit. Tuossa talon takana kun on peltoa jossa sitä vois lennättää.

  Miksiköhän nämä aina pitäisikin olla juurit työpaikalla? Ei taida hommat napata näin kesä-aikaan..

 3. FF, kyllä toi sähköautorata on aika pirun hieno sitten, kun sitä on enemmän kun se peruskahdeksikko (jolla menestyy kun harjoittelee sen oikean rytmisen pumppauksen). Ollaan kaveriporukalla kerätty jo vuosia TYCO autoradan paloja. Nyt taitaa olla n. 80 metriä 2-kaistaista baanaa. Kyl tosta jo aika pitkän 4 kaistaisenkin rakentaa. Paha vaan, että ei taida niin suurta hallia enää helposti löytyä, mihin ton 80m hirviön sais rakentaa luikertelemaan. Tollaisella parikytmetrisellä radalla on purun hauska ajaa. Oikean nopeuden hakeminen vaatii taitoa ja tarkkuutta. Jotain aivan muuta kun kahdeksikon pumppaus.

 4. Mutta tuossahan reunimmainen häviää aina. Kahden radoissa oli sentään keskellä se vaihto!

 5. Miiro varmasti ajatteli että sisä-, taikka ulkoreunoilla ajavilla verrattuna radan keskimmäisellä radalla ajavalle autolle, voiton tuo se että keskiradalla ajettaessa kaikki mutkat ovat yhtä suuria.
  Tällöin syntyy kilpailuetua siitä että keskimmäistä rataa ajava auto voi ajaa radan molemmat mutkat samalla nopeudella ilman että on pelkoa radalta sortumisesta, kun taas muilla radoilla ajavan täytyy sovittaa nopeutensa sekä tiukkaan kurviin ajettaessa (mutkan sisäreuna) ja loivempaan mutkaan (mutkan ulkoreuna). Tällöinhän ajaminen on paljon vaikeampaa kuin keskimmäisellä radalla jolla saavutetaan helpommin nopeimpia keskinopeuksia.
  Kaikki radathan ovat yhtä pitkiä siitä ei synny kilpailuetua, tilanne olisi aivan eri jos radassa ei olisi keskellä tuota kahdeksikon muodostamaa siltaa.
  Itse katsoisin pahimpana radan puutteena olevan mukitelineiden puuttuminen, kaitpa sellaiset saisi helposti ruuvattua jälkikäteenkin radan reunaan.

 6. joo meillä oli kerran formula rata iskä kerto kerran että niillä oli ollut pienen formula rata iskän pappa voitti aina kun se ajo koko ajan täysillä eikä lentänyt radalta sitten selvis että sillä oli siinä formula autossa 1 yrimääränen juttu joka pitine jotenkin radalla. Muuten kellä ei oo sitä ohjainta siinä kuvassa.

Kommenttien lisääminen on estetty.