Suomessa yksinoikeudella 3G iPhonen markkinoille tuova Sonera on tänään julkistanut kytkysopimuksella varustetun laitteen hinnat. Itse puhelimen saa halvimmillaan kaupasta mukaan jo yhdellä eurolla, joka tosin tietää vajaan yhdeksän kympin hintaista kuukausipakettia seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Jos haluat puhelimen ilman kalliita kuukausipaketteja, tulee laitteen 8g-versiolle hintaa 429€ ja 16g-versiolle vastaavasti 519€. Ainakin itseäni kiinnostaisi kovasti myös, ovatko Soneran myymät laitteet sim-korttilukittuja, vai voinko ostaa 16g iPhonen hintaan 519€ ja käyttää sitten laitteessa sitä sim-korttia, kuin haluan.

Soneran koko iPhone -hinnasto alla olevassa taulukossa.

n

{democracy:142}

Lähde: www.sonera.fi

Edellinen artikkeliBig Lebowski -nuket
Seuraava artikkeliLego Blade Runner Spinner-auto

38 KOMMENTIT

 1. Eikai tuo niin kallis kytkypaketti ois.
  Jos ny suurinpiirtein oikein laskin tuon tuon small-paketin osalta.
  Niin jos puhut 100x1min puhelut ja lähetät nuo 100tekstaria. ni se jos vähennettäs tosta kk-maksusta.. jäljelle jää jottai 10e/kk .. 10ex24kk + 159e = 399e

 2. Kännykkää myydään ulkomailla noin 150e hintaan, joten on tuo aika kallis.

 3. ”Kännykkää myydään ulkomailla noin 150e hintaan, joten on tuo aika kallis.”

  Missä 3G iPhonea saa tuohon hintaan?

 4. Ei toi nyt niin mahdoton hinta ole, N95 suunnilleen samalla paketilla ilman dataa €79,95…

 5. Muuten ok, sen perusteella mitä on ulkomaiden hinnoitteluista luettu. Lähinnä tuo datasiirron rajoitus on todellakin hanurista temmattu, etenkin jos ei ole lähettyvillä WLAN-yhteyksiä saatavilla. Ei tuolloin $oneran wlan:itkaan helpota (mitkä sentäs sisältyy pakettiin).

  Voisivat tarjota rajatonta tiedonsiirtoa edes pienellä lisämaksulla.

 6. Repiköön mitä repivät. Mutta eniten kismittää pakkonaittaminen liittymään, vaikka olisi valmis maksamaan foonin suolaisen hinnan kerralla. Onko kenellekään vielä mitään hajua tai käsitystä tuosta Verkkokaupan iPhone-väännöstä?

 7. Jaaha jaaha, on taas ihan Soneran ikiomat hinnat kehissä. Tuosta kyselystä ”Mitä mieltä olet Soneran iPhone hinnoittelusta? puuttui muuten vaihtoehto:

  AIVAN VITUN LIIAN KALLIS. SE ON VAAN NIIN TYHMÄÄ MAKSAA LIIKAA.

 8. Ja kun ne lupasivat että 199 dollaria on ylin hinta melkein kaikissa maissa.

 9. Ketkä lupasivat? Ymmärtäkää nyt pösilöt että noihin 199 ja alle -hinnoitteluihin oli alun perinkin tarkoitus tulla sitten vielä päälle ne kuukausimaksut.

  519 euroa ei ole paha hinta siinä tapauksessa että laitteessa voi käyttää mitä sim-korttia haluaa. Maksaa ne Nokiankin huippumallit.

 10. siis jos ostan tuon 429€ maksavan 8gb mallin ilman kuukausipaketteja niin käykö se minkään muun liittymän kanssa kuin soneran ja voiko sim-korttia vaihtaa?

 11. Mitä iPhone 3G:n mukana jäi sitten saamatta? iPod Touchin tapaan 32 gigatavun malli oli monella toivelistalla, mutta muistimäärään ei ainakaan toistaiseksi tullut lisäystä. Kamera on edelleen sama kahden megapikselin yksikkö, eikä huhuiltua kakkoskameraa videopuheluita varten löydy laisinkaan. MMS-viestit, A2DP-stereo-Bluetooth eikä videonauhoitus ole myöskään tuettuna, joiden lisäksi odotettu kopioi-liitä-ominaisuus loistaa edelleen poissaolollaan.

  Uuden iPhone 3G:n akku tarjoaa 300 tuntia valmiusaikaa, 8-10 tuntia puheaikaa GSM-verkossa, 5 tuntia puheaikaa 3G-verkossa, 7 tuntia videotoistoa tai 24 tuntia musiikkitoistoa. Laite tulee saataville 11. heinäkuuta 22 maassa, mukaanlukien Suomessa. Yhdysvalloissa 8Gt version hinnaksi on kerrottu huokeat 199 dollaria ja 16 gigatavun mallin hinnaksi 299 dollaria. Lisäksi tämän vuoden toukokuun 27. päivän jälkeen vanhan iPhonen ostaneille on tarjolla vaihtotarjous, joka mahdollistaa vanhan mallin vaihtamisen ilmaiseksi uuteen 3G-versioon.
  eipä voi verrata noksuun..

 12. Ja vielä joku APINA kehtaa valittaa että ’piti saada 199dollarilla’.. Miten TYPERÄ voi ihminen olla?!
  Hinnoittelu oli yllätävänkin kohtuullinen. Nokia ei ole ainut valmistaja jolta löytyy lähemmäs 600euron luureja. Noksulta tosin saa tuohon rahaan puhelimen ihan oikealla näppäimistöllä, toisin kuin tässä palikassa..

 13. Jaa, että hätäsiltä rahat pois. Paljonkohan maksaa enää ens vuonna…

 14. Italiassa tämä uusi upea iPhone2,0 ilman sopimuksia maksaa 499eur tai 569eur. Soneralta puhelimen saa halvimmillaan minun sonera liittymän kanssa, 1.99eur/kk ja puhelin käteisellä. Suomen hinnaksi siis tulee 476,76eur tai 566,76eur, sisältäen 1.99/kuussa soneralle kahden vuoden ajan.

  Puhelin onkin siis -yllättäen- Suomessa rutkasti halvempi kuin Italiassa, mistä moni on uhannut hakea laitteen taistellakseen soneran ylihinnoittelua vastaan..

 15. Ihan on toimiva hinnoittelu, puhelimen maksu kerralla pois ja minun sonera liittymallä 500min puhe ja rajaton 1MB netti noin 40euroa kuussa. Heti kun saa niin taskussa on…

 16. Heikkinen, taitaakin moni noista italiasta hakijoista juurikin kritisoida tuota operaattorilukitusta, mikä on sinäällään hauskaa, koska tuohan on Suomen kytkykauppalain vastainen. Koska jos puhelin on kokonaisuudessaan ostettu, se tulisi olla täysin avoin mille operaattorille tahansa, ei suinkaan sidoksissa operaattoriin, koska nykyiseltään lukitusoikeus on vain puhelimiin jotka ”vielä ovat operaattorin omistuksessa”. Verrannollinen siis esim. autolainaan, eli autokin on käytännössä lainan myöntäneen pankin omistuksessa niin kauan, kun lainaa on olemassa.

  Ja ei, en edelleenkään vaihda noksuani appleen.

 17. Ei voi kuin pudistaa päätä $oneran hinnoitteluille. 50 senttiä puhelun aloitusmaksusta on mielestäni aikalailla elämä on-hintaista.
  Harmittaa, että puhelin, joka olisi oikeasti kiinnostanut, onkin saatavilla vain tuollaisen yrityksen kautta. Harmittaa todella paljon!

 18. Pete, lueppas uudestaan se hinnoittelu (puhelunaloitusmaksu on 4,9senttiä ~ 5senttiä, ei 50senttiä). Sitäpaitsi paketeissa ei ole aloitusmaksuja. Eikä minuuttipyöristystä.

 19. Huoh: se on 0,049 e Small-paketissa, 0,49e muissa, lue itse uudestaan.

  Aivan törkeät hinnat tosiaan ylipäätään.

 20. Jep, Soneran alkujaan julkistamassa hinnastossa oli tosiaan painovirhepaholainen. aloituksmaksu on kaikissa liittymätyypeissä 4,9 senttia, EI SIIS 49 senttiä.

  Korjattu hinnasto nyt myös jutun yhteydessä.

 21. miiro; itse olen Soneralla myynnin puolella töissä, joten tiedän mistä puhun. Aloitusmaksu on 4,9senttiä paketin ylimenevästä. Sitäpaitsi Soneran paketit ovat käytännössä saman hintaisia kuin Elisan, ja hieman kalliimpia kuin pienten kilpailijoiden; Joskin Soneralla ylimenevä osuus on edullisin. Hieman kalliimmalla tarkoitan noin 3 – 5 euron heittoa suuremmissa paketeissa.

  Ihan siedettävä tuo minusta on, mutten Applen tuotteita osta.

 22. Huoh: Katsoin asian montaa kertaa ja tuolloin näky hintana 50senttiä. Nyt on vaihdettu näköjään kuva, kun ei ole muutenkaan ihan samannäköinen 😉

 23. En kyllä vieläkään käsitä mitä porukka vaahtoaa turhaan tästä kapulasta. Hintaan nähden ominaisuudet ovat vähintäänkin naurettavat. Iphone on vallankumouksellinen ehkä ähän ainoastaan jenkeille jotka ovat tottuneet ostelemaan ominaisuuksiltaan köykäisiä peruspuhelimia, mutta korkeamman teknologian maassa kuten Suomessa laitteessa ei ole mitään ihmeellistä, minkä vuoksi ihmetyttääkin monien kotimaisten blogaajien innostuneisuus, jotka ovat tietenkin jäänet jenkkiblogien kirjoitusten loukkuun. Jenkkiläisten matkapuhelinblogien artikkelit matkapuhelinmarkkinoiden kehityksestäkin ovat lähes poikkeuksetta päin prinkkalaa. Usein väitetään, että Apple ja RIM ovat syöneet rankasti Nokian menestystä. Väitteessä onkin se vika, että jenkit eivät osaa katsoa kotimaanmarkkinoita pidemmälle, eivätkä huomaa että iphonet ja blackberryt eivät ole niin menestyneitä muualla Ja kun jenkit muodostavat vaivaiset 5% maailman asukasluvusta ei vaikutus markkinoihin ole kovin valtaisa.

 24. mikkis ei ole päässyt iphonea testaamaan (Tai ipod touchia). Kyllä ero Nokialaisiin on käytettävyyden puolella ja Apple vie sen 6-0. Virtuaalinäppikseen tottuu nopeasti ja kaikki toimii jouhevasti. Nokialaisten kanssa on aina pientä säätöä. Ennen kuin alatte selittämään, että et vaan osaa niin voin sanoa, että olen ollut Nokialla tuotekehityksessä töissä, joten kyllä osaan. Mutta jos asiat ei mene ilman ongelmia meikäläisellä niin miten jotkut normi-ihmiset selviää kaikista ongelmista. Nokian kännykät on insinöörien suunnittelemia insinööreille ja Applen insinöörien suunnittelemat ihmisille.

 25. Itse olen zzp:n kanssa samoilla linjoilla. Itse pidan helposti käytettävästä puhelimesta ja Applen muotoilusta. Parisen viikkoa sitten pitelin touchia hyppysissä ja vakuutuin heti. Ei tuntunut muoviselta lelulta kuten kotoperäiset vesilinnun tappajat.

 26. Tulipa eilen juuri varattua itsellenikin yksi mokoma, kun Soneralta otettiin yhteyttä ennakkovaranneisiin. Olen kyllä työkaverin jenkkilästä tuomalla vanhalla versiolla leikkinyt (viimeksi eilen) ja todellakin olen vakuuttunut sen käytettävyydestä.

  Kerrankin käsissäni oli kännykkä, jonka käyttäminen luonnistuu intuitiivisesti ja rivakasti. En kokenut kosketusnäppistä hankalaksi, ainakaan omille sormilleni. Tuli myös vähän semmoinen olo, että näinhän sen pitää toimia! Ja laitteen fyysinen kuori on jotain ihan eri luokkaa kuin muissa kännyköissä. Ei todellakaan hävennyt vanhalle video-iPodilleni (jonka se myös tulee korvaamaan), mihin olen ollut enemmän kuin tyytyväinen.

  PS. Juuri tappelin 20min että sain tuon ***keleen BlueToothin toimimaan, jotta sain vanhasta Noksustani yhteystiedot turvaan työkoneelleni… Aaaargh! Että pitää tehdä kaikesta vaikeaa…

 27. Kannattaa myös muistaa että tässä puhelimissa et omia ohjelmia aja ilman hackkeja, jotka on vähintään kyseenalaisia, sillä amerikassa on jo todettu laitteen muuttuvan tiileskiveksi seuraavan päivityksen yhteydessä. 🙂 Samalla hinnalla saat muiden valmistajien (ei välttämättä sitä Nokiaa, jos et tykkää) puhelimia, jolla voit tuosta noin irkata ym. ohjelmia ajaa vapaasti ja laillisesti. Lisäksi iPhonessa ei ole muistikorttipaikkaa, joten sitä monien pieneksi sanomaa 8/16 gigaa et voi rajattomasti muistikorteilla laajentaa. $199 vaikutti järkevältä ominaisuuksiin nähden, 429 euroa + soneran huippukalliit hinnat kahdeksi vuodeksi näyttää vain siltä, että paljon rahaa pistäisi hukkaan – haluan paljon käytännöllisiä ominaisuuksia, en osta.
  Lisäksi voit laittaa näihin musiikkia toistaiseksi vain iTunes-ohjelmalla, kun ainakin nokian puhelimeen voit vain suoraan kopioida mp3-tiedostot muistikortille, mistä tahansa/kenen tahansa tietokoneesta ja käyttöjärjestelmästä.

 28. Jos haluan vaihtaa vanhan iPhonen uuteen (minulla on iPhone edge) niin pitääkö siinä vanhan iphonen mukana olla kuitti?? Kun iPhone on ostettu vielä ulkomailta.

 29. kyllähän soneralta saa rajattoman tiedonsiirron, kun ei vaan ota mitään noista ankeista paketeista vaan minun sonera liittymän

 30. ihan liian kallis. ei mitään järkee. mut hieno sellanen kyl ois jos olis rahaa niin pal et jäis viel jotain rahaa omaan taskuuun eikä kaikki menis vaan kännykkään.

Comments are closed.