Kukapa ei olisi joskus haaveillut omasta lentokoneesta. Ja mukavaa olisi vielä, että ei tarvitsisi hangaaria tai kiitorataa. ICON A5 tarjoaa helpon ratkaisun harrastelijalle tai ammattilentäjällekin. Kaksipaikkainen amfibiolentokone kulkee sekä vedessä että maassa ja tietenkin ilmassa.

Kone taittuu kasaan ja sitä voi hinata autolla trailerilla. Lentokoneessa on myös koko konetta kannatteleva laskuvarjo hätälaskuja varten. Tulossa myyntiin 2010, näillä näkymin 90000 euron hintaan. Polttoainekustannukset lienevät melkoiset.

Tarkat spesifikaatiot löytyvät osoitteesta www.iconaircraft.com.

Edellinen artikkeliTomy Hi-Kara on maailman pienin karaoke
Seuraava artikkeliHilavitkutin.com IRC live chat testikäytössä – osa 2

14 KOMMENTIT

 1. Kovin on halpa jos näin että hinta oli tosiaan vain 90000 ? ja tuskin kulutus o kovin suuri jos vertaa joihinkiin pienkoneisiin
  ?

 2. Eihän näissä kevyissä harrastelijakoneissa ole kulutusta juuri nimeksikään kevyitä kun ovat, eivätkä ne tarvitse edes kummoista vauhtia ilmaan päästäkseen. Ja on yllättävän halpa, vaikka halvimmillaan harrastelijakoneita saakin alle 5000e.

  Eikös se ole muuten amfibi eikä amfibio?

 3. näh… ei mulla oo 90K€ laittaa koneeseen, ootan siihen asti että tulee kiinakopio max.20K€ hintaan myyntiin ja ostan sen sitten. pitäs jäädä rahaa siihen lupakirjan hankintaankin nimittäin. turvallisuudesta viis on mottoni.

 4. tankkiin menee muuten n.80 litraa polttoainetta (vaihtoehtoisesti myös käy Auto Gas, lieneekö sitten tavallinen bensa??) ja kantamaksi luvataan tankillisella n.550 Km, väittäisin että polttoaineen kulutus on kutakuinkin kohtuukokoisella moottorilla varustetun auton luokkaa (14,5 litraa per 100 km).

  kyllä minä tuolla mielummin menisin kesämökille kuin istuisin juhannusruuhkassa 🙂

 5. 650kg = ei saa suomessa ultra-rekisteriin. Mahdollisesti onnistuu experimentaliksi, mutta vaatii ppl-lupakirjan lentelyyn…

  Eli ei ole uhka esim SeaMaxille…

 6. Lottopotin sattuessa tuo menee lähelle hankintalistan kärkipäätä, heti helikopterin ja rollsin jälkeen. Jettiin ei olisi lottovoittajallakaan varaa, ainakaan sellaisen lennättämiseen..

 7. Tapasin kaverin muutama vuosi sitten Pyhän bistrossa ja kyselin että koska hän oli tullut ”mestoille”. Kaveri sanoi että puoli tuntia sitten, mutta ihmettelin että mikäs juna siihen aikaan tulee. Kaveri totesi ”ei ku me tultiin omalla koneella ja laskeuduttiin tuohon järven jäälle”. Oli siinä meikäpojalla ihmettelemistä. Kaverilla oli perinteinen Cesna, mutta tuollainen amfibiokone olisi aika kätevä. Ei tarvis enää välittää ruuhkista kun suuntaa kesämökille.

 8. Hiukan ot, mutta menköön:
  Saako lentolupakirjan haltija Suomessa lennellä yksityiskoneellaan niinkuin haluaa, vaikkapa mökilleen ja takaisin sattumanvaraisina aikoina, käytettäessä omaa lentokentän tapaista, tai järveä? Vai pitääkö joka lennosta hankkia lähtöluvat, reittisuunnitelmat jne jonkun lennonjohdon tms kanssa?

 9. heikkinen, ei mitään hajua. Villi arvaukseni on että Janne lentäessään Lahdesta Pyhälle kommunikoi ainakin Lahden (tai jonkin läheisen) ja Rovaniemen tornien kanssa. Villi arvaus 2 on että reittisuunnitelma on kevyt ja luvan nousuun ja laskuun saa saman tien kun pyytää. Olen hypännyt Sodankylässä Cesnasta (siis laskuvarjolla) vuosituhannen vaiheteessa ja muistan pilotin kommunikoineen Rovaniemen tornin kanssa.

 10. kyllähän sitä melko vähällä kommunikaatiolla pärjää kun valvottuja ilmatiloja välttelee…

 11. Lentoonlähtö lupa tehdään puhelimella soittamalla lähimmälle tornille ja ilmoittavansa lentoonlähtö ajan, suunnan ja kohteen tai jos ei ole mahdollista soittaa selvitetään aikeet heti radioyhteyden avautuessa tai saattaa tulla kallistrippi kun sellanen f-18 pistetään rinnalle tekee tarkastusta, että mikä helvetti se tääl pärisee.

Kommenttien lisääminen on estetty.