Railriders-yhteisö seikkailee USAn suljetuilla junaradoilla

USAssa on tuhansia hylättyjä junaratoja. Railriders on New Hampshiressa perustettu yhteisö, jossa pyritään ottamaan ilo irti näistä kiskoista. He toivovat ilmiön leviävän ympäri maata ja maailmaa. Myös sokeat ja liikuntarajoitteiset ihmiset kutsutaan mukaan seikkailemaan kiskoilla, joilla liikkuminen on huomattavasti yksinkertaisempaa kuin maastossa.

Ryhmä on myös kehittänyt The Railrider -”resiinan” (kuvassa), jonka tarkoituksena on toimia helposti kiskoilla liikkumiseen. Tämä on aivan loistava idea! Suomessakin on varmasti hylättyjä kiskoja, joita voisi käyttää samantyyppiseen toimintaan. Railridersit myyvät muovisia pyöriä $195 kappalehintaan. Siitä vain rakentamaan omaa resiinaa. Tosin en kyllä tiedä, onko laitonta ajaa hylätyillä kiskoilla Suomessa. Kai siinä ainakin jokin vaara piilee, että juna tulee vastaan. Tai jollei juna, niin jokin muu este.

Lähde: www.railriders.net

Edellinen artikkeliEvil Dead musikaali
Seuraava artikkeliYhdysvaltalainen tutkimus: punaviini voi hidastaa vanhenemista

11 KOMMENTIT

 1. Mä haluun tuollaisen heti. Näyttää tosi hauskalta vempaimelta. Kaikkea sitä keksitään ja vielä yhteisö siitä saadaan aikaiseksi. Tahtoo johonkin kivaan mukaan.

 2. Eiköhän siitä ole aika helppo tehdä raiteelle kuin raiteelle säädettävä. Jos ei nyt sitten satu oleen yksiraiteinen 😛

 3. tuommoosia on jo suomes ollu kauan aikaa kihniöllä päin on ainaki semmoonen rata jos harrastetaan tuota

 4. Hylättyjen kiskojen varrelta voisikin löytyä mielenkiintoisia paikkoja, kuten hylättyjä juna-asemia tai aavekaupunkeja..
  Siitä sitten polkemaan rannikolta toiselle, autiomaan halki.
  Hmmm..

 5. Ai että kun olisi rentoa voida polkea täysin ajattelematta, ilman pelkoa ojaan joutumisesta. Voisi vaikka pistää musiikkia kuulokkeisiin ja sulkea silmät.

 6. Hahahaa, pistäisivat piruttain yhen luotijunan liikenteeseen tuonne…

 7. Kyllä suomestakin varmasti löytyy tuhansia kilometrejä hylättyjä junaratoja.. Satakunnassakin monia kymmeniä, ellei satoja kilometrejä hylättyä junarataa!

 8. enpä oikein ymmärtänyt tätä kommenttia: ”Ei vaan taida olla sama raideleveys täällä, kuin jenkeissä.”

  Ehkä ei ole sama raideleveys, mutta ”Railridersit myyvät muovisia pyöriä $195 kappalehintaan.” Niin miten niiden raideleveys muka vaikuttaa meihin? Jos kerta ne myyvät pyöriä ja itse joutuu tekemään rungon, niin mikä ongelma tuo raideleveys on? Eli aivan sama mikä raideleveys siellä on, kun kumminkin joudut tekemään rungon itse!!!!

 9. Suomessa on mahdollista harrastaa omatoimimatkailua resiinoimalla rataosuuksilla Ruosniemi (Porissa) – Kankaanpää ja Aitoneva (Kihniöllä) – Virrat. Ja voi olla varma siitä, että yksikään juna ei tule vastaan, raiteet ovat irrallaan muusta rataverkosta.

  Linkkivinkki: http://www.pomarkku.fi/elamysrautatie/

  Lisäksi yksi pitkä hylätty rataosa on Pesiökylä-Taivalkoski, mutta sinne ei resiinalla ole asiaa.

 10. Eihän tuo Suomessa VOI onnistua kun ei siel radalla kulje koht enää junatkaan kun ne hyytyy sinne talvel.
  Niin ja VR on jumala että kiskoille EI saa mennä näin on!

Comments are closed.