Samsung kehitti huippunopean 256 gigan solid state kiintolevyn kannettaville tietokoneille

Flash-muisteihin perustuvat solid state -kiintolevyt eivät pidä sisällään lainkaan liikkuvia osasia ja sietävät näin tärähdyksiä paljon perinteisiä kiintolevyjä paremmin. Liikkuvien osien puuttuessa ”kiinteät” levyt ovat myöskin virrankulutukseltaan paljon perinteisiä säästeliäämpiä. Kun solid state -levyt tämän lisäksi ovat luku- ja kirjoitusnopeuksiltaan monin verroin perinteisiä kiintolevyjä nopeampia, on helppo päätellä, miksi kiinteästä kiintolevystä saa optimaalisen massamuistin kannettavalle tietokoneelle.

Vielä tällä hetkellä markkinoilla olevat solid state -kiintolevyt ovat tallennustilaltaan tyypillisesti enintään 64 gigan suuruisia. Elektroniikkavalmistaja Samsung on kuitenkin jo esitellyt kooltaan 256 gigan solid state -kiintolevyn, joka pärjää helposti myös kokonsa puolesta vertailussa perinteisten kiintolevyjen kanssa. Samsungin uusi 2,5 tuuman solid state -levy on suuren tallennustilansa lisäksi luku- ja kirjoitusnopeuksiltaan huippunopea. Levyn lukunopeus on jopa 200 megatavua sekunnissa ja kirjoitusnopeus sekin 160 Mts.

Samsungin loppuvuodesta markkinoille tulevan solid state -levyn hinnasta ei vielä ole tietoa, mutta halpa se ei varmasti tule olemaan. Oma veikkaukseni kuitenkin on, että hinnat tulevat laskemaan viidessä vuodessa sille tasolle, että näiden suosio ylittää perinteisten kiintolevyjen kannettavien tietokoneiden massamuistina.

Lähde: news.cnet.com

Edellinen artikkeliGo Wodka on on votkaa tuubissa
Seuraava artikkeliÄänenmuunnin-hands-free -yhdistelmä kännykkään