batman_yon_ritari.jpg

Jälleen heinäkuussa pääsemme ihmettelemään elokuvien erikoisefektien huimaa kehitystä uuden lepakkomies-elokuvan muodossa. tuorein sarjan elokuva on saanut nimekseen Yön ritari, Frank Millerin äärimmäisen hienon sarjakuvanovellin mukaan.

Tulinpa tuossa eräänä päivänä selailleeksi elokuvasta kertovaa leffalehteä, jossa esiintyi elokuvassa viittasankarin puvun päälle pukeva Christian Bale. Tuota lukiessani sitten tuli mieleeni, että vaikka lepakkomiehen asuun on aina kuulunut viitta ja lepakkosymboli, ei varjojen sankarin puvustus suinkaan ole ollut aikojen saatossa muotivirtauksille immuuni. Tästä inspiroituneena kokosinkin aiheesta pienen kollaasin, josta leffalepakkomiehen puvun evoluutiota voi mainiosti arvioida. (Puvun uusin, Yön ritari elokuvassa esiintyvä versio kuvassa yllä)

batman_kollaasi.jpg

Onpa lepakkomiehen roolia ehtinyt esittämään myöskin jo varsin kirjava joukko Hollywoodin ykkösurhoja. Siitä nappasinkin aiheen kyselylle tähän.

{democracy:128}
Edellinen artikkeliAcer Aspire Predator on Acerin uusi pelimylly
Seuraava artikkeliPäivän ilmainen ämpäri: Paukkumaissin Jopo

10 KOMMENTIT

 1. Jos tarkoitat Tim Burtonin ohjaamia, kahta ensimmäistä Batman elokuvaa jossa Michael Keaton näyttelee Batmania, niin omasta mielestäni ne kaksi elokuvaa ovat edelleekin parhaimmat Batman leffat mitä on. Batman Begins elokuva oli hyvä ensimmäisen tunnin kunnes koko leffa lässähti kuin pannukakku.

  Kuvissa olevista Batman asuistakin parhaimman näköinen on tuo toinen kuva ylhäältä.

 2. Sori… tarkoititkin noita esihistoriallisia elokuvia 🙂

  Ne on kyllä hieman koomisia juu. Näkeehän se Bättiksen asustakin. Kivat trikoot miehellä päällä 🙂

 3. WHY SO SERIOUS?
  Kyl tää uusin Jokeri pieksee kaikki 10-0.
  Uskokaa tai älkää, tää elokuva tulee räjäyttää potin.
  Heath Ledger teki kuolemattoman roolisuorituksen Jokerina.

 4. Eikö tuo Heath kuollu ennen kuvausten loppumista ja eikö siihen tilalle otettu se toinen tyyppi *rolleyes*

 5. Riku: ehti kyllä kuvata osansa loppuun enne kuin vetäsi yliannostuksen. Eli kyseisen ikävän tapahtuman johdosta jo kulttimaineeseen nousseessa leffassa nähdään jokerina Heath Ledger.

 6. joo noia ikivanhoja just tarkoitin. ne on hauskoja, ei mulla mitään niitä vastaan kuitenkaan ole. kunhan huvittavat kun niitä katsoo.

 7. Juu, samoilla linjoilla muiden kanssa. Parhaimpina nousee mieleen juurikin Adam Westin ja Burt Wardin tähdittämä Batman tv-sarja (ensimmäinen kuva ylävasemmalla). Tuli seurattua varmaankin lähes kaikki jaksot, kun niitä joskus tv:stä tuli. Todella koomisia ja viihdyttäviä ovat.

 8. Mikään Heath Ledger ei ole parempi Jokeri kuin JACK NICHOLSON. Siinä vasta oli kuolematon roolisuoritus.

 9. En kyllä ymmärrä millä perusteella nimi olisi Frank Millerin opuksista. Kyllä Batmania on Dark Knightiksi ja Yön Ritariksi kutsuttu aina. Eikä Millerillä ole albumia nimeltä Dark Knight. Ledger oli jo kuvaamassa uutta elokuvaa ja Batman oli postissa kun herra män kuolemaan.

Kommenttien lisääminen on estetty.