tower_bloxx.jpg

Mobiilipelien suurin ongelma on puhelimen näppäimistön huono soveltuvuus nopeisiin pelitilanteisiin. Siksipä parhaiten peruspuhelimelle soveltuvat pelit ovat pelattavuudeltaan äärimmäisen yksinkertaisia. Mainio esimerkki onnistuneesta pelisuunnittelusta mobiiliympäristöön on suomalaisen osaamisen varassa pyörivän Digital Chocolaten toteuttama peli, nimeltään Tower Bloxx. Pelin ideana on rakentaa mahdollisimman korkeita tornitaloja tiputtelemalla kerroksia muodostavia laatikoita huojuvien alempien kerrosten päälle. Pelin pelaamisessa ei itse asiassa tarvita, kuin yhtä puhelimen painiketta. kaiken jujuna on sen sijaan ajoitus – laatikko on osattava pudottaa edellisen päälle juuri oikeaan aikaan, että torni ei ala huojumaan liikaa ja palikat pysyvät toistensa päällä tukevasti. Yksinkertaista ja addiktoivaa siis!

Pelin saat nyt ladattua kaiken lisäksi omalle puhelimellesi täysin ilmaiseksi. Peli löytyy ilmaiseksi näpyttelemällä omaan mobiiliselaimeen osoitteeksi gjmp.tw. Osoitteesta löytyy myös suuri määrä muita, varsin mainioita ilmaisia mobiilipelejä ladattavaksi. ainoana jujuna ilmaisuudessa on, että pelien alussa näytetään sponsorien mainoksia. Lisäksi sivuilla kerrotaan, että mainoksia päivitetään ajoittain netin ylitse, jolloin pelaajan maksettavaksi tulee tästä seuraavat muutaman kilotavun datasiirtomaksut. Mainokset näkyvät ainoastaan pelien alussa, eikä näiden päivittyminen ole ainakaan vielä häirinnyt. Kerrassan mainio tilaisuus siis kartuttaa kännykkäpelivalikoimaa täysin ilmaiseksi.

Edellinen artikkeliLämpöön reagoivat pikkuhousut
Seuraava artikkeliHauskat raput kissoille