tower_bloxx.jpg

Mobiilipelien suurin ongelma on puhelimen näppäimistön huono soveltuvuus nopeisiin pelitilanteisiin. Siksipä parhaiten peruspuhelimelle soveltuvat pelit ovat pelattavuudeltaan äärimmäisen yksinkertaisia. Mainio esimerkki onnistuneesta pelisuunnittelusta mobiiliympäristöön on suomalaisen osaamisen varassa pyörivän Digital Chocolaten toteuttama peli, nimeltään Tower Bloxx. Pelin ideana on rakentaa mahdollisimman korkeita tornitaloja tiputtelemalla kerroksia muodostavia laatikoita huojuvien alempien kerrosten päälle. Pelin pelaamisessa ei itse asiassa tarvita, kuin yhtä puhelimen painiketta. kaiken jujuna on sen sijaan ajoitus – laatikko on osattava pudottaa edellisen päälle juuri oikeaan aikaan, että torni ei ala huojumaan liikaa ja palikat pysyvät toistensa päällä tukevasti. Yksinkertaista ja addiktoivaa siis!

Pelin saat nyt ladattua kaiken lisäksi omalle puhelimellesi täysin ilmaiseksi. Peli löytyy ilmaiseksi näpyttelemällä omaan mobiiliselaimeen osoitteeksi gjmp.tw. Osoitteesta löytyy myös suuri määrä muita, varsin mainioita ilmaisia mobiilipelejä ladattavaksi. ainoana jujuna ilmaisuudessa on, että pelien alussa näytetään sponsorien mainoksia. Lisäksi sivuilla kerrotaan, että mainoksia päivitetään ajoittain netin ylitse, jolloin pelaajan maksettavaksi tulee tästä seuraavat muutaman kilotavun datasiirtomaksut. Mainokset näkyvät ainoastaan pelien alussa, eikä näiden päivittyminen ole ainakaan vielä häirinnyt. Kerrassan mainio tilaisuus siis kartuttaa kännykkäpelivalikoimaa täysin ilmaiseksi.

Edellinen artikkeliLämpöön reagoivat pikkuhousut
Seuraava artikkeliHauskat raput kissoille

14 KOMMENTIT

  1. Minusta ei tuo ole nyt ninkään ilmaista. GPRS-yhteys maksaa aika paljon, ja jos pelit päivittävät mainoksia, pelit vievät kokoajan rahaa. Lisäksi vain muutama peli toimi useamalla kuin kolmella kännykkällä maailmassa.

  2. Jos on kiinteä datasiirto niin täähän ei maksa periaatteessa mitään. Ja jos muutenkin käyttää kännykän kanssa nettiä niin ei paljon vaikuta..

  3. jaa, minäpä menen kotona wlanin kautta verkkoon ja sehän ei maksa yhtään ylimääräistä.

  4. Kyllä niitä on pelejä jotka toimivat useammalla kuin kolmella puhelimella, onko herrä näsäviisas vai vähän niukka tietoinen mobiilipelien maailmasta?

  5. Juu, ainakin meikäläisen puhelimen asetuksissa on lisäksi esto, että Java-sovellukset eivät omin nokkineen pääse yhteyttä muodostamaan. Tällä tavalla pysyy ainakin kontrolli päällä, että yhteys ei pääse porskuttamaan omiaan ja tekemään laskua.

  6. Loistava idea tuo gjmp.tw osoite, ei voi muuta sanoa. Sitten vielä siitä saatu väännettyä gamejump, lol! Hyvä peli jaksoin muutaman rakennuksen pykätä pystyyn sitten loppui kärsivällisyys.

  7. Mainio peli, varsinkin sen jälkeen, kun hiffaa, että kannattaa tiputella niitä palikoita kärsivällisesti, ei vain äkkiä lätkiä menemään.

  8. mun kännykkä on näköjään niin erikoinen malli, et sitä ei löydy mistään.. -.- aina ku yritän mennä nettiin sillä ja ladata jotain, esim, maksullisten linkkien kautta (jamba, zed jne..), kännykkään tulee ’yhteysvirhe’ ja se kaataa koko netin. -.-

Kommenttien lisääminen on estetty.