Jordi Vayereda: Leijuvat rappuset

Jordi Vayredan design-studio Jordivayreda suunnitteli ja rakensi nämä rappuset asiakkaansa taloon. Melko upean näköinen luomus, mutta samalla tämä näyttää kyllä pirullisen vaaralliselta, kun ei ole kaidetta tai edes reunaa, mistä tarttua kiinni kun jalka lipeää. Ei varmaan menisi läpi turvatarkastuksesta. Tosin en tiedä, onko kotitaloihin olemassa jonkinlainen turvatarkastussuositus. Kertokaapa, jos tiedätte!

Lähde: www.jordivayreda.com

Edellinen artikkeliYlijäämä -linoleumi-paloista tyylikäs lattia
Seuraava artikkeliIdea: Kiertoilmasauna

27 KOMMENTIT

 1. Kyllä nuo sivuilla näkyvissä kuvissa on selvästi seinässä kiinni, että mitenkä niin leijuvia..

 2. yhdyn kirjoittajaan vaarralisuuden suhteen mutta kyllähän ne ovat kuvainnollisesti leijuvat

 3. Nopeastikos tuohon yhden leijuvan kaiteen lisää turvallisuutta parantamaan.

  Näyttää mainiolta.

 4. Saa olla aika jämäkkää tavaraa etteivät taivu tai murru. Olis muuten myös melkoisen haasteellista baari-illan jälkeen noita kavuta…

 5. Jo rakentamisen aikana suoritetaan rakennusvalvontaa, sekä talon valmistuessa suoritetaan loppukatselmus. Voipa olla, että kaiteiden puute huomattaisiin jo rakennusvaiheessa. Kyllä tällaisista rappusista narahtaisi jossain vaiheessa, edes teorissa kyseiset rappuset tuskin olisivat lailliset. RT-kortistossa on määritelty tietyt ominaisuudet kaiteille ja rappusille.

 6. eikä tuon vajaan parinsentin levyn sisään saa niin vahvaa kiinnikettä, ettäkö se kestäisi ihmisen, joka on todellakin ollut ruoka-aikana kotona 🙂

 7. Saa kai sitä laittaa kotiinsa millaset portaat haluaa… vai voiko sitä muka lailla rajoittaa

 8. Jos siinä ei nää silmällä että siinä olis kaidetta, ni ei siinä ole. Milläköhän materiaalilla vois olla sama taitekerroin kuin ilmalla? No ilmalla tietenkin! Ja näkymätön kaidehan olisikin kiva kun sitä ei löydä, eikä sitä voisi käyttää.

 9. Onko Raiz käynyt paikan päällä katsomassa? Vai luotatko pelkkään digitaaliseen kuvaan noin paljon?

 10. ”Saa kai sitä laittaa kotiinsa millaset portaat haluaa… vai voiko sitä muka lailla rajoittaa”

  Oma koti on oma koti ja sinne tuollaiset voi itse rakentaa, mutta ei rakennusfirmat tuollaista saa noin vain laittaa omin lupinensa myytäviin/vuokrattaviin rakennuksiin.

 11. Ei saa laittaa Suomessa edes omaan kotiinsa. Jos rakennat uutta taloa, niin et saa kunnalta muuttolupaa jos talossa on puutteita. Portaille on olemassa erittäin tiukat säädökset…

 12. Tuntematon: Jos lähteessä ei puhuta mistään näkymättömistä tukipilareista tai kaiteista, eikä kahdessa eri kuvassa ole havaittavissa mitään kaiteita niin eihän siinä ole mitään! Ja edelleenkin, voisit vaikka kertoa yhdenkin kiinteän läpinäkyvän materiaalin jolla on sama taitekerroin/tiheys kuin ilmalla niin sitte voin uskoa… ai niin, eihän sellaista ole.

  Ei kannata uskoa kaikkeen toisenkädentietoon ja käydään niitä kouluja jotta osataan ajatella itse.

 13. Siinähän taitaa olla ihan läpinäkyvä tyttökin nojaamassa kaiteeseen ilman rihmankiertämää.

 14. Itse rakentaneen ja portaat tehneenä, voin kertoa, että tiukat säädökset on kotiportaillekin/kaiteille. Mikä ettei poikamiesboxiin tollasia vois laittaa, kunhan bileiltana laittaa kirjahyllyn portaiden eteen 🙂 Kaiteiden puolat pitää olla pystysuunnassa ja max väli 10cm. Meinasin meinaan laittaa rosteriset bauhaus kaiteet, joissa on 10mm ”lanka” vaakatasossa n.20 cm välein. Eipä mene Suomessa läpi. Siihen pitää asentaa lisäksi sitten lasi. Kattokaapas jossain ostarissa ja uudemmassa liiketilassa, niin aina on lasi takana. Ja kaiteen pitää olla metrin korkuinen ja 110cm jos pudotus yli tietyn metrimäärän (olisko ollu 4m).

  Onkohan noi tehty jostain erikoiskovasta teräksestä tai titaanista? ei ihan halpaa…

 15. ärsyttävää, kun nykyään mikä tahansa mustavalkoinen ja minimalistinen on helvetin kallista designia jota tämmöinen tavallinen pulliainen ei ymmärrä.

 16. Hei tosikot kunniaan, ne kuitenkin muodostavat sen 50% tänkin sivuston lukijakunnasta.

 17. ”rakennustarkastaja”, korjaus tekstiisi, portaissa oleva kaide pitää olla 90cm korkea ja kerroskaide 100cm korkea, sitten 110cm, jos pudotusta yli 4m

 18. The Island leffassa on pääsankarin talossa tuommoset portaat mutta paljon massiivisemmat.

 19. Haloo haloo !

  Kysehän ei ole ollenkaan portaista rakennusasetuksen mukaan.
  Nuohan eivät johda yhtään mihinkään! Eli entisen laulun sanoin:
  ”rikas mies jos oisin…… yhdet portaat veis ylöspäin ja toiset
  tois alaspäin ja YHDET HUVIN VUOKS EI MINNEKÄÄN”.
  Koko juttuhan on siis vain taideteos.

 20. Ootteko sokeita, kun ette huomaa kauheeta sumennusta alakumassa?
  Empä usko aidoksi

Kommenttien lisääminen on estetty.