Kolmivuotias poika, joka ei ole ikinä pystynyt nukkumaat

Perheissä, joissa on pieniä lapsia tiedetään, että pikkuvauvojen vanhempien yöunet ovat parhaimmillaankin vain kohtuullisia. Harva voi kuitenkaan verrata tilannettaan Floridalaisen perheen todellisuuteen, jossa perheen kolmivuotias pikkupoika ei ole vielä eläessään nukkunut.

Pojan harvinaislaatuista oireyhtymää kutsutaan nimellä chiari-epämuodostuma, joka aiheuttaa nukkumisen estävää painetta pojan aivoihin. Tähän asti vanhemmat ovat selvinneet tilanteesta olemalla vuoroin hereillä, pitäen näin seuraa pojalle kellon ympäri. Tilaanteeseen on kuitenkin toivoa, sillä pojalle suunnitellaan kirurgista toimenpidettä, jonka toivotaan korjaavan tilanne.

Lähde: www.local6.com

Edellinen artikkeliCtrlaltdel Candy
Seuraava artikkeliNES – peliohjain – pöytä – laatikko

29 KOMMENTIT

 1. Jos tolle pojalle ei oo tosta mitään vaivaa (Päänsärkyä, silmäpussien tummentumista etc) niin miksi se ”tauti” pitää edes korjata, tollanen heppuha pystyy sitte isompana tekemään helposti pitkää duunipäivää ja pitämään pitkät wowi sessiot ilman unta 😀 etc. Vähän meikäki haluis olla tollane et ei voi nukkua =)

 2. samaa ihmettelen O.o jos tuosta ei ole haittaa niin tuohan on ihan saatanan hyvä ”tauti” itsekkin ottasin mielelläni.. joka päivä menee se 5-13h ”hukkaan” nukkumisen takia…

  ei oikein googlesta löytynyt tuosta tietoa.. kait tuosta sitten jotain haittaa on aikuisena..

 3. Aivot kasvaa=paine kasvaa? Jos ei vaivoja niin ihan hyvä ”sairaus” juu.

 4. Jos ei REM-unta saa tarpeeksi, niin oppiminen tyssää alkuunsa… Eli eipä kauheasti voi opiskella tuon sairauden kanssa.

 5. en kyllä pysty ihan noin vain uskomaan että nassikka ei nuku koskaan. pakkohan sen elimistön on jotenkin levätä, edes 10 minuutin pätkissä. 24H virkkuna voi olla kyllä kevyt rasite vanhemmille. huh.. käy sääliksi perhettä.

 6. Olen kuullut ihmisen kuolevan ilman unta noin viikossa siis jos ei saa levätä eikä mitään niin näin käy.

 7. Tohon oppimiseen vaan niin tuore tutkimus osoitti että oppiminen EI tarvitse unta, vaan oppiminen tapahtuu yhtä lailla valveillakin.

 8. nukkuukohan toi sit kokoajan mikrounta? tai todennäkösemmin vanhemmat vaan ei huomaa sen kokaan nukkuvan

 9. yleesä menee ihmiseltä vaa nauha poikki jossaa vaiheessa, siis nukahtaa vaikka seisaalleen pommikeskityksessä.

  kuolemasta en tiiä,

  -wictro

 10. Nukkuminen on nautinto, jos mistä haluaisin säästää aikaa niin tuotantotyöstäni.. rikastuisipa joskus

 11. no vaikka ei pysty nukkumaan niin ei kai se sitä tarkoita etteikö vois nukuttaa? ainoo vaan että uni ei tule silmään 🙁 toivottavasti saavat leikkauksella sitten pään kuntoon.

 12. Ainakin rotat kuolee jossain vaiheessa jos niitä estetään nukkumasta. Ihmisillä ei ymmärrettävistä syistä kokeiltu.

 13. Aaron: Ei ole kokeiltu? Ihmisiä on kuollut vaikka millä mitalla väsymykseen.

 14. Käy ihan sääliksi tuota poikaa. Miksiköhän muut jättivät niin alentavia kommentteja poikaa kohtaan? t.minä-Pekko

 15. No oma kommenttini ei ainakaan tarkoitus olla loukkaava. Olen pahoillani jos se sitä oli.

 16. ”Olen kuullut ihmisen kuolevan ilman unta noin viikossa siis jos ei saa levätä eikä mitään niin näin käy.”

  Jaa no empä kuollut..Tosin alkoi todellisuudentaju heikkenemään jo kolmen valvotun yön jälkeen.

 17. ”Jaa no empä kuollut .. Tosin alkoi todellisuudentaju heikkenemään jo kolmen valvotun yön jälkeen.”
  Varmasti lepäsit vaikka huomaamatta vaikka 5minuuttia se katkaisee ketjureaktion… kolmen yön jälkee alkaa kuulemaan jo näkemään näkyjä.

  Ei saa siis nukkua sekunttiakaan, jotta viikossa kuolee.

 18. vähä ku ois siisti olla tollanen jos tulee sota ja ite ois sissi. ku ei tarvi nukkua ja pysyy hereillä aina ja vois selviytyäkki ehkä paremmin…

 19. 48 tuntia valvoin ja rupesin näkemään valoja ja varjoja. Paidassa oleva teksti vilkkui silmiä liikutellessa ja silmäkulmista näin varjojen vain pyyhistelevän. 50 tunnin kohdalla piristyin noin viideksi tunniksi ja seuraavat viisi tuntia tasaisesti kohti koomaa. Ehkä jos olis joku ollu läpsyttelemässä, niin kai sitä pitempäänki olis toki voinu kukkua.

 20. te, jotka ootte tyyliin : kehunu tätä hommaa, ja tahtoisitte ite olla saman taudin kantajia. tolla pojalla aika helvetin vaikeaa varmasti, uskosin että se ittekki tahtos nukkua.. ja kyllä sen silmiä pakottaa nukkumisen kannalta

Kommenttien lisääminen on estetty.