Bentley kehittelee pientä sähköautoa nimeltä Continental DC

Bentleyn porukka kehittelee näppärän näköistä Continental DC -pikkusähköautoa. Huippunopeutta laatikkomallilla on 64km/h. Jonkinlaiseksi Bentley-kilpuriksi tämä ilmeisesti suuntautuu, mutta kyllä tällaisella olisi mukava kurvailla vaikka Kehä I:llä. Vääntö saadaan 24-volttisesta sähkömoottorista, joka on alunperin tarkoitettu moottoripyörätuolia varten. Hevosvoimia ajokissa on 0,5, painoa 120kg ja kaksi tuntia ajoaikaa yhdellä latinkilla.

Lähde: blog.wired.com

Edellinen artikkeliCommands-julisteet ilahduttavat!
Seuraava artikkeliDa Vincin laskuvarjo toiminnassa

17 KOMMENTIT

 1. British racing green, vieläpä. Tulee mieleen semmonen vuoden 30 ralliauto.

 2. Kehä I:llä Bentley 64km/h + täysperävaunu-Scania 90km/h = rumaa jälkeä. EI olis mukava kurvailla siellä.

 3. kiihtyy varmaa aika huonosti ku on vaa 0,5 heppaa.
  mopotki voittais ton kiihtyvyydes iha 6-0

 4. No ei kyllä ole mitään päätä huimaavia noi speksit. Vrt. esim. Tesla Roadster

 5. pitkä on matka vielä Paganini Zonda F:n suorituskykyyn. eikä taida äänetkään sähköautossa olla kovin jykevät 🙂

 6. Luulis tuosta löytyvän jokaiselle rengaalle oma sähkömoottori niin rengaat ei lyö niin pahasti sutia:D …no jaa, kyllä tuon luulis kiihtyvän aina nopeasti, kun eilen tuli katsottua myytinmurtajia jossa noin 1Kw- moottorilla varustettu mikroauto kiihtyi yhtä nopeasti kuin 6,5hp bensamoottori. Eli vaikka tuo moottori on vaan 0,5Hp, niin kyllä tuo vastaa ainakin 2Hp kun kyseessä on sähkömottori, eli mopon luokkaa.

 7. Tuollaisen nyt kuka tahansa vähänkään harrastaneempi henkilö voi kyhätä autotallin perällä. Bentleyn tasoiselta firmalta on lupa odottaa parempaa. Turha selittää että on konsepti, olisivat tehneet kunnollisen kerralla niin ei tarvitsisi valittaa.

 8. Kyllähän tolla työmatka (2km) menis hienosti. Ja kauppa reissu myös.

 9. Taitaa vääntöä olla aika perkeleesti, jos puolikkaalla hevosvoimalla kulkee noin hyvin tommonen painava laatikko.

 10. Tämä kulkuvälinen on Bentleyn suunnittelutiimin hupityö GreenPower-kilpailua varten. Ei tule koskaan valmistukseen tai myyntiin. Vakavastikin otettavia sähköautoja on tulossa tuotantoon.

 11. Kyllä tämä ainakin itseäni inspiroi kummasti. Missäs päin varastoa se Valmetin starttimoottori taas lojuikaan…

 12. Fudessakin starttimoottorille on varattu 80ampeerin rele, josta taas järkeilin että moottori saattaa ottaa virtaa aika suurina annoksina, saati sitten traktorissa.. Saattaa imaista akkua aika hyvin.
  Itsekin olen suunnitellut (yllättäen ei ole edennyt suunnitelmaa pidemmälle) jonkin tyylistä putkirunkoautoa johon laittaisin agrekaatin ja sähkömoottorin. Agrekaatti siis tekisi sähköä moottorille, jonka kierroslukua sitten ohjataan jonkin sortin taajuusmuuntajalla tms. Samaan tyyliin kuin jäänmurtajissa siis. Agrekaatin melutaso olisi huomattavasti inhumillisempi kuin vaikkapa kaksitahtisessa mikroauton moottorissa. Parin kilowatin agrekaatti maksaa 200euroa ja siihen vaikka vesipumpun (tai vaikka imurin) moottori kiinni..
  Jos joku nyt innostuu askartelupuuhiin niin muistaa ottaa kuvia ja postata tänne ne..

 13. Tuosta kuvasta tuli itselleni heti mieleen kartintg-kisat. Parikymmentä tuollaista viivalle, niin hauskaa se ainakin olisi taatusti.

Kommenttien lisääminen on estetty.