robotti_auto_guardium.jpg

Israel on esitellyt hiljattain uuden sukupolven miehittämättömät puolustusrobotit, joiden avulla on tarkoitus voida turvata rajattu alue tehokkaasti ilman täällä partioivia ihmisiä. Oma veikkaukseni on, että robottiautot on suunniteltu tarjoamaan lisäestettä Israelin miehittämälleen alueelle Länsirannalle rakentamalle, kyseenalaista kunniaa saaneelle muurille.

Oheisella, robottiauton toimintaa esittelevällä videolla laite torjuu huppupäitä kehottamalla näitä alkuun poistumaan ”nätisti”. Mikäli huppupää ei kehotuksesta poistu, sumutetaan tämän päälle valkoista savua. Seuraava vaihe olisi lienee konekiväärituli vanhaan kunnon ED-209 -tyyliin. Voi ihmiset.

Lähde: www.engadget.com

Edellinen artikkeliEkologinen Earthrace trimaraani aikoo rikkoa maapallon ympärinavigoinnin nopeusennätyksen
Seuraava artikkeliEye Pod on pimeä huone

27 KOMMENTIT

 1. miksihän ei videot näy? firefoxi käytössä… mitkään hilavitkuttimen viedoi ei avaudu…

 2. Odottakaahan vain kohta Hamas-taistelijat kaappaavat parit Guardium tappaja robottia ja ohjelmoivat ne uusiksi ja lähettävät Guardiumin Israelin kaduille teurastamaan Israelilaisia. Veikkaisinpa että eivät ole Israelilaiset itse näitä kokonaan osanneet rakentaa vaan Bush Juniorin pohjattomasta sotilasbudjetista on osa riittänyt Israelin robottitappajien kehitykseenkin, näin sitten saadaan halvalla testattua robotin toimintaa arvottomien Hamas taistelijoiden hengen uhraamisella.
  Kas näin olemme saapuneet uuden vuosituhannen robotti lahtaajien maailmaan, ei tule ihan heti loppua ihmiskunnan kärsimyksestä.
  Miksei kukaan enään muista anteeksiantamisen lahjaa, antamalla anteeksi kiusaajallesi saat ikuisen taivaspaikan taivasten valtakunnasta.

 3. tämäkin näemmä vaatii vielä ihmisen huutamaan megafooniin ja konfirmoimaan toiminnan, eli ei ihan vielä saada automaattista sodankäyntiä. 😉

 4. Minä ainakin olen sitä mieltä että parempi että juutalaiset ja jenkit sotii lähi-idässä kuin että antaisivat arabien tulla sotimaan tänne.. israilin kansaa/valtiota tulisi kovasti kiittää siitä että toimivat länsimaiden puollustajana (tietysti turkki sotii kanssa ääri-islamisteja vastaan mutta vähän hidastaa se että on islamistinen valtio).. eikös näiden arabi hallitsijoiden agenda ole valloittaa koko maailma?

 5. ^^ niin siin tällaisella koneella tuskin tulee viattomat ammutuksi vai luuletteko että perheellinen äiti menee rajan läpi eikä lähde pois koneen tätä käskemättä? inhimillinen virhe poistuu ja ne jotka hyökkii konetta vastaan saavat ansionsa mukaan 😀

 6. No en nyt mene näitä kristittyjen, juutalaisten ja muslimien agendoja maailmanvalloituksen suhteen kommentoimaan, jos sellaisia nyt sitten jonkun mukaan on.

  Sen sijaan vähemmän kristittyjä alueita on maailmassa kyllä muslimien miehittämänä, kun toisin päin.

 7. Väärin Erkki, mutta silti oikein. Turkkikin on alun perin lähetetty miekalla. Suurin osa muslimien alueista on miekalla vallattu. Kristityt valtasivat taas kaupalla. Mutta tuosta keksinnösta viellä. Tuohan on kätevä. Eipä nämä terroristit enää kidnappaa israelilaisia sotilaita. Ehkä tällä saadaan vähennetty israeliin kohdistettuja terrori iskuja.

 8. niin no, jos nyt israelia ajattelee niin ei tunnu uskottavalta että noita robotteja olis tehty pääasiassa rauhanomaisiin tarkoituksiin.

 9. Ainakin minä olen elänyt semmoisessa käsityksessä, että juutalaiset ja muslimit ovat ”pyhässä sodassa” Jerusalemin takia. Yhdysvallat taas kerjää öljyä ja jos joku ei suostu suoraan yhteistyöhön on pahavaltia tai jotain.

  Pitihän ne Irakin kansat täällä kokousta vasta. Eli ei ne kaikkia länsimaalaisia vihaa.
  ————————————————————————

  Israel pitää suurta keskitysleiriä länsirannalla, mutta ei siitä sen enempää.

 10. Hieno keksintö, vähentää tarvetta riskeerata sotilaita. Tuohon kun saisi jonkun skannerin, jolla robotti tutkisi onko kaavun alla kenties räjähteillä täytetty liivi.

  Se israelilaisten muuri on myös ollut tehokas – Israelin puolelle tulleiden, siviilejä murhaavien terroristien määrä on laskenut reippaasti. Tosin Hamas, Hizbollah jne. pyrkivät korjaamaan asian ampumalla raketteja Israelin asutuskeskuksiin.

 11. No hyvin on näköjään jenkkipropaganda purrut porukkaan. Otetaan vaan alkuun isompi valtio, joka miehittää naapurivaltion alueita, tämän jälkeen asukkaat alueelta ajetaan pakolaisleireille. Sitten sovitaan, että laittomasti miehitetyt alueet annetaan takaisin, mutta kuitenkin samalla rakennetaan aitaa, että maan asukkaan, joille maa ei oikeasti kuuluisi, eivät pääse omille mailleen.

  Sitten suitsutetaan, että nämä henkilöt, jotka haluavat pitää kiinni omista maistaan ovat terroristeja. Tämän jälkeen ammutaan Supervaltakumppanin lähettämiä ohjuksia asutuskeskuksiin, joista nämä ”terroristit”, jotka yrittävät pitää oman maansa puolta oletettavasti ovat lähtöisin.

  Ai niin, ja kaikki jotka on sitä mieltä, että ohjuksia ei saa ampua siviilien kotiin palestiinalaiskylissä ovat tietenkin antisemitistejä. Hallelujaa!

  Tilanne on sama, jos Neuvostoliitto olisi aikoinaan miehittänyt suomen ja suomalaiset olisivat tehneet vastarintaa. Terroristeja kaikki. Isoin on oikeassa!

 12. Tai sitten neuvosto ja vasemmisto propaganda tarttunut osaan. Israel joutui sotimaan heti, kun se julistautui omaksi maaksi. Tässä sodassa Egyptin, Syyrian, Jordanian, Libanonin ja Irakin joukot I-B avustuksella hyökkäsivät Israeliin. Tässä sodassa Israel laajensi maitaan. Tämä ei ollut ainoa sota, jota Israel on joutunut kokemaan. 1967 Egypti saartoi Israelin laivaliikenteen Punaisella merellä. Israelin oli pakko toimia. Armeijan mobilisointi ja saarto olisivat tuhonneet Israelin vähänkään pidemmällä sodalla. Tämä sota kesti 6 päivää. Siinä Israel sai haltuunsa Gazan, länsirantaa ja Siinain niemimaata. Yk julistaa että israel ei syylistynyt ”murhaan”, vaan korkeintaan ”hätävarjelun liioitteluun”. Ja siis korkeintaan. Olisiko ilman tätä Israelia, olisiko Israelilla ollut se ydinase mitä epäillään? Joka tapauksessa Israel onnistui pitäytymään itsenäisenä.
  Mitä tulee alue luovutuksiin, niin onhan se vaikeata luovuttaa maata, kun arabivaltioista vain Egypti tunnustaa virallisesti Israelin. Israelissa itsemurha iskut ovat joka päiväisiä. Sinnehän ei tehdä matkojakaan enää turvallisuus tilanteen takia. Lisäksi israel on luovuttanut joitakin alueita, mm. Gazan. Tämä ei ole kuitenkaan auttanut tilannetta yhtään. Israeliin ammutaan edelleen noin 3 rakettia päivässä. Lisäksi kuinka moni muistaa Iranin presidentin puheen, jossa hän kertoo kuinka se että Israel saa ydinohjuksen Iraniin ei vaikuta mitään, mutta jos Iran tai joku muu arabimaa saa ydinohjuksen Israeliin ei heitä ole paljotta jäljellä. Ehkä ei kaikki tai lähellekkään kaikki Israelin toimista ole hyväksyttäviä, tai oikeutettuja, mutta minkäs teet kun on ohjusta niskassa joka päivä. Ja miten arabimaiden kanssa voi Israel neuvotella, kun eivät ole edes tunnustaneet sitä?

 13. ”palestiinalaisten työmatkat hankaloituvat entisestään”

  😀 😀 😀

 14. Israel joutui sotimaan heti, kun se julistautui omaksi maaksi.

  Niin, onhan se kumma kun ei saa rauhassa tyhjentää maata entisistä asukkaista kun ne heti alkavat rähisemään. Ihan vaan sinullekin tiedoksi, eivät palestiinalaiset nykyisen Israelin alueelta vapaaehtoisesti lähteneet vaan siinä käytettiin aikamoista terroria ja etnistä puhdistusta. Talojen räjäyttämistä asukkaineen, joukkoteloituksia ja -raiskauksia ja sen sellaista. Nämä juutalaiset terrorijärjestöt yhdistyivät sittemmin uudeksi organisaatioksi joka nykyään tunnetaan kirjainlyhenteellä IDF.

  Älä myöskään unohda, ettei arabeilta vaivauduttu kysymään yhtään mitään, kun brittien Palestiinan mandaattia alettiin paloittelemaan.

  Tämä ei ole kuitenkaan auttanut tilannetta yhtään. Israeliin ammutaan edelleen noin 3 rakettia päivässä.

  Palestiinalaisten raketti-iskuissa on kaiken kaikkiaan alle kymmenen israelilaista. Israelin kostoiskuissa on kuollut satoja. Itse asiassa sitten toisen intifadan alun palestiinalaisia lapsia on kuollut enemmän kuin palestiinalaisten iskuissa israelilaisia yhteensä. Voit sopottaa jotain oheisvahingoista tai terrorista, mutta et voi väittää etteikö ylitse lentävä, pommituslennolla oleva huippumoderni hävittäja aiheuta enemmän tuhoa ja terroria kuin pommein varustautunut reppana.

  Lisäksi israel on luovuttanut joitakin alueita, mm. Gazan.

  ”Luovuttanut.” Älä kuule naurata. Gaza on maalta, mereltä ja ilmasta Israelin (ja osin Egyptin) saartama. Se on totaalisesti eristetty ulkomaailmasta mikä on aiheuttanut vakavan humanitaarisen kriisin, joka saattaa pian edetä todelliseksi katastrofiksi jos mitään ei tehdä (jollei se sitä jo ole). Ei Gazan kokoinen pläntti autiomaata elätä puoltatoistamiljoonaa ihmistä, puhumattakaan juomavedestä, jota ei saada ilman sähköllä toimivia pumppuja, lääkkeiden puutteesta jne. Sen lisäksi IDF tekee sinne iskuja lähes päivittäin. Muuten, Gaza ei ole koskaan kuulunut Israelille joten se ei sitä myöskään pysty luovuttamaan.

  Israelissa itsemurha iskut ovat joka päiväisiä.

  Tänä vuonna on tapahtunut yksi isku, kuten myös viime vuonna. Mahtavat olla päivät pitkiä siellä päin maailmaa…

  Ja miten arabimaiden kanssa voi Israel neuvotella, kun eivät ole edes tunnustaneet sitä?

  Niin että pitäisikö neuvottelujen ennakkoehtona vastapuolen luopua ensin kaikista vaatimuksistaan? Eihän niin rauhaa rakenneta.

  Tosin arabimaat ovat olleet toistuvasti Saudi-Arabian johdolla valmiit sopimaan rauhasta Israelin kanssa, jos se ensin tekee rauhan palestiinalaisten kanssa. Eivät ne hyödy mitenkään nykytilanteesta, varsinkaan kun melkein kaikkin niistä ovat enemmän tai vähemmän Yhdysvaltojen liittolaisia. Myös Iran on esittänyt samanlaisia rauhantarjouksia, mutta sitähän ei ns. virallisissa uutisissa kerrota. Israelissa nämä rauhaneleet on joka kerta tyrmätty välittömästi. Ei Israel aio päästää palestiinalaispakolaisia takaisin, katsos kun juutalaiset joutuvat taas vähemmistöön. Samaten Israel haluaa Länsirannan vesivarat omaan käyttöönsä, plus muut syyt.

  Totuus on, että Israel ei voi olla samanaikaisesti sekä juutalainen että demokratia. Jos se olisi demokratia, juutalaiset lakkaisivat pian olemasta enemmistö, ja toisaalta jos se haluaa säilyä juutalaisena, sen on jatkettava etnistä puhdistusta. Nykyinen tilanne on pitemmällä aikavälillä kestämätön.

 15. Israel ei voi olla samanaikaisesti sekä juutalainen että demokratia

  Ja ymmärrysrajoitteisille vielä tähdennettäköön, että tämä viittaa tilanteeseen Israelissa, ei niin etteivätkö juutalaiset voisi elää demokratiassa siinä missä muutkin. Eikä mikään yllä mainitsemani oikeuta palestiinalaisia iskemään israelilaissiviilejä vastaan tai päinvastoin.

 16. ”Asukkaista 78 prosenttia on juutalaisia, 17 prosenttia arabeja, loput druuseja ja muita vähemmistöjä.” Kopioitu suoraan wikipediasta. Tosin olihan alkuperäisissä yk suunitelmissa juutalaisvaltiossa suuri osa arabeja, mutta nykyään Israelissa on 78% juutalaisia ja demokratia.
  Miksi sitten Israel on tuhonnut, tappanut ja ryöstänyt arabeja? Se ei tietenkään ole millään tavalla hyväksyttävää. Mutta nämä tapot ovat tapahtuneet sisällissodassa. Sodassa jossa Israel joutui puolustamaan rajojaan muilta suuremmilta mailta. Tällöin voi syntyä edellisen kaltaisia ylilyöntejä. Tietenkin teosta pitäisi saattaa syylliset oikeuteen, mutta niin myös arabikapinallissistakin. Ja ehkä yksi syy tähän oli ennen sotaa olleet levottomuudet juutalaisten ja arabien välillä.

 17. Koskahan nuo robotit sekoavat ja lähtevät lahtaamaan ihmisiä kaduille..

 18. Milloin kaikki koneen kääntyvät(ovatko olleetkan meidän puolella) ihmistä vastaan. ihan tosi

 19. Ottamatta kantaa polittiiseen tilanteeseen … tuollaisesta kärrystä on helppo tehdä kaatopaikkajätettä kertaheitolla. Riittää kun aidan takana on tunkeutujia enemmän kuin yksi. Auton kontrollointi tapahtuu kameroiden avulla, joka on sen heikoin lenkki. Kolme tyyppiä tekee helposti kärrystä täysin kelvottoman.

  No, onneksi ihmisille ei tule damagea.

 20. “Asukkaista 78 prosenttia on juutalaisia, 17 prosenttia arabeja, loput druuseja ja muita vähemmistöjä.” Kopioitu suoraan wikipediasta. Tosin olihan alkuperäisissä yk suunitelmissa juutalaisvaltiossa suuri osa arabeja, mutta nykyään Israelissa on 78% juutalaisia ja demokratia.

  Laske mukaan palestiinalaispakolaiset, joilla on kansainvälisen oikeuden mukaan oikeus palata takaisin kotimaahansa. Minusta erillisen palestiinalaisvaltion perustaminen on haihattelua, järkevin tapa on yhdistää koko entisen Palestiinan alue Israeliin ja antaa kaikille täydet kansalaisoikeudet. Tosin tämäkin luultavasti jää aika väliaikaiseksi kun alue ei kykene ekologisista syistä kuitenkaan kovin suurta väestöä ylläpitämään. Kävi miten kävi, niin toivottavasti parhaimmin päin kaikkien kannalta.

 21. Noissa kauko-ohjatuissa vehkeissä (kuten myös Predatoreissa yms.) on se erittäin ikävä puoli että ne tuottavat enemmän tuhoa sivullisille (huonompi havainnointikyky kameran kautta, herkempi liipasin kun ei näe ihmisiä livenä, madaltunut käyttökynnys kun ei tarvitse pelätä omia tappioita).

  Sinänsä kauko-ohjatut tai kokonaan automatisoidut laitteet ovat käteviä tilanteissa, joissa ihmisiä ei kannata riskeerata tai he olisivat vain tiellä.

 22. Hyvin on palestiinalaispropaganda toiminut, jos joku kuvittelee, että palestiinalaisia terroristeja kutsutaan terroristeiksi vain siksi, että he ”taistelevat miehitystä vastaan”. Palestiinalaiset ovat terroristeja silloin, kun he hyvin tietoisesti pyrkivät tappamaan israelilaisia siviileitä eivätkä sotilaita. Sotilaskohteita olisi riittämiin, ja ne on helppo erottaa siviilikohteista, mutta ne eivät näille sankareille kelpaa. Tämän lisäksi vielä täysin tekopyhästi uikutetaan, kun ilkeät iipot eivät tyynesti otakaan terroria vastaan, vaan iskevät takaisin siviiliväestön seassa piilottelevia urheita vapaussotureita vastaan. Israelin perustaminen oli mielestäni virhe, mutta se virhe ei oikeuta palestiinalaisten sikailua. Tiibetiä on miehitetty iät ja ajat mutta tiibetiläiset eivät edelleenkään tapa mielivaltaisesti valitsemiaan kiinalaisia tai edes saa murto-osaa siitä sympatiasta, jota palestiinalaisille tuntuu heruvan. Mites muuten olisi, aletaanko täältä Suomesta epävirallinen vapaustaistelu miehitetyn Karjalan puolesta, kohteena kaikki venäläiset? Ai niin, se on eri juttu, koska .

 23. Politiikka on tyhmää, heittäkää sitä kivillä.

  Tuli tuosta tosiaankin mieleen,… ”You now have ten seconds!”

Kommenttien lisääminen on estetty.