Earthrace trimaraani aikoo rikkoa maapallon ympärinavigoinnin nopeusennätyksen

Uusiseelantilaisen Pete Bethunen luotsaama trimaraani Earthrace aloitti viime sunnuntaina 27.4. historiallisen meriseikkailun, jonka tavoitteena on rikkoa ennätys maapallon ympärimatkustamisesta moottoriveneellä. Lisämaustetta ennätysyritys saa aluksen ekologisuudesta. Polttoaineenaan Earthrace käyttää biodieseliä ja aluksen materiaaleina on muutenkin käytetty ekologisimpia saatavilla olevia. Jopa aluksen miehistön vaatteet on valmistettu Hamppu- ja bambukuiduista ympäristörasituksen minimisoimiseksi. Ekologisuuden lisäksi aluksen kehutaan olevan yksi nopeimmista pikamoottoriveneistä maailmassa, tämän huippunopeuden ollessa noin 40 solmua.

Matkan varrella Earthracen on tarkoitus pysähtyä 100 eri kaupungissa kertoen paikallisille matkasta ja hankkeen ekologisista arvoista. Nykyinen voimassa oleva ennätys on 74 päivää, 20 tuntia ja 58 minuuttia.

Lisää tietoa hankkeesta löytyy aluksen kotisivuilta osoitteesta www.earthrace.net

Mainos! Vertaile eri kirjanpitopalveluja ja valitse itsellesi sopivin tilitoimisto

Edellinen artikkeliTšekkoslovakialainen tulevaisuuden keittiö vuodelta 1957
Seuraava artikkeliIsrael esitteli miehittämättömät Guardium puolustusajoneuvot – palestiinalaisten työmatkat hankaloituvat entisestään