Earthrace trimaraani aikoo rikkoa maapallon ympärinavigoinnin nopeusennätyksen

Uusiseelantilaisen Pete Bethunen luotsaama trimaraani Earthrace aloitti viime sunnuntaina 27.4. historiallisen meriseikkailun, jonka tavoitteena on rikkoa ennätys maapallon ympärimatkustamisesta moottoriveneellä. Lisämaustetta ennätysyritys saa aluksen ekologisuudesta. Polttoaineenaan Earthrace käyttää biodieseliä ja aluksen materiaaleina on muutenkin käytetty ekologisimpia saatavilla olevia. Jopa aluksen miehistön vaatteet on valmistettu Hamppu- ja bambukuiduista ympäristörasituksen minimisoimiseksi. Ekologisuuden lisäksi aluksen kehutaan olevan yksi nopeimmista pikamoottoriveneistä maailmassa, tämän huippunopeuden ollessa noin 40 solmua.

Matkan varrella Earthracen on tarkoitus pysähtyä 100 eri kaupungissa kertoen paikallisille matkasta ja hankkeen ekologisista arvoista. Nykyinen voimassa oleva ennätys on 74 päivää, 20 tuntia ja 58 minuuttia.

Lisää tietoa hankkeesta löytyy aluksen kotisivuilta osoitteesta www.earthrace.net

Mainos! Vertaile eri kirjanpitopalveluja ja valitse itsellesi sopivin tilitoimisto

Edellinen artikkeliTšekkoslovakialainen tulevaisuuden keittiö vuodelta 1957
Seuraava artikkeliIsrael esitteli miehittämättömät Guardium puolustusajoneuvot – palestiinalaisten työmatkat hankaloituvat entisestään

10 KOMMENTIT

 1. Taas joku orjapiiskuri huvittelee työläisten nahoista revityillä dollareilla, vähän huvittelemalla maailmanympäri purjehduksella moottoriveneellä. Samanlaisia ovat uuseelantilaiset aasiasta tulevan halpatyövoiman riistäjiä kuin jenkit afroamerikkalaisten orjuuttamisessa, toivottavasti B.Laden torpedoi tämänkin ökyaluksen. Paljon mielenkiintoisempi ennätysyritys on Japanilaisen professorin aaltovoimalla toimiva laiva.

 2. Ei 40 solmua ole nopeimmasta päästä, päin vastoin. Venelehdessä kehuttiin että eräs pikaveneen huippunopeus voi kohota jopa 200 solmuun. No tuo maksoi muutaman miljoonan.

 3. no eipä ole 40 solmua paljon ei. Oma toinen veneestäni kulkee päälle 65 solmua, trimmaamisella yli 70solmua

 4. ”Matkan varrella Earthracen on tarkoitus pysähtyä 100 eri kaupungissa kertoen paikallisille matkasta ja hankkeen ekologisista arvoista.” Eikö ois nopeempi mennä vaa yhtä mittaa eikä pysähtyä 100 kaupunkiin?

 5. RedBaron voisitko lopettaa hilavitkuttimessa kommentoinnin mieluiten kokonaan?

  Olen kyllästynyt paskantärkeisiin, muka-viisaisiin paskakommentteihisi, joista paistaa lävitse täydellinen tietämättömyytesi ja rajatila-autismi.

  Jos et nyt neuvostani huolimatta lopeta hilavitkuttimeen kirjoittelua, niin lupaathan jatkossa miettiä edes hieman ennen sitä ”lähetä kommentti” -nappulan painamista?

 6. oma veneeni menee nopeammin kuin laki sallii eli n.221 solmua puoli kaasulla. En ole uskaltanut ajaa täys kaasulla koska silloin voi käydä kalpaten

 7. Laki sallii? Vesillähän ei ole rajoitettuja nopeuksia joitain väyliä ja satamia lukuunottamatta.. (en mainitse tuosta nopeusväitteestä nyt yhtikäs mitään, vaan oletan että tuli vain yksi kakkonen liikaa..)

Kommenttien lisääminen on estetty.