danica-patrick_bikinikuva.jpg

Reilu viikko sitten yhdysvaltalainen formulakuljettaja Danica Patrick teki moottoriurheilun historiaa olemalla ensimmäinen IndyCar osakilpailun voittanut naispuolinen kuljettaja. Kuljettajan tai kilpasarjan taustaa sen tarkemmin tuntematta ymmärtäisin voiton perusteella, että nuorella naisella on mitä ilmeisimmin lahjoja moottoriurheilun saralla.

Kun mietitään lisäksi, kuinka suunnaton markkina-arvo katseet kestävällä, lahjakkaalla naispuolisella formulakuljettajalla olisi mille tahansa formulatallille tai koko moottoriurheilulajille, voisin vaikka lyödä vetoa, että näemme Danican kisaamassa myös moottoriurheilun kuninkuusluokassa ennen, kuin vuosikymmen käy loppuunsa. Danican saapuessa lajiin, Formula ykkösistä aiemmin vähän kiinnostuneet miespuoliset henkilöt saisivat yhden, kenties ratkaiseva syyn lisää seurata sarjaa. Tämän lisäksi myös naispuoliset formulafanit saisivat viimein omaa sukupuoltaan edustavan idolin moottoriurheilun kuninkuusluokkaan. Olen täysin varma, että myös Bernie on oivaltanut yhtälön rahallisen arvon ja pyörät on siltäkin suunnalta laitettu jo pyörimään.

Kuten yllä olevasta, Swimsuit Illustrated aikakausilehdestä lainatusta kuvasta ilmenee, Danica on myöskin jo ymmärtänyt paremmin, kuin vaikkapa Kimi, että Formulakuskin ammatissa on kysymys myös muustakin, kuin pelkästä autolla ajamisesta.

{democracy:123}
Edellinen artikkeliFOFA auttaa löytämään pikkutavarat
Seuraava artikkeliGTA 4 saapuu kauppoihin huomenna – ensimmäiset arvostelut silkkaa suitsutusta!

20 KOMMENTIT

 1. Siinäpä idoli! Näyttää hyvältä ja ilmeisesti osaa ajaa vielä autolla 😀 Aika pelottava yhdistelmä naiseksi 8)

 2. Danican saapuessa lajiin, Formula ykkösistä aiemmin vähän kiinnostuneet miespuoliset henkilöt saisivat yhden, kenties ratkaiseva syyn lisää seurata sarjaa.

  Aivan. Eipä tuo Mtv3 max ym. ole silti maksamisen arvoisia.

 3. Ihmeellisiä hilavitkuttimia nuo naiset 8D
  Ihan menevän näköinen tyttö ei siinä mitään, toivottavasti onnistuu nousemaan F1 sarjaan ja pärjää.

 4. Epäilen vahvasti tätä Danican tuloa formula kuljettajaksi, onhan kautta aikojen kilpaauto toimintaa perusteltu sillä että kilpailu toiminta on autotekniikan kehitystyötä ja kaikkien autoilevien turvallisuuden parantamiseksi. Nyt jos aletaankin esittelemään naiskilpailijoiden suloja on se kuin poliitikkojen takinkääntöä pahimmillaan, uskottavuushan siinä menee.

 5. 1. Mieskuskithan eivät koskaan poseeraa kellekkään/mihinkään…
  2. Naiskuskin ajaman auton kehitystyöhän ei edesauta autotekniikan kehitystyötä…
  3. Eiköhän kaikille kuskeille tule aika tarkat ohjeet ihan tallin puolesta siitä mihin medioihin naamansa/hanurinsa antaa ja missä tilaisuuksissa on sopiva näyttäytyä…

  Ja kuten on nähty tästä sovitusta ”imagosta” poikkeaminen (esim. örveltäminen tai ruoskimisesta pitäminen) johtaa vähintäänkin jonkin sortin näpäytyksiin ellei jopa uran loppumiseen. Että eiköhän tässä Danicankin tapauksessa urakehitys riipuu suurimmaksi osaksi neidin ajotaidoista…
  Vai onko joku oikeasti valmis maksamaan kymmeniä miljoonia vain siitä että näkee parin maitorauhasia kulkemassa ympyrää 300km/h?

 6. En usko kyllä tähän… Yhden kisan voitto ei taatusti vie formuloihin… Formuloihin pääsee ne kuskit jotka voittaa monta kisaa. Niin ja luokka on vielä IndyCar. Käsittääkseni formula ykkösen tulokkaat tulevat useimmiten formula ykkösen alasarjoista. :F

  Eli: Ei tulla näkemään formula ykkösen ratissa.

 7. Kyllä on vaatteet ainakin samantien tytiltä lähtenyt päältä. Voihan se auto kulkea nopeammin jos turha painolasti heitetään menemään ja näin auttaa menestymään 🙂

  Olisi se kyllä mielenkiintoista nähdä naiskuski Formula 1:ssä, vaikka ei ole edes telgua saati, että suostuisin siitä vielä eriksen maksamaan.

 8. Kaunis nainen. Jos tulee formuloihin, on syytä minullakin sitten alkaa lajia seuraamaan 🙂

 9. Mielenkiintoista siellä F1:ssä olisi kyllä naisiakin nähdä ratissa (varsinkin noin kauniita), ei siinä mitään. Mutta yhden kisan voitosta ei voi kyllä tehdä mitään päätelmiä sinne pääsemisestä eikä varsinkaan pärjäämisestä.

 10. Näin juuri – mieskuski samanlaisessa kuvassa olisi lahjaton homoluuseri, kun taas nainen vetää kotikatsomot täyteen ja saa kehut kaupan päälle.

 11. Ans kattoo ny. Ecclestone on joskus mennyt suunnilleen vannomaan, että hänen sarjassaan ei kukaan nainen aja. Mikään ei toki muutu niin nopeasti kuin liikemiehen vannoma vala, mutta ei nyt innostuta vielä ihan hirveästi…

 12. Ja vielä: se Formulakuskien haalari nyt ei ainkaan muotoja hirveästi paljasta. Kypärän visiirinkään läpi ei juuri näe ulkopuolelta. Tulos: ei kisoja käunista tytti, paitsi sitten mahdollisessa lehdistötilaisuudessa.

 13. Normaalipainoinen nainen painaa keskimäärin huomattavasti vähemmän kuin samanmittainen mies -> parempi teho/painosuhde. 😉

 14. Voisihan hän tuoda lisämaustetta koko lajiin, koska muilla on enemmän tavoiteltavaa. Ei varmaan moni halua hävitä miehisessä lajissa naiselle 😉
  Ja mitä tulee autotekniikan kehitykseen, niin ei ehkä enään niin ole merkitystä formuloilla tekniikan kehityksessä, kun alati tiukentuvat säännöt hidastavat innovaatioiden käyttöönottoa.

 15. Normaalipainoinen nainen painaa keskimäärin huomattavasti vähemmän kuin samanmittainen mies -> Autoon laitetaan suurempi lisäpaino.
  Niillä on ihan oikeasti autojen minipainot, jotka suunnilleen kaikilla talleilla alittuvat kuskin kanssakin, joten autoihin asennetaan ylimääräisiä painoja. Kauden alussa auton minimipainoa alennettiin jotta tallit voivat käyttää pienempi painoja, suuret painot kun voivat aiheuttaa vaaraa onnettomuuksissa.

 16. Ei tässä tule sovinistisesti ajatella, että naisilla ei voisi olla kykyjä. Ei kovalainenkaan voittanut F3-sarjaa (tai mikälie, ihan sama) ja silti ostettiin F1-sarjaan. Onhan F1-sarjassa noita ”huonompia” (= parempia kuin te) kuskeja, esimerkiksi Takuma Sato.
  Mielestäni olisi erittäin loistavaa jos nainen saataisiin F1:sen rattiin, tämä edesauttaisi todella paljon naisten kiinnostusta ko. lajiin ja tulevaisuudessa voisi nähdä useampiakin naiskuskeja sarjassa. Kuka tietää, ehkä parempia kuin meidän omat kuskit (Mikat, Kimi, Heikki, Keke..)
  Naisille mahdollisuus F1:seen, kyllä he kuljettajan paikalle mahtuu 🙂

Kommenttien lisääminen on estetty.