paint-thickness-tester.jpg

Käytettyä autoa ostaessa ei voi koskaan tietää varmuudella bilikan historiaa. Yksi keinoa tutkia, on käyttää tällaista 13 euron hintaista maalipinnan paksuus -mittaria. Käyttö on yksinkertaista: valitaan jokin kohta maalista ja kalibroidaan laite siihen. Seuraavaksi kokeillaan toisesta kohdasta maalipintaa. Jos maalin paksuus on eri, laite ilmoittaa. Toimii sekä alumiinin että teräksen kanssa. Näin voi selvittää mm. onko autossa paikattuja kuhmuja.

Lähde: westfalia.net

Edellinen artikkeliThe Eclosion pump-up sofa on uudenlainen vuodesohva
Seuraava artikkeliEläintensuojelujärjestö PETA lupaa miljoona dollaria laboratoriossa tuotetun kananlihan keksijälle

10 KOMMENTIT

 1. tämä on todellakin hilavitkutin ei ole turhempaa laitetta tullut vähään aikaan vastaa.Mitä väliä sillä in jos on joskus jotain korjailtu,jos ei ole enää jälkiä

 2. tuohan on tarpeellinen jos haluaa auton jota ei ole kolhittu eikä maalattu. toisaalta minulle ei ole väliä onko autoa maalattu jos siinä ei muuten mitään vikaa ole/näy.

 3. Nykyaikaiset autojen korit on rakennettu siten että kolaritilanteessa rakenteet painuvat hallitusti kasaan suojaten näin matkustajia mahdollisimman pienillä hidastuvuuksilla kolari tapahtumassa, tämän on mahdollistanut uudet rakenneteräkset jotka on luokiteltu eri vahvuusluokkiin. Tälläinenkin autonkori saadaan kolarin jälkeen oikaistuksi ja näyttämään maalauksen ja lakkauksen jälkeen uuden veroiselta.
  Se että ajoneuvo näyttää kunnolliselta ei kerro mitään miten on asioiden laita korjattujen palkkien sisäpuolella, kun ne tässä tapauksessa onkin rakennettu useista erivahvuisista peltilevyistä päällekkäin hitsattuina. Useinkaan tavanomainen (perinteinen) kolarikorjaus oikosimineen ei korjaa palkkien sisällä tapahtuneita vaurioita vaan korjattu osa on heikompi kuin vastaava uusi korin osa.
  Tästä oli parisen vuotta sitten hyvä Suomenkielinen artikkeli Tekniikanmaailmassa 8/04 jossa törmäystestissä oli uusi ja korjattu Peugeot 307 henkilöauto, testissä korjattu kori ei ollut autotehtaan veroinen suoja matkustajilleen kolaritilanteessa. Autotehtaan päätös asiasta oli ettei koko autoa olisi saanut enään korjata vaan se olisi pitänyt romuttaa korin osalta.

 4. Kyllä autokauppiaat on innoissaan kun tollasen vekottimen kanssa autoa jynssää. Vois ihan piruuttaan ostaa ja lähtee autokauppoja kiertelmään.

 5. Samoilla jäljillä RedBaronin kanssa. Autot, jotka menee vakuutuksessa lunastukseen päätyvät melko usein korjattuna uudelleen liikenteeseen autokaupan tai korjaajan kautta. Ja uusi ostaja ei saa mistään tietää onko autolla kolaroitu (paitsi selvittämällä edellisiä omistajia ja kyselemällä heiltä). Tällanen laite saisi autokauppiaat aika äkkiä kypsiksi.

 6. jos ei pakkeliviritelmiä halua, niin eikös magneetti ole ihan käypä vehje? 😉

 7. Olisi mukava tietää miten isosta mikromillimetrin heitosta tuo laite ilmoittaa? Ei taida olla kovin luotettava laite.

Kommenttien lisääminen on estetty.