Mies yritti saada kultaa tietokoneen osista ja kuoli

Se on tuo kullanhimo vaarallinen juttu. Amerikan Tulsalainen Tony Winnett kuuli, että tietokoneen osasissa on kultaa. Tästä viisastuneena hän hankki elohopeaa ja yritti sitä kuumentamalla erottaa kullan komponenteista. Sattuma kuitenkin puuttui peliin ja Tony imaisi keuhkoihinsa aimo annoksen elohopeahöyryjä. Tämä riitti tappamaan. Näin ainakin epäillään tapahtuneen. Paikalliset viranomaiset tutkivat edelleen tapausta.

Mitä ilmeisimmin elohopeaa hyväksikäyttämällä kultaa saadaan eroteltua. Tietääkö joku lukijoistamme tällaisesta tekniikasta?

Lähde: www.durantdemocrat.com

Edellinen artikkeliTulostettava tatuointi
Seuraava artikkeliBagetty Microwave on pitkulainen uuni

12 KOMMENTIT

 1. Kaivosteollisuudessa elohopeaa on käytetty myös kullan ja hopean puhdistamiseen malmeista. Menetelmässä liuotetaan kulta tai hopea elohopeaan, joka muodostaa amalgaamin. Seosta kuumennetaan, jolloin elohopea höyrystyy ja jäljelle jää kulta tai hopea.

 2. Ja monta jokea kaloineen on myrkytetty elohopealla puhumattakaan työntekijöistä jotka kultaa ovat ”valmistaneet” 🙁 Nyt kaikki kotona kokeilemaan.

 3. oon nähny dokkarin, jossa joku mongolialainen kaivostyöläinen pisti kankaan palaselle elohopeaa ja jotain hiekannäköstä ja pyöritteli sitä siinä paljainkäsin ja ilman mitää suojavarusteita ja jotenki se siitä sitte sai eroteltuu sen hiekan ja kullan erillee.. lopuks vaa elohopea takasi purkkii. Se sai sillä jonku kuukauden ruuat kokoperheelle.

 4. Homma toimii ainakin niin, että kultamalmi rouhitaan aivan pieneksi ja kun sitten malmipöly laitetaan elohopeatankkiin, niin elohopeaa raskaammat painuvat pohjaan ja kevyemmät, kuten maa-aines jäävät kellumaan. Eli se tietokone pitää ensin jauhaa pölyksi iltapuhteena.

 5. Tietokoneessa ei ole kovin paljoa kultaa. Sata grammaa kultaa maksaa n. 2000 euroa, ja sen määrän keräämiseen pitää purkaa aikamoinen määrä koneita. Tuskin koko konetta tarvitsee jauhaa, mutta tiettyjen komponenttien irrottamisessakin on hommaa.

  Taitaisi kullan saada helpommalla kaivamalla sen itse…

 6. Joo ei tietokoneessa paljon kultaa ole, itse sanoisin että eniten kultaa voisi saada prosessorin nastoista

 7. Ei tuossa rikastumaan pääse kotikonsteilla.. Koneessa on kultaa joitain gramman osia, siis joitain euroja voisi teoriassa koneesta saada, mutta laitteisto ja tykötarpeet vievätkin homman pakkaselle. Eri asia sitten jos joku laitos prosessoi tonneittain koneita tunnissa, joista eritellään rauta, alumiini, kupari ja kulta kaikki talteen. Pelkän kullan kerääminen ei ole kannattavaa koskaan.

 8. eli= hajottamalla koneen saa pari euroa kullan avulla sekä kuolee, myymällä koneesta riippuen vitusti enemmän ja säilyy hengissä 😀

 9. Katsoittehan myös miltä päivältä kyseinen ”uutinen” on? En todellakaan usko että yhden kokeilun höyryihin voisi kuolla, odottaisin lähinnä pitkäaikaisen altistuksen vaaroja. Wikipedia myös kertoo kaivostoiminnasta sivullaan Elohopea – ”Kaivosteollisuudessa elohopeaa on käytetty myös kullan ja hopean puhdistamiseen malmeista. Menetelmässä liuotetaan kulta tai hopea elohopeaan, joka muodostaa amalgaamin. Seosta kuumennetaan, jolloin elohopea höyrystyy ja jäljelle jää kulta tai hopea.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Elohopeamyrkytys – kaikki mainitut oireet ovat pitkäaikaiselta altistukselta, kun elohopea kerääntyy elimistöön. Aprillipilaa.

 10. Pitääpi kokeilla uittaa noita vanhoja koneen emolevyjä ja muita palikoita tuossa elohopeassa

Kommenttien lisääminen on estetty.