Hollantilaisilla, lapsille suunnatuilla elokuvafestivaaleilla esiteltiin viime vuonna tämä Globe4D -maapallo, jota on mahdollista pyöritellä fyysisten akselien lisäksi myöskin aika-akselilla. 4D-Pienoismaapallo siis näyttää, kuinka mantereet ja ilmasto ovat muuttuneet historian saatossa, ja kuinka näiden odotetaan muuttuvan tulevaisuudessa.

Mainion hauska konsepti, joka varmasti jaksaisi kiehtoa vähän isompiakin lapsia.

Edellinen artikkeliUSB-muistitikku omalla numerokoodivarmennuksella
Seuraava artikkeliASUS Eee PC saa kesällä kosketusnäytön ja mahdollisesti GPS-vastaanottimen

1 KOMMENTTI

  1. Nämä tälläiset ovat hyviä keksintöjä näin lapset helposti hahmottavat maapallon mannerlaattojen sijainnin kun saavat itse omatoimisesti pyöritellä fyysistä mallia. Toivottavasti maamme koulutoimen virastossa ollaan hoksattu tämäkin mahdollisuus hyödyntää uusinta tekniikkaa ja määrärahahakemuksissa ollaan muistettu anoa budjettiin määrärahoja näiden hankintaan.
    Viisautta ja näkemystä erottaa paha hyvästä maamme päättäjille.

  2. 4D on kyllä hämäävästi sanottu. Opetusmielessä nimi pitäisi muuttaa.

  3. Oikeasti aikaakseliin viittaaminen ulottuvuutena on kyllä joissain kohdin perusteltua, mutta silti vain yksikertaisesti harhaanjohtavaa useimmissa tapauksissa, kuten tässä.