myka_torrent_laite.jpg

Kukaan ei vielä tiedä, kuinka musiikki- ja elokuvayhtiöiden taistelu piratismia vastaan tulee päättymään. Suuryritykset eivät halua sallia sisältönsä vapaata levitystä, mutta toisaalta kaikkien netin käyttäjien valvominenkaan ei ole käytännössä mahdollista. Oma veikkaukseni on, että suuret yhtiöt tulevat vielä jossakin vaiheessa järkiinsä ja tarjoavat kuluttajille niin toimivaa ja sopuhintaista palvelua, että laiton verkosta lataaminen ei enää ole mielekästä.

myka-back.jpg

Jos elokuvien oikeuksista ei tarvitsisi välittää, niin tässä olisi varsin oiva konsepti elokuvien netistä lataajille. Myka on suoraan televisioon liitettävä BitTorrent protokollaa tuleva, kiintolevyllä varustettu medialaite. Homma toimii siten, että Myka kytketään nettiin sekä telkkariin, valitaan television ruudulta ladattavat elokuvatorrentit ja annetaan boksin rauhassa ladata tiedostoja kovalevylleen. Kotiin sijoitetun Mykan avulla pitäisi olla mahdollista katsoa netin ylitse ladattuja torrent -elokuvia jopa etäyhteyden välityksellä mistä tahansa käsin. Boksi on varustettu myöskin USB-liitännällä elokuvien kotitietokoneelle siirtämiseksi.

Myka, joka on tulossa saataville 80, 160 tai 500 gigan kovalevyllä hinnoitellaan $299 ja $459 välille. Mykan valmistajat kertovat myöskin neuvottelevansa suurten sisällön omistajien kanssa – laillisen siällön tuomiseksi laitteelle. Fiksun oloinen laite siis – jos tekijänoikeudellisia kyseenalaisuuksia ei oteta huomioon siis.

Lähde: www.myka.tv

Edellinen artikkeliYhdistetty munankeitin-leivänpaahdin huolehtii aamiaisesta
Seuraava artikkeliTaustapeiliin integroitu GPS-navigaattori