sony_alpha_a900.jpg

Japanilainen Sony pyrkii ilmeisen vakavissaan haastamaan Nikonin ja Canonin digitaalisten ammattilaisjärjestelmäkameroiden markkinoilla. Sonyn uusin ase markkinoille on Photo Imaging Exo 2008 messuilla näytetty, mallinimen A900 saanut ”full frame” kennoon perustuva digitaalijärjestelmäkamera. Kameran merkillepantaviin ominaisuus on kenno, joka kykenee tallentamaan kuvia jopa 24,6 megapikselin tarkkuudella. Huiman tarkkuuden ohella kameralle luvataan todella nopeaa tarkennusaikaa ja jopa 25600 ASA:n herkkyyttä.

sony_alpha_a900_back.jpg

Kameran tarkkoja speksejä ei vielä ole julkistettu, mutta virallista esittelyä sekä markkinoille saapumista odotetaan elo- tai syyskuussa.

Lähde: masterchong.com

Edellinen artikkeliDARPA on julkaissut piilolinssinäyttö -projektin
Seuraava artikkeliItse tehty turbiinireppu

12 KOMMENTIT

 1. Jos vielä olisi täyden kennon kamera niin tuohan kuulostaisi mukavalta, kuten varmaan hintakin. :p

 2. Jos vielä olisi täyden kennon kamera niin tuohan kuulostaisi mukavalta, kuten varmaan hintakin. :p

 3. ”mallinimen A900 saanut “full frame” kennoon perustuva digitaalijärjestelmäkamera”

  On täyden kennon kamera

 4. 25 megaa kuulostaa lupaavalta, mutta se laatu kun ei aina ole kiinni pelkistä megoista. Olisi mukava nähdä muutama mallikuva…

 5. Nyt löytyi muuten mallikuviakin. Aika pieniä katseltavaksi, mutta näin ensisilmäykseltä kohtuullisia. Eli kuvia muutakin infoa kyseisestä laitteesta löytyi osoitteesta: http://sonyalpha.info/

 6. pöh. kahdeksan megapikseliä riittää. kaksitoista on jo sellainen, että tartteekohan nyt ollenkaan. kuvan laatu on se mikä merkitsee, ei koko. turha ostaa monen megapikselin kennolla varustettua kameraa, jos siitä ei saa kuin kohinan harmikseen. plussaa on tosin full frame. nikonin D3 on ainakin onnistunut kokonaisuus siinä suhteessa.

 7. Jotkut tarvii isoja printtejä, ne tarvii myös enemmmän megapikseleitä. Tuskin tota millekkään tavallisille tallaajille oo tarkotettukkaan.

 8. Nii jos on vaikka joku kerrostalon seinän kokoinen mainoskuva niin pikseleitä saa olla aika paljon

 9. Itse kuvaan tälä hetkellä 10 megapikselin kameralla ja sekin vaati jo hyvät linssit, että ne pikselit ovat käytössä. Kymmenestä megapikselistä jo vähän rajatenkin saa täysin tarkat A3 valokuvat. Ihan älytöntä laittaa noin poskettomasti pikseleitä, kun vähemmällä pikselimäärällä olisi saanut enemmän valoherkkyyttä. Aika turha tuo mainos tuosta suuresta iso lukemasta, kun ihan satavarmasti kohisee jo pinemmillä ISO arvoilla ihan käyttökelvottomaksi.

  Saisi nyt saatana tuo turha megapikseli ”kilpailu” loppua, kun siitä vain hyltyy markkinointiosasto ja kärsii kuluttaja.

 10. Tästähän oli testikin jossa kadulla ohikulikijoiden piti arvioida identtisen oloisia kuvia (ainakin A3 kokoisia) ja kertoa kumpi on suuremmalla tarkkuudella ja kumpi pienemmällä. Kaikki muuttujat oli vakioitu niin tarkkaan kuin mahdollista. En muista nyt Mpix lukemia, mut olisiko ollut 5 ja 10. Pointti on se että yksi sadasta sai kaikki oikein. Eli tilastollisesti mahdotonta erottaa. Kohina, värientoisto, nopeus, käytettävyys ja ties mikä muu paljon oleellisempaa.

 11. Kyllä tuossa Sonyn edeltäjässä (700) on aika mainio kuva vielä ISO3200 sellakin, että jäämme odottamaan.. Sitten jos tuon 700n hinta tippuu kivasti, niin hankintaan menee..

Comments are closed.