aurinkolasit_vaihtavat_linssit_vari.jpg

Eri käyttökohteisiin soveltuvat parhaiten eri väriset aurinkolasien linssit. tutkijat Seattlessa, Washingtonin yliopistossa ovat nyt kehittäneet teknologian, jonka avulla aurinkolasien linssien väriä voidaan vaihtaa nappia painamalla. Teknologia perustuu linssien materiaalina käytettävään elektrokromiseen polymeeriin, jonka läpinäkyvys ja väri voivat vaihdella sen mukaan, minkälaista virtaa tähän johdetaan.

Tutkijat ovat tähän mennessä onnistuneet kehittämään teknologiaan perustuvat prototyyppilasit, joiden linssien väriä voidaan muuttaa napin painalluksella kirkkaasta sinisen eri sävyihin. Myös vihreä sävy on testikäytössä, mutta ei vielä yhtä stabiili, kuin sininen. usealla eri värisellä värikerroksella varustettujen linssien avulla olisi mahdollista toteuttaa käytännössä minkä sävyiset linssit tahansa.

Virtaa lasit tarvitsevat ainoastaan silloin, kun sävyä muutetaan ja yhdestä paristosta riittää virtaa tuhansiin vaihtoihin. Teknologiaan perustuvia vaihtuvavärisillä linsseillä varustettuja laseja saamme odottaa kauppoihin vielä muutaman vuoden. Massatuotettuna linssien valmistamisen ei pitäsi olla ratkaisevasti korkealuokkaisia aurinkolasilinssejä kalliimpaa.

Lähde: www.livescience.com

Edellinen artikkeliMiltä Nintendon Mario näyttäisi tosielämässä?
Seuraava artikkeliNykyaikaiset tuotteet vintagemainoksina