gootti_morsian.jpg

Gootit, nuo maskeeraamisesta pitävät tyyliniekat elelevät, seurustelevat ja menevät naimisiin, niin kuin kuka tahansa meistä. Elämän vaiheisiin liittyvät seremoniat voi kuitenkin toteuttaa tyylilleen uskollisena. Tästä esimerkkinä Venäläinen pariskunta, joka päätti toteuttaa hääseremoniansa aitoon goottityyliin. Sulhanen ja morsian tuotiin jopa paikalle ruumisautossa, arkkujen sisällä.

Varmasti ikimuistettava seremonia. Joka tapauksessa parempi idea, kuin avoimet arkut hautajaisissa – minun mielestäni.

Lähde: sasisa.ru

Edellinen artikkeliJulkaisematta jätettyjä videopelejä
Seuraava artikkeliUFO-talot Sanzhissa Taiwanissa

1 KOMMENTTI

 1. Ihan selkeesti nämä on näiden ihmisten juttuja jotka elelevät koko nuoruutensa suojattua omakotitaloelämää siten etteivät ole ennen kurjuutta nähneetkään, sitten fiilistelevät näillä gootti juonilla jotka ovat yhtä kaukana alkuperäisestä aiheesta kuin sika hovista.
  Tämäkin ilmiö juontaa juurensa hyvinvoinnista (tosin epätasaisesti jakautuneesta) jossa ihmiset eivät oikeasti joudu kohtaamaan sotia ja kuolemaa, vaan täytyy alkamaan keinotekoisesti luomaan humpuukia. Terve aikuinen ei tälläistä tarvitse, maailmassa kun oikeasti on surua ja murhetta enemmän kuin yksikään meistä voi kantaa.

 2. -Jatkampas vielä pikkaisen. Tuo kuvassa näkyvä morsian on jollain tapaa makaaberi teinityttömäisen huoliteltuine kasvonpiirteineen. Jos aitoon ruumispalttooseen vertaa niin takuulla tästä puuttuvat kalmantuoksut sekä ruumiin hajoamisprosessissa erittyvät ruumiin nesteet. Ihonkin kuuluisi olla harmaa ja sinertyneet huulet, myöskään mätänemisprosessin mukanaan tuomaa kaasunmuodostusta ei ole havaittavissa kehon turpoamisena.

 3. Onko RedBaronin mielestä huono asia, että kaikki eivät ole nähneet kurjuutta ja kuolemaa lapsuudessaan?

 4. Miksi eivät sitten samalla tappaneet toisinsa? Olisi ollut ainakin realistisen näköistä.

  Olen aina ihmetellyt noita gootteja/hevareita yms. miksi he ovat sellaisia ja miksi ne ei voi käyttäytyä normaalisti? Mitä he hyötyvät tuosta? Osaako kukaan sanoa? Ihan oikeasti.

 5. Kekkonen, ehkä se vain on heidän juttunsa. ei kaikkea tarvitse ymmärtää ja ei kaikesta tarvitse hyötyä.

 6. Kekkonen, hyvä pointti. Omasta mielestänikin kaikkien pitäisi pukeutua samoihin vaatteisiin, kuunnella samaa musiikkia, syödä samaa ruokaa ja ennen kaikkea olla asioista samaa mieltä.

 7. Ei tuo nyt sen erikoisempaa, kuin jossain Vegasissa ympärillä pyörivä pöhöttynyt näköisElvis mutisemassa ”oh, jeah” valojen välissä. Tosin instituutiona tuota pidän tuota vanhanaikaisena ja tyhmänä tapana, mistälie hilipaliuskonnosta tapa peräisin.

 8. Itse hevarina voin sanoa vaan että jos sitä ei ymmärrä niin sitten ei voi mitään, ei tarvi siitä valitella ympäriinsä, kun ei mekään valiteta siitä ettei kaikki ole niinkuin me…

 9. En vaadi että kaikki ovat samanlaisia, eikä gootit/ hevarit mua millään tavalla häiritse.
  Mutta itse esimerkiksi kamman tukkani siinä toivossa/ luulossa, että näytän paremmalta. Samaa en voi ajatella jos esim. laittaisin kajaania silmiini ja värjäisin tukkani violetiksi. Silloin mielestäni suurin osa ihmisistä näkisi mut rumempana.
  Välillä tuntuu vaikealta ajatella, että gootiksi pukeutumisesta on tosiaan hyötyä. Pakkohan siitä on kuitenkin jotakin hyötyä saada, sillä eihän sitä muuten sellaiseksi pukeutuisi.

  Mutta jälleen kerran näen asiat vain minun – kenties jnk mielestä suppeasta – näkökulmastani.

 10. Kekkonen: Näkökulmasi tosiaan on hieman suppea, koska oletat että kaikesta pitäisi olla jotain hyötyä. Ei tarvitse, kyllä asioita voi tehdä vain ihan sen takia että se sattuu olemaan esim. hauskaa. Ja gootit (kuten muutkin erilailla pukeutuvat) kyllä ovat omasta ja toistensa mielestä yleensä kauniita, he vain eivät satu välittämään tavisenemmistön mielipiteistä.

 11. Ehkä ne eivät halua näyttää paremmilta tai hyötyä mitenkään. Ehkä ne haluavat toteuttaa itseään.

 12. zjari87: Kyllä, kaikki jotka pukeutuvat johonkin muuhun kuin kauluspaitaan ja solmioon ovat säälittäviä idiootteja ja lähtökohtaisesti perseestä.

 13. RedBaron: Aika outo kirjoitus. Parempiko siis olisi, että kaikki kokisivat sodan ja kärsimyksen aidosti, ettei tarvitsisi tällaista humpuukia luoda? Lasketaanko samaan humpuukiin muukin mahdollisesti kuolemaa romantisoiva ”viihde” kuten vaikka monet elokuvat?

 14. Kyllä tuossa vaiheessa jos morsian saapuu arkussa häihin, niin pystyy sanomaan alttarilla en tahdo. Varmasti kaikki ymmärtäisi syyn

 15. Ögl ja Az:
  Se, että on hauskaa tai se, että sa toteuttaa itsensä ovat nimenomaan hyötyjä.
  Kiitos kun avarsitte näkökulmaani (vaikka en silti ymmärrä, enkä varmaan tulekkaan), mutta huomatkaa että teidänkin näkökulmassa on vastapainoksi myös hieman parannettavaa: jokin hyöty täytyy siitäkin saaha, olkooon se vaikka mikä tahansa.

 16. Hyödytkö sinä siitä, että kirjoittelet tänne tyhjänpäiväistä potaskaa?

 17. Kyllähän he vielä leikkivät ja huvittelevat kaikella kuolemaan liittyvällä, mutta miettikääpä kun jommalta kummalta kuolisi rakas lähimmäinen tai kumppani niin olisikohan se sitten enää niin coolia heidän mielestä.. Ruumisarkussa häihin.. todella sairasta pelkkänä ideanakin saati käytännössä..

 18. Miski, TJ on nolla vasta kun asevelvollisuus ikä on ohi, olikos se nyt 50 vai 60 no kuitenkin, on siihen vielä aikaa niin minulla kuin varmasti sinullakin…

  Kekkonen, RedBaron ja muut, en ole gootti tai hevari (musiikkia kyllä kuuntelen) mutta olen silti sitä mieltä että goottitytöt on seksikkäitä (tokin joukkoon mahtuu paljon rumia, kuten kuvassa oleva vaikuttaisi olevan), mutta kaipa kyseessä onkin jonkin asteen fetissi… Tämän vuoksi sanosinkin että antaa kaikkien kukkien kukkia, tosin kaikki meikkaavat gootti (ja muutkin) pojat voisi kyllä viedä käymään saunantakana… Tai vähintäänkin tapaamassa koivuniemen herraa, kaipa sellaisen naismaisuuden jotenkin saa hairahtuneesta pois pieksettyä.

 19. Tuon kuvan voisi ottaa pois tuosta. Oksettaa tollanen.
  joka kerta kun tulee hilavitkuttimeen niin tulee eteen tuo vammanen kuva.

 20. Niin kumpi tuossa kuvassa on? Sulhanen vai morsian? Niin ja keskustelusta päätellen täällä suhtaudutaan uusiin ja erillaisiin kohteliaasti kun mehiläipesässä. ”Erillainen kuin mä! Tapan sen” -asenne on oikeasti aika lapsellista. Jos siellä tynnyrissä eläminen on niin kivaa, niin miksi tulitte sieltä ulos?

 21. Onpa täällä monilla lapsellisia kommentteja – osoittavat kirjoittajansa suppean ajatusmaailman. Kertokaa, miksi pidätte vääränä heidän tapaansa elää? Tuskin haittaavat kenenkään elämää. Jos teillä on vaikeuksia suvaita erilaisia ihmisiä, on se teidän vikanne.

  Joku on maininnut miten sairasta on esittää kuolemaa, kun oikeassa kuolemantilanteessa olisivat varmasti murheenmurtamia. Nii-in. Älä sinäkään katso sotaelokuvia, kun varmasti sodan sattuessa olisit murheissassi. Älä katso Tähtien sotaa, kun et kuitenkaan toivo, että pahat Sith lordit tappaisivat ihmisiä. Älkäämme antako lasten leikkiä lelupyssyillä, kun emme haluaisi heidän ampuvan toisiaan oikeilla.

  Eli: Kyllä ihmiset osaavat tehdä eron toden ja leikin välillä. Jos goottien mielestä kuolema on kaunis ja kiehtova aihe niin mitä sitten? Kyllä he tietävät, että oikeasti kohdalle sattuessa se on suruviesti.

  On harmi ettemme voi kurkistaa suvaitsemattoman elämänne surulliseen tulevaisuuten. Ainiin. En ole gootti.

 22. @Masa sun muut:
  En näkisi että kukaan on sanonnut, että häidän elämäntavansa on jotenkin väärä tai häiritsevä. Itse en ainakaan niin sanonnut.
  Voidaan kuitenkin väittää, että se monin paikoin se eroaa enemmistöstä. Tällöin on myös luontevaa, että se herätää kysymyksiä.

  Jos itse kulkisin kadulla munasilteen huutaen vaikka ”elivis elää”, niin todennäköisesti muut ihmettelisivät että miksi ihmeessä niin teen? Mustiin pukeutuminen häihin arkkuineen ei ole kovin yleistä. Onko siis väärin ihmetellä?
  Näkisin lähinnä, että on suvaitsematonta ajatella, ettei sais ihmetellä, herättää kysymyksiä ja vaihdella/ilmaista mielipiteitä.

 23. No saatana, kai se on oma mielipide pakko heittää tänne.
  Asiahan on niin että ihmisillä on oikeus viettää vaikka häät jossa kirkko on täytetty ulosteilla. Ihmisillä on myös oikeus viettää häät jossa paikalle saavutaan hauta-arkuissa. Kumpi on sairaampaa? Ulostehäät vai goottihäät joissa ei oo muuta ns. ”omituista” kuin noi hauta-arkut?
  Ja kekkonen, ei tarkoituksena ole näyttää ”kuolleelta” tossa kuvassa varmastikkaan, koska muuten noi sun mainitsemat yksityiskohdat olis varmasti toteutettu. No mutta joo. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia. Rakastakaa toisianne, peace and love. Mä meen tästä paskalle.

 24. No jopas on ahdasmielistä kommenttia. Tulee mieleen mummot, jotka tummiin pukeutuneen nähdessään supisee itsekseen saatananpalvojista. Omasta mielestäni erilaisuus on rikkautta niin pitkään, kun sillä ei vahingoiteta itseä tai lähimmäisiä.

 25. Itse en gootismia kommentoi yleistävästi suuntaan enkä toiseen. Suurin osa ihan asiallista porukkaa (pukeutumistyyli), mutta joillakin homma lähtee lapasesta ja pahasti (häihin ruumisarkussa).

  Persoonallisuus on tietenkin asia erikseen, mutta erikoisuuden tavoittelu pelkän erikoisuuden (=huomion saamisen) takia on tietyn rajan jälkeen typerää. Jotkut ihmiset vetävät mielipiteissään tämän rajan alemmaksi kuin toiset, mikä on erilaisuuden nimissä kerrassaan loistavaa, eikö?

  Ennakkoluulot tai muut negatiiviset ajatukset eivät siis ole lainkaan tuomittavia, jollei ole niin suvaitsematon, ettei pysty niinkään ison vähemmistön kuin goottien kanssa asiallisesti käyttäytymään.

  Väittäisin, että paatuneimmaltakin erilaisuuden rikkauksien puolestapuhujalta löytyy rajansa. Tuskimpa kovin monelta vastaantulijalta heruisi myötätuntoa jos esimerkiksi kävisin teurastamolta hakemassa verisen hevosen siittimen, sitoisin sen kuminauhalla otsaani ja lähtisin heppi heiluen Helsingin yöhön.

  Erkki, sinulle suuntaisin puhtaasta mielenkiinnosta seuraavat, tahattomasti hyökkäävältä kuulostavat kysymykset:
  -Eivätkö myös erilaiset mielipiteetkin ole rikkaus?
  -Jos ovat, eivätkö negatiiviset mielipiteet ole yhtä arvokkaita kuin positiivisten mielipiteet? (lukuunottamatta liian perustelemattomia tai mustavalkoisia tapauksia)
  -Mihin sinun suopeutesi rajat erikoisuuden suhteen sijoittuvat? (toivottavasti ennen sitä veristä hevosen siitintä otsassa)
  -Oletko oikeasti sitä mieltä, että hauta-arkussa häihin saapumisessa ei ole mitään negatiivista, vai halusitko vain esittää erilaisen, sivuston käyttäjäkunnan näennäisestä valtavirrasta poikkeavan kommentin?

  Olipahan sellasta tajunnanvirtaa että huh huh, hyvä jos saatte selvää mitä ajoin takaa 😀

 26. OBD: Jaahas, no tässä vastauksena omia mielipiteitäni kysymyksiisi:

  Eivätkö myös erilaiset mielipiteetkin ole rikkaus?
  -Kyllä vaan. Lisäksi ennakkoluulot erilaisuutta ja vierasta kohtaan ovat inhimillisiä tunteita. Itseäni kuitenkin masentaa suhtautuminen, joka ilmenee kommentteina, kuten ”Miksi eivät sitten samalla tappaneet toisiinsa?”, tai ”olisivat vaan heittäneet mullan alle nuo arkut”. Ei minulla myöskään mitään niitä supisevia mummoja vastaan ole. Kenties hieman säälittävät.

  Jos ovat, eivätkö negatiiviset mielipiteet ole yhtä arvokkaita kuin positiivisten mielipiteet?
  -No on tietenkin. Itselläni on esimerkiksi negatiivisia mielipiteitä turhia ennakkoluuloja kohtaan.

  Mihin sinun suopeutesi rajat erikoisuuden suhteen sijoittuvat?
  -Kuten tuossa edellisessä kommentissa mainitsinkin ”Omasta mielestäni erilaisuus on rikkautta niin pitkään, kun sillä ei vahingoiteta itseä tai lähimmäisiä.”

  Oletko oikeasti sitä mieltä, että hauta-arkussa häihin saapumisessa ei ole mitään negatiivista, vai halusitko vain esittää erilaisen, sivuston käyttäjäkunnan näennäisestä valtavirrasta poikkeavan kommentin?
  -Itse kuvittelen kyseisen kaltaista seremonia eräänlaisena teatterina tai roolileikkiä. Uskon, että tunnelma häissä oli varmasti hyvin kepeä ja iloinen.

 27. En harrasta gootteilua mutta mielestäni goottinaiset (naisethan voivat helpommin leikitellä vaatteilla kuin miehet) voivat olla kissamaisen sensuelleja, jos pukeutuminen/meikkaaminen on osattu suorittaa riittävän tyylikkäällä tavalla. Gootteilu voi olla ärsyttävää ehkä silloin, jos angsteiluun suhtaudutaan liian tosikkomaisella tavalla. Toisaalta angstisuus voi olla perusteltuakin:

  1. Jos elämä on masentavaa -> angsistaa.

  2. Jos elämä on ihanaa -> angsistaa, koska täytyy muistaa, että se loppuu joskus.

  Gootismissa on jotakin fetissimäistä ja sehän ainakin on pelkästään hyvä ja iloinen asia.

 28. Obd: Jos oikeasti olet valmis menemään kaupungille verinen hevosenkyrpä otsassa, niin antaa mennä 🙂
  Kyllä varmasti itsekseni naureskelisin sinulle ja pitäisi outona jos näkisin, mutta en sen takia tulisi toivomaan sinulle kuolemaa.

  Ja mikä oikeasti tuossa hauta-arkussa häihin saapumisessa niin kovasti ihmisiä kauhistuttaa? Onhan se valtavirrasta poikkeavaa, mutta Kuten Erkki sanoi, sen voi ottaa teatterin kannalta. Onhan sitä fiktiivistä kuolemaa olemassa teatterin ja elokuvien muodossa vaikka kuinka paljon muutenkin ilman että siitä ihmiset suuresti järkyttyvät.

 29. Minun meilestäni tähän maailmaan mahtuu niin gooteja kuin myös muitakin ”omituisia” ihmisiä sillä jos näen gootin kupungilla, en tuomitse häntä heti koska hän on erilainen. Ihminen hän on silti niinkuin minäkin. Vaikkakin pukeutuukin erilailla ja on eri mieltä asioista kuin minä. Kysyn vain teiltä jotka ovat eri mieltä kanssani: Onko se niin kamalaa?

 30. Miten joku voi verrata gootteja perushevareihin? Oliko esim. Ronnie James Dio gootti? Tai Bruce Dickinson? Goottikulttuurilla ei mielestäni ole mitään tekemistä hevimusiikin kuuntelemisen kanssa. Ei hevarit palvo kuolemaa niikuin jotku gootit. No paitsi ehkä blackmetallistit… Terv. hevari