Robottihaukka Falco pitää linnut poissa lentokentältä

Eikös joku aika sitten joku kone joutunut jossain päin Suomea laskeutumaan kun lokki on päätynyt suihkumoottoriin. Lokithan pelkäävät haukkoja, sillä haukat syövät lokkeja. Nyt onkin kehitetty kätevä keino pitää nämä linnut poissa lentokentiltä. Falco-nimeä kantava radio-ohjattava haukka, jonka 1,6 metrinen siipien kärkiväli näkyy kauas toimii karkoittimena. Genovan lentokentällä on testattu laitetta ja se ajoi kertaheitolla 1000 lokkia pakoon.

Lähde: crave.cnet.com

Edellinen artikkeliJapanissa iPodia ohjataan silmiä räpsyttelemällä
Seuraava artikkeliBiopolttoaineella toimiva kotitekoinen liekinheitin

1 KOMMENTTI

 1. Piakkoin ne kehittelee haukan, joka osaa lennellä ilman ihmisen ohjausta ja sitten sinä jäisit työttömäksi.

  Olisihan se huvittavaa, jos tuo haukka imeytyisi moottoriin. Tai eihän se nyt tietenkään huvittavaa olisi, mutta ironista ainakin.

 2. Tuollaiasesta pelättimestä oli juttua aikoinaan muistaakseni Tieteen Kuvalehdessä tms(???). Tosin käyttötarkoituksena oli pitää varikset poissa mansikkamaalta ja haukan muotoista pahvipalaa liikutettiin narun varassa. Mielenkiinoista jutussa oli se kun narua vedettiin toiseen suuntaan niin linnut eivät enää pelänneetkään sitä ja ilmeisesti selitys sille oli se että takaperin liikutettuna haukan pyrstö on edessä ja lentävä esine muistuttaa enemmän joutsenta pitkän kaulansa ansiosta.

 3. Onhan täälläkin paikallisella mansikkamaalla ollut styrokshaukka onkivavan nokassa. Onkivavan siksi että haukka heiluu tuulessa. On kuuleman mukaan tominutkin.

 4. Sama tuli minullekkin mieleen ensin että tuossapa on laatuvaatimuksiani vastaava työpaikka, tähän kun saisi vielä lisäksi ynnättyä kameran joka seuraa pään liikkeitä ei työ ergonomiassa olisis valittelemista.

  Dome kamera on siis lennätettävässä haukassa kiinni, ja päähän tulee silmälappuvideot joista kameran välittämää kuvaa seurataan. Kamera kääntyy haukassa aina samaan suuntaan kuin ohjaajan pääkin, gyro hyrristä saatavalla ohjaus tiedolla. Fiilis on sama kuin istuisi itse sisällä kaukoohjattavassa haukassa.

  Tälläinen systeemi löytyy valmiina:
  http://1heckofaguy.com/2006/10/04/virtual-vertical-video-virtuosity/