Briteissä mitataan automatkustajien määrä nesteen perusteella

Birmingham ja Leeds ovat ottaneet käyttöön kimppakyytikaistat. Yksi kaista tiestä on tarkoitettu henkilöautoille, joissa matkaa usea matkustaja. Normaali kamera tietysti riittää tallentamaan, kuinka monta hahmoa autossa on. Mutta jotkut yksinäiset yksityisautoiliat ovat keksineet ottaa nukkeja mukaan. Uusi kamera mittaa autossa olevan nesteen määrän, siis lähinnä sen kuinka paljon verta on kyydissä. Näin saadaan tieto siitä, kuinka monta ihmistä oikeasti on kyydissä.

Lähde: www.dailymail.co.uk

Edellinen artikkeliNatureMill PLUS kompostoi sisätiloissa
Seuraava artikkeliGlittergun ampuu kimalletta

1 KOMMENTTI

 1. Tokkopa kone sentään osaa erotella verta muista kehon nesteistä. Kaikki elävät olennot ja osa kasveistakin koostuvat yli 90% vedestä. Jos tuo mittaa nesteen määrän niin sellainen puhallettava matkakumppani kelpaa edelleen, kunhan sen täyttää vedellä puhaltamisen sijaan.

 2. Itselläkin tuli ensimmäisenä mieleen pistää vedellä täytetty kaveri viereen. Luultavasti toimisi.

 3. Ois ihan kiva tietää, että mihin tuo nesteen mittaus sitten oikein perustuu..

  Ja jos se kerta mittaa vaan sen nesteen määrän niin eihän sen välttämättä siis enää tartte olla ihmisnukke, pelkkä vesi riittää. Takakonttiiin vesi tynnyri niin sillä hyvä.

 4. itse asiassa veri on vain hyvin pieni osa ihmisen nesteestä, sillä aikuisella on noin 5 litraa verta.

 5. The cameras work by sending an infrared beam through the windscreen of vehicles which detects the unique make-up of blood and water content in human skin.

 6. Kyllä nyt näkisin, että kuvassa aidon näköisen nuken vääntäminen on huomattavasti vaikeampaa kuin vesitynnyrin raahaaminen takakontissa.
  Veden ainoa haitta on paino, sillä tynnyri joutuisi painamaan väh. n. 70Kg.

 7. Eikös lämpökamera olis parempi tällaiseen tarkoitukseen. Vai onko se auto niin lämmin, ettei ne ihmiset erotu sieltä sisältä?

 8. Lämpökamerat ovat hiukan liian kalliita käytettäväksi liikenteenvalvonnassa.

 9. ”Kyllä nyt näkisin, että kuvassa aidon näköisen nuken vääntäminen on huomattavasti vaikeampaa kuin vesitynnyrin raahaaminen takakontissa.
  Veden ainoa haitta on paino, sillä tynnyri joutuisi painamaan väh. n. 70Kg.”

  Mutta sehän mittaa vain sen veden määrän, eikä ihmisessä nyt 70kg vettä oo!!!!!

 10. ”“Kyllä nyt näkisin, että kuvassa aidon näköisen nuken vääntäminen on huomattavasti vaikeampaa kuin vesitynnyrin raahaaminen takakontissa.
  Veden ainoa haitta on paino, sillä tynnyri joutuisi painamaan väh. n. 70Kg.”

  Mutta sehän mittaa vain sen veden määrän, eikä ihmisessä nyt 70kg vettä oo!!!!!” Voi olla aivan helposti.

 11. Engelsmannit ovat sitten keksineet trikorderin?

  Eikähän tuo kuitenkin mittaa halvalla IR CCDllä montako tietyn lämpötilan ylittävää kappaletta autossa on.

  Millä helkutilla se muka nestemääriä mittaisi?

 12. senkun vaan laitetaan pari nukkea kyytiin ja käydään hakee paikallisesta alkosta (mikähän lienee?) juomia.

 13. Tai sitten vain ajatte oikeilla kaistoilla kortit pitäisi ottaa pois tälläisistä pelleiltä, jotka eivät sääntöjä tajua. Tosin epäilen onko suurimmalla osalla kortteja ollenkaan

 14. Tööt ei ole tainnut saada viimeaikoina kun on pinna noin kireällä? Eiköhän toimintaperiaatteen ja huijaus mahdollisuuksien miettiminen ole aika oleellista? Ja hauskaa. Se että oikeasti menee ajelemaan sillä kimppakyyti-kaistalla yksin on eri juttu ja tyhmää.

  Itseä kyllä kovasti kiinnostaa miten tuo voi muka toimia? Eli lähetetään infrapunavaloa joka ”valaisee” ihmisen eritavalla kuin kuolleen/kuivan kudoksen? Ja infrapunakamera ”näkee” eron? Kuulostaa bullshitiltä. Toisaalta veren hapetustahan mitataan ns pyykkipojalla sairaaloissa sormenpäästä. Se ymmärtääkseni perustuu juuri infrapunalediin ja vastaanottimeen joilla punaiset happea kuljettavat verisolut nähdään pulsseina signaalissa. Eli saadaan hapetuksen taso sekä syke. perustuuko tuo nyt ollenkaan samaan asiaan? Luultavasti ei 😉

 15. Itse olen ainakin kyllästynyt tällaiseen amatöörien yritän olla fiksumpi kadun lakaisija kuin mitä proffat, inssit, jne. on tehdessään noita laitteita. Dudella ei ole mitään käsitystä näköjään pulssioksimetrin ja tuskin monen muunkaan aisan kanssa.

  TööT on ihan oikeassa.
  Kumpa internettiä ei olisi koskaan keksitty, turhaa täynnä.