Nokia Morph - nanoteknologiaan perustuva muuntuva matkapuhelinkonsepti

Nokia on yhteistyössä Cambridgen yliopiston kanssa kehittänyt tulevaisuuden matkapuhelinkonseptin nimeltään Morph, joka joka esittelee mahdollisuuksia, mitä matkapuhelin voi tulevaisuudessa olla.

Tulevaisuuden matkapuhelin voi Morph -konsepti mukaan olla valmistettu taipuvasta ja läpinäkyvästä elektroniikasta, jonka ansiosta laite on mahdollista taivutella käyttökohteen mukaan soveltuvaan muotoon ja ulkoasuun. Nanoteknologian ansiosta tulevaisuuden matkapuhelimen pinta voi olla itse puhdistuvaa materiaalia. Nanoteknologian ansiosta koko puhelimen pinta voi myöskin toimia aurinkokennona, joka pitää puhelimen kehittyneet ja pienikokoiset akut aina latingissa. Morph konseptin mukaan matkapuhelin voisi myös pitää sisällään ympäristöstään tietoa kerääviä sensoreja, jotka auttavat käyttäjäänsä suojautumaan saasteilta ja haitallisilta aineilta.

Puhelinkonsepti on näytillä New Yorkissa modernin taiteen museo MoMA:ssa toukokuun 12. päivä asti, osana ”Design and the Elastic Mind” nimistä näyttelyä.

Katso myös Nokia Morph matkapuhelinkonseptia esittelevä video!

Lähde: Nokia.com

Edellinen artikkeliTappava zipposytkäri onkin pistooli
Seuraava artikkeliAjatuksen voimalla toimiva Emotiv -peliohjain saapuu kauppoihin loppuvuodesta

1 KOMMENTTI

 1. Taitaa olla kyllä viä aika kaukana tollanen teknologia. Mut kyllähän tuolainen hieno olisi.

 2. Mitähän ne siellä esittelevät, kun tuollaisia nanomateriaaleja taikka taivutettavia kosketusnäyttöjä ei ole vielä keksitty? Kaikki kuvat mitä löytyy, ovat tietokoneella tehtyjä. Koko vekotin on vain ideatasolla ja pohtii mitä voitaisi tehdä, jos tuollaisia materiaaleja joskus keksittäisiin oikeasti. Ainut merkittä nanotekniikan -kaupallinen- sovellus on mercedeksen nanomaalit ja -lakka joita käytetään kalliimmissa mersumalleissa. Ei kellään muulla ole vielä mitään kunnollista käytännön sovellusta nanotekniikasta.

 3. Taivuteltavia näyttöjä ainakin on jo, joten ei tuo kaukana ole… 😛

 4. Vanhaa matskuu uudessa genressä. Johan jo nano-nano-mies ystäväni avaruudesta hoki tota nano-filosofiaa 70-luvulla, ja sitten Robin Williamsin näyttelemä hemmo lenteli sillä ihme nanomateriaalista tehdyllä päälle puettavalla kananmunalla halki universumin. Tarkkaan ovat siellä Nokialla tätä sarjaa katsoneetkin sillä nano-nano miehen roolinimikin oli Mork, olisivat voineet edes pikkasen keksiä oman oloisen nimen tälle konseptille eikä muuttaa paria kirjainta ja saada aikaan Morph, veikkaan että tossa esiintyvä tyttökin on sitten nimeltään Mirkh sarjassa esiintyvän vastanäyttelijän Mindyn nimestä mukaeltuna.
  Tosin tuossakin sarjassa taitoi (lue: taisi) taustavaikuttimena olleen kannabis-ruoho, ja niin taitaa olla tuon esittely videonkin sillä niin monta kertaa rainassa vilahteli kannabis viljelmästä napattuja lähikuvia.
  Nyt menen päivätorkuille ja kokeilen saada astraaliyhteyttä iso-äitiini.

 5. Nojoo näitä näkemyksiä on ollut jo kauan, ja harvemmin ennustukset osuvat paikoilleen. Meikäläistä tuommoisen paperinohuen laitteen käsitteleminen ei innosta.

 6. onhan ne tuon videon perusteella noita materiaaleja testaillut jne. itse ostan ainakin jos/kun tulee markkinoille.

 7. Ei ne mitään siellä nokialla oo testaillut, varsinkaan noita materiaaleja. Wikipediasta enintään kattoneet että mitähän hienoja nanomateriaaleja sitä ois olemassa ja sitten yksi designeri lähtenyt siltä pohjalta miettimään. On mielestäni erittäin tylsä ja huono konsepti. Kyseessä on luultavasti jonkun Cambridgen yliopiston design-kurssin harjoitustyön tulos.

 8. konsepti eli hahmotelma kansiossa asteessa vasta. Ja iltiksessä jo mainostettiin kehitettyä tuotetta..

 9. Luulen että nanoteknologian käyttöönotto on lähempänä kuin luulettekaan.

 10. Ilmoittaakohan tuokin ystävällisesti, että pitäisi ottaa yhteys huoltoon 😉

 11. Varsin konservatiivinen malli tuo minun mielestäni on. taipuva näyttö löytyy jo Philips Readius nimisestä tuotantopuhelimesta.

  Nanoteknologiasta ja sensoreista puhutaan varsin yleisellä tasolla, joten mitään mullistavaa tuollakaan aspektilla ei löydy.

  Lähinnä tällaisilla konsepteilla on tarkoitus esitellä mitä tulevaisuuden matkapuhelin ”voisi pitää sisällään”, ennemmin, kuin millaisia puhelimet tulevat todellisuudessa olemaan. Mitään tarkkoja suunnitelmia Nokia tietenkään edes halua julkistaa.

  Supaman: itseäni myös huvitti suurten sanomalehtien uutiset, jotka oli otsikoitu malliin ”Nokia kehitti taipuvan matkapuhelimen”. Kyseessä on siis ainoastaan konsepti.

 12. Täytyy myöntää et mielenkiintoa tuo herättää ja saa myös miettimään mihin mahdollisuuksiin voidaan päästä. Elektroniikasta ei sinänsä voida kuin kuiskailla enää tuossa vaiheessa vaikka samat säännöt pätee osittain. Suurin osa mielenkiinnosta herää kun ruvetaan miettimään tuon otuksen nimeltä morph todellista staattisensähkön sietokykyä. Ajatuksena ei varmasti mahdoton, mutta käytännössä lähempänä toiveita. Tulevaisuus etenee kovaa vauhtia eikä kannata olla pessimistinen. Kun nanoteknologiaa on jo pitkälle tutkittu ja kehitelty niin se mahdollistaa jo suunitelmien tekemisen. Ken tietää jos tässä on se alku ja juuri, muttei lopullinen ratkaisu.

 13. Helpointa ois että olis puhelin johon ois yhdistetty monta kostetusnäyttöä. Siitä voisi tehdä taipuvan.

 14. ja tälle kuulemma haetaa patenttii jo.. saapa nähä millo tämmöne tulee.. ja kun tulee, niin mietitään tosiaa millo tulee sopivaa hintaa sen jälkee.. joka tapauksessa, erikoine keksintö, mutta en pidä aurinkovoimavaihtoehdosta ollenkaa, kuvitelkaa jos se olisi ainoa..