Ranskalaiset tiedemiehet ovat kehittäneet itse korjautuvan kumin

Itse korjautuvat materiaalit ovat varmastikin yksi odotetuimmista tulevaisuuden teknologioista. Ranskalaiset tiedemiehet ovat tuoneet tällaiset materiaalit nyt lähemmäs todellisuutta kehittämällä kumin, joka kirjaimellisesti korjaa itsensä.

Itse korjautuvasta kumimateriaalista valmistettuja suikaleita voidaan repiä tai leikata vapaasti, jonka jälkeen kappaleet saadaan liittymään takaisin yhteen yksinkertaisesti painamalla nämä kiinni toisiinsa. Materiaalia mukana kehittämässä ollut fyysikko Ludwik Leibler kertoo, että tämän toiminta perustuu ”spagetimaiseen” solurakenteeseen. Kun materiaalin kappaleet revitään irti toisistaan, niin sidokset suoristuvat. Kun puolikkaat taas yhdistetään, niin materiaalin sidokset menevät takaisin sykkyrälle ja materiaali korjaa itsensä.

Materiaalin kehittäneet tutkijat kaavailevat itse korjautuvalle kumille kaupallisia sovelluksia noin kahden vuoden sisällä. Jäämme siis odottamaan itse korjautuvia sisäkumeja, suojapressuja ja vaikkapa kumiankkoja lähitulevaisuudessa.

Lähde: www.sciam.com

Edellinen artikkeliSOTAB 1 -robotti etsii öljypäästöjä
Seuraava artikkeliPentagon Bushille: Ilmastonmuutos tuhoaa meidät

13 KOMMENTIT

  1. Epäilyttää toiminta paksummassa materiaalissa. Jossain kortonkiluokan paksuudesssa voi toimiakin mutta tuskin ihan pyörän kumissa..

  2. Pyöräthän kohta korvataan niillä umpipyörillä. Ei tarvita sisäkumeja.

  3. Autoissa vois olla hyvä jos laittais tuommosesta materiaalista tehdyt sisuskumet. Mutta poliisit ei varmaan tykkäis jos ajais piikkimaton yli ja jatkais matkaa.

  4. Tuo itsekorjautuva kondomi olisi kyllä näppärä.
    Eihän se vahinkoa estäisi, mutta ehtisipä hatkaan ennen kuin jälkipolvi alkaa näkyä.

Comments are closed.