kuunpimennys.jpeg

Astronomisista ilmiöistä kiinnostuneilla on ensi yönä mahdollista seurata suomen taivaalla täydellistä kuunpimennystä. ”Kuunpimennys on tilanne, jolloin Kuu on Maan varjossa eli Aurinko, Maa ja Kuu ovat samalla suoralla” (Wikipedia).

Kuunpimennys alkaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 3:43, jota seuraa täydellinen pimennys klo 5:00-5:51. Pimennys on kokonaan ohitse kello 7:09. Mikäli et jaksa valvoa koko yötä, niin kannattaa nousta katsomaan taivasta, kun pimennys on syvimmillään kello 5:26.

Katso myös kuvia viime vuonna toisella puolella palloa tapahtuneesta kuunpimennyksestä

Lähteet: www.ursa.fi , fi.wikipedia.org

Edellinen artikkeliLaskuvarjohyppy 36,5 kilometristä
Seuraava artikkeliKalamiehen kajakki ei keiku

13 KOMMENTIT

 1. Toivottavasti tämä pilvipeite hälvenee tästä yöhön mennessä. Sais makeita kuvia tosta.

 2. ei ainakaan hyvää lupaile sääennuste tänne joensuun suuntaan, pilvistä näyttää olevan

 3. saatanpa olla hereillä näkemässää tuon… pistetään nyt heröätyskello varmuuden vuoksi
  🙂

 4. Tämänkö takia ovat valinneet tämän päivän Nasassa Atlantis sukkulan laskeutumiselle, sitten kun on kuunpimennys voi sukkula törmätä kuuhun.
  Ehtii sopivasti tulla alas ettei tätäkään vaaraa sitten ole, olisivat olleet viisaita kun Apollo ohjelman aikana kuuhun olisi asennettu vilkkuvalo ehkäisemään kuuhun törmäilyt täydellisien kuun pimennyksien aikana.

 5. Pitäisi ilmeisesti opetella lukemaan tätä sivustoa aamun sijasta illalla, niin tällaisetkin uutiset eivät menisi ohi 😛

 6. Perkele! Niin oli pilvistä ettei ollut toivoakaan nähdä mitään. Seuraava tämänkaltainen tapahtuu vuonna 2028, eli tovin tässä joutuu venailemaan. Närpii.

 7. Iltalehden sivuilla sanottiin, että täyd.kuunpimennys tulisi seuraavan kerran vuonna 2010, mutta se tarkoittaakin varmaan jossain muualla kuin suomessa.

 8. heräsin, mutta turhaan. Sen verran pilviä ettei edes häämöttäny kuu niiden läpi :S

 9. no luuleks sä että kuu häämöttäis pilvien välistä ku on kuunpimennys??

Kommenttien lisääminen on estetty.