Anti-piratismikampanjointia vuodelta 1989

Voin niitä kultaisia aikoja ennen Internet-piratismia, kun disketeille, eli korpuille tallennettujen Amiga-pelien swappaaminen tapahtui perinteisen postin välityksellä. Swappikontaktit löydettiin demotiimien demolevykkeiltä ja näitä lähestyttiin lähettämällä disketeille kopioidut, kräkätyt pelit oman demolevyn kanssa pehmustetussa kirjekuoressa. Sitten vaan odoteltiin, pahimmillaan viikkokaupalla, että mitä sieltä saapuu postin mukana tilalle kopioituna. Lisää jännitystä aiheutti vielä epävarmuus, että ovatko hauraat disketit kestäneet postin käsittelyä. Tosiswappaaja tiesi myös, että kun postimerkki pinnoitetaan ennen lähettämistä läpinäkyvällä muovilla, niin leiman pystyi vielä pesemään merkin päältä pois uudelleenkäyttöä varten.

Näinä aikoina myöskin piratismin vastaisessa taistelussa käytetty kampanjamateriaali oli tietenkin ajan mukaista.

{democracy:98}

mainos: Pelaatko pokeria? Saat rahaa joka kuukausi rakeback sopimuksella – EuroRakeback.

Lähde: ironicresult.com

Edellinen artikkeliLonkeroista pitävä mies otti käteensä imukuppi-implantit
Seuraava artikkeliKäytä vanhoja sukkahousuja ja imuria kadonneiden pikkuesineiden löytämiseen

1 KOMMENTTI

  1. muistatte varmaan nimeltämainitsemattoman helsinkiläis porukan. Disketit oli suojattava lyijykynistä teippaamalla aikaan saadulla raameilla jotta jos kuplakuori joutuisisi puristuksiin niin kynät disketin sivuilla ottavat vastaan painon. Näin meillä´pysyy disketit ehjinä useammankin vaihdon jälkeen.

  2. Jos emme muista, niin voitko vääntää rautalangasta?
    -Liittyykö yllä olevaan mitään diskettien iskunkestävyyden parantamista syvempää ideologista viestiä?

    Ainiin… Saa peliä toki kaverille lainata, mutta disketin varmuuskopiointi on saatanasta, koska se luo liian suuren kiusauksen >:)