Elekit TU-873KEII putkivahvistin -rakennussarja

Paljon on puhuttu näistä putkivahvistimista. Kuulemma jotain syvyyttä pitäisi syntyä kuuntelukokemukseen. Tiedä häntä. Ainakin nyt on loistava aika harkita sellaisen rakentamista. Etenkin jos kolvi pysyy kädessä ja takataskussa olevasta lompakosta putkahtaa 540 euroa.

Japanilaisen Elekitin lippulaiva TU-873KEII sisältää 300 osaa, joista kyhätä putkivahvistin. Ulostulona on 8W x 2ch (8ohm), 10Hz – 50kHz taajuudella, 106dB S/N-suhteella. Tätä projektia voi sitten tuunata ja jatkaa lisäämällä valoja ja vaihtelemalla putkia. Ennakoin pientä antikliimaksia kun vahvistimen iskee seinään ja mitään ei tapahdu. Joku siinä kuitenkin menee pieleen.

Lähde: www.engadget.com

{democracy:96}
Edellinen artikkeliSolestrom Smart Swim UV Intensity bikinit näyttävät UV-säteilyn määrän
Seuraava artikkeliPlextor esittelee Blu-ray / HD DVD -yhdistelmäaseman

1 KOMMENTTI

 1. Ongelmana ei suinkaan olis kasaaminen, vaan se, etten voisi elää itseni kanssa jos minusta tulisi aivoton putkien hehkuttaja.

 2. Onko järkevää ottaa riski rahojen menettämisestä? Tuohon ei enää paljoa tarvitse rahaa laittaa lisää kun saa jo valmiin tuotteen. Lisäksi putket toimivat sellaisella jännitteellä että en itse mielellään niitä itse asentelisi. Onkohan edes laillistakaan mennä itse leikkimään satojen volttien jännitteillä..

 3. On laillista. On tullut pari putkivahvistinta rakennettuakin. Tuo ero kuuntelukokemuksessa perustuu siihen, että putkivahvistin ei toista ääntä ihan puhtaasti. Se säröyttää sitä, mutta sillä tavalla miedosti ja korvalle miellyttävästi että lopputuloksena on ”lämmin” soundi. Putkifanaatikoille tärkeää on toki myös ”mojokerroin” ja psykoakustiset tekijät, eli pelkkä tieto siitä että laitteessa on putkia saattaa tuottaa aivoissa paremman kuuntelukokemuksen…

 4. Ja sitäpaitsi toi vahvari on älyttömän törkee. 80-luvun mankkanikin on tyylikkäämpi.

 5. Vähän tämän tapaisia kitaran soittoon tarkoitettua putkivahvistin-rakennussarjoja löytyy enemmänkin. Niitä löytyy muutamista ulko- ja kotimaisista verkkokaupoista, eikä tarvitse maksaa kuin puolet tämän hinnasta. Luulisi, että niitä voisi helposti modata jotakäyttöön soveltuviksi.

 6. Haluaisinpa nähdä kuinka te siellä toimituksessa rakentelette niitä putkivahvistimianne ”KOLVILLA” viittaan tekstissä mainitsemaanne ”Etenkin jos kolvi pysyy kädessä ja…” lauseeseen.
  Kun sähkökomponentteja juotetaan käytetään siihen juotointa kun taas kolvia käytetään laboratorioissa tislaukseen.
  Laittakaa se kolvinne vaikka pers-rektumiinne kun me Jokerin kanssa juotellaan http://video.google.com/videoplay?docid=-1714320797771849234

 7. ”Kun sähkökomponentteja juotetaan käytetään siihen juotointa kun taas kolvia käytetään laboratorioissa tislaukseen.”

  Juotinta kutsutaan myös kolviksi. Kumpikin nimi on kieliopillisesti oikein.

  Kun puhutaan kolvista laboratorion yhteydessä, puhutaan laboratoriolasista valmistetusta astiasta.

  Mutta kun puhutaan sähkötekniikan yhteydessä kolvista, niin puhutaan nimenomaan juottimesta.

 8. Tekstissä ei kerrota mitään käyttääkö kyseinen vahvistin negatiivista takaisinkytkentää. Jos näin on niin silloin se ei voi olla takuumusikaalinen putkivahvistin. Lisää faktoja peliin, jotta tästä palstasta olisi enemmän hyötyä takuumusikaalisuuden harrastajille.