Playstation 3 slim tulossa syksyllä?

Mainos! Tilaa Sony PlayStation 3 Slim Brittien Amazonista yli 50€ halvemmalla kuin Suomesta!

Verkkosivusto T3 kertoo kuulleensa CES -messuilla luotettavasta lähteestä, että Sony Playsation 3 pelikonsolista olisi pian tulossa uudistettu slim -versio. Huhujen mukaan ohennettu versio, ulkonäkönsä suhteen paljon negatiivista kritiikkiä saaneesta pelikonsolista olisi tulossa kauppoihin ensi syksynä.

Nähtäväksi jää, onko kyseessä fakta, vai pelkkä huhu. Uutista ainakin tukee Sonyn aiempien pelikonsolien kokemat muutokset, joista PS2 ja PSP ovat kummatkin saaneet ohennetut versiot aikanaan.

(kuvassa esiintyy T3 -lehden palveluksessa työskentelevän graafikon näkemys PS3 slim konsolista.)

Lähde: www.t3.com

Edellinen artikkeliKymppikerhosetti lentomatkailuun ”intohimoisesti” suhtautuville
Seuraava artikkeliPunaniskavuoristorata

1 KOMMENTTI

 1. Konsolifin.netissä oli tuo sama uutinen. Tuo kuva on T3:n taiteilijan näkemys laitteesta, ei virallinen malli. Hyvä uutinen kuitenkin.

 2. Näyttää aivan wiiltä, johon on lätkäisty jokin laatta vain sivuun 😀

 3. ”Näyttää aivan wiiltä, johon on lätkäisty jokin laatta vain sivuun :D” Jep. Taitavat ajatella, että kun wii myy hyvin, niin laitetaan wiin näköinen laatikko kiinni lämpöpatteriin ja lintataan kiinni playstation logo ja johan alkaa myyntikäyrät nousta. Tuon slim mallin nimeksi tulee varmaan PSWii(3).

 4. En oikeen ikinä ole tajunnut tätä slim mallien tekoa, miksi niistä ei heti ensimmäisestä versiosta lähtien tehdä niin ohuita kuin saadaan?

 5. Koska osat pienenevät ajan kuluessa, esim. kokoajan mennään prosessoreissakin pienempään suuntaan kun nyt liikutaan jo 45nm tekniikassa ja hiljattain oltiin vielä 65nm tekniikassa.

 6. En ymmärrä.

  Ensinnäkin nykyinen versio on oikein fiksun näköinen.

  Toiseksi pienemmän laitteen lämpö ongelmat yleensä hankalampia-> Nykyisen mallin puhallinkin on kuultavissa-> Slim malli vieläkin äänekkäämpi? (vertaa esim videotykkeihin joissa mm sanyon uusin on kookkaampi jotta puhallin ja ilmakanavat saatu entistä isommiksi ja hiljaisemmiksi.

 7. Ymmärrän.

  dude: Ainakaan PS2 ”Slim”:n kohdalla ei ole mitään ääniongelmaa, hiljaisempi se on kuin normaali PS2 johtuen pienemmästä tuulettimesta.

  Ja oikein kätevä kapistus tuo PS2 slim on ollut, esim kuljettellessa paikasta toiseen. (Menee jopa erinäisiin reisitaskuihin) Saa nähdä millaisen tuosta PS3 Slim:stä tekevät, jos tekevät.
  Mutta pääasiassa Slim-mallien tuominen markkinoille on vain markkinointikikka, tällöin saadaan vanha tuote uudestaan esille, ja hintaa saadaan hilattua ylöspäin. Tällöin firmat kalastelevat niitä jälkijunassa tulevia ostajia. Periaatteessahan siinä myydään sama kak-ki eri paketissa.

  Toivottavasti tuleva slimi ei tule olemaan lähelläkään tuota kuvan esitystä, tuo päällä oleva katto on aivan karmea.

 8. Itse olen ihan eri mieltä Pikselijalan väitteestä hiljaisuudesta.
  Olen kuunnellu alkuperäistä PS2:sta ja itse omistan slim-version. Slim on alussa levypyöritintä lukuunottamatta äänetön siihen saakka, kunnes tuuletin lähtee käyntiin…ja kun lähtee, niin se riivattu ei sammu ennen kuin koko laite sammuu. On pakko pitää vekotin kaapissa, ettei se karsea ininä ja suhina kuulu niin selkeästi.
  Alkuperäisessä kun pyörii huomattavasti isompi tuuletin, on ääni enemmänki huminaa, jonka saa helpommin hillittyä.

 9. Sitten itselleni on joutunut joku kummituskappale, koska omistan sekä slim:n että normaalin PS2:sen. Slimistä kovin ääni on moottorin inahdus kun levy aloittaa pyörimisensä. / Koneisto siirtää lukulaitteen levyn kohdalle, ääni kuitenkin loppuu, kun kone saavuttaa tavallisen levynpyörimisnopeuden. Tuulettimen ääntä ei pienen matkan päästä kuule ollenkaan.
  Norm. PS2:ssa on myös tuo sama inahdus, muttei aivan niin kovana. (Ilmeisesti johtuen suuremmasta materiaalimäärästä aseman ympärillä) Tuuletin kuitenkin humisee huomattavasti kovemmin kuin slim:ssä.
  Tälläiset asiathan voivat kyllä olla mielipideasiaoitakin; jotakuta slim:n hiljaisempi mutta korkeampi ääni häiritsee, mutta toinen ei taas ei tykkää norm. mallin selvästi erottuvasta ja kovasta huminasta.

  OT/ PSP:ssä tuppaa Slim-malli olemaan kovempiääninen, ainakin välillä UMD-asema päästää melko häiritsevää ääntä, jota ei pelatessa kuitenkaan yleensä huomaa. \OT

  btw. Kokeilin molempia PS2-malleja, ennen tämän viestin kirjoittamista. Testissä laitoin molempiin pyörimään BFMC-pelin.

 10. Jos PS3 menee tuolaiseksi ettei ”fat”( 😀 (se norm. )) mallia enää myytäis nii kyllä sitten xboxiin vaihan tai jää’n venaamaan playstation 4

 11. Tietääkö joku… Mahtaako slim-versiossa olla jo tuki PS2-peleille..? Ensin oli 60Gt versio, jossa toimi sekä ps1, että ps2-pelit.. Tuli tilalle edullisempi 40Gt-versio, jossa toimii vain ps3-pelit, myöhemmin 80Gt-versio, jossa toimii ps1, mutta EI ps2-pelit.. Voisi kiinnostaa ehkä tuokin masiina, mutta ehto olisi, että ps2-pelit toimisivat…

 12. Juttu taisi valitettavasti osoittautua pelkäksi huhuksi. Vaikuttaa valitettavasti kuitenkin siltä, että Sony on hylännyt kokonaan alaspäin yhteensopivuuden PS3 konsoleista kustannussäästöjen nimessä 🙁

 13. toi on parempi aytoon kuin normi ps3

  vai pitäisikö slim ps2 tehhä käsi konsoliksi

 14. En kyllä ymmärrä että mitä hyötyä on tehdä nuita slim versioita… Ne ovat yleensä äänekkäämpiä kuin normaalit ja kuumenevat helpommin. Itse omistan PS 1, PS 2 ja PS 3 ja kaikki ovat niitä alkuperäisiä ei slim malleja. Olen huomannut myös sen että kun kavereilla on slim PS2 niin se ei ole kestänyt kovin montaa vuotta. Ja en jää kaipaamaan mitään PS3 slim mallia enkä luota vielä pelkkiin huhuihin. Jos Sony tosiaan julkaisee sen nii tietenkin se on halvempi vaihtoehto kuin tuo normaali malli, mutta se nyt on jokaisen pelaajan oma valinta.

 15. ps3 slimissä ei ole yhteensopivuutta ps2 pelijen kanssa.ps3 normissa on yhteensopivuus ps2 pelien kanssa jos on ps3 ntsc mutta jos on ps3 pal ni ei käy ps2 pelit.