Maailman ensimmäinen marihuana-automaatti Los Angelesissa

Kyllä, luit otsikon aivan oikein, Los Angelesissa, Yhdysvalloissa on otettu käyttöön maailman ensimmäinen kannabistuotteita kauppaava automaatti. Kyseessä oleva automaatti ei suinkaan ole kuitenkaan avoinna kaikille halukkaille, vaan suljetussa huoneessa sijaitsevasta automaatista voivat ostaa ainoastaan henkilöt, joilla on lääkärin määräämä resepti marihuanan lääkekäyttöä varten. Asiakkaan henkilöllisyyden varmentaminen on toteutettu sormenjälkitunnistuksella yhdistettynä henkilökohtaiseen pre-paid luottokorttiin. 24h tuntia vuorokaudessa avoinna olevasta, vartioiden vahtimasta automaatista on saatavilla on saatavilla maun mukaan viittä eri marihuanalaatua, 3,5 tai 7 gramman pakkauksissa.

Lähde: www.neatorama.com

{democracy:90}
Edellinen artikkeliLilly McElroy heittäytyy kuvissaan ihmisten päälle
Seuraava artikkeliPistoolisormus ja muita kummallisia aseita

1 KOMMENTTI

 1. Voi olla halvempaa ostaa kadulta. Jos tuo vaatii vartijat 24/7 niin sitä yksin tulee jo kauheasti kuluja, jotka tietenkin maksetaan tuotteen hinnassa..

 2. heikkinen, kadulta ostaessasi tuet usein samalla rikollisjärjestöjä jotka tekevät paljon muita ”vaarallisempiakin” asioita kuin kannabiksen myynti.

 3. ”Voi olla halvempaa ostaa kadulta” varmasti, mutta kun ei saa ostaa vaikka olisi lääkekäyttöön. Hauska idea jos tuo automaatti sisältäisi myös bongin ja asiakas voisi puhallella savuja vartioihin.

 4. No miks Amerikassa on poltettavana marihuana, kun se suomalainenkin sai pillereinä thc-annoksensa? Taitaa olla taas aika tekopyhää perusjenkkiä

 5. Kyllä noita automaatteja on ympäri hollantia ollu jo vuosia. ^mitä tekopyhää on kannabiksen polttelu?

 6. Se suomalainen sai tietääkseni ihan poltettavana kukintona annoksensa eikä pillereinä, matti.

 7. On totta että ”kadulta” ostettaessa rahaa menee rikollisjärjestöille, mutta lääkefirmat vasta rikollisia ovatkin ja kuka nyt teollisia pillereitä haluaisi syödä kun vaihtoehtona on luonnon tuote. Sekin on totta, että yleensä kadulta ostettaeessa myös laatu on huonompaa ellei osta kotikasvattajalta. Paras, halvin ja helpoin tapa on kasvattaa itse. Laitonta myös sekin, mutta myös kaikkien kannalta paras vaihtoehto.

 8. suomalainen tosiaan sai kannabiksen kukintoa poltettavaksi.

  mutta on huhu että siitä oli huumaava vaikutus poistettu, sen kyseenalaistan koska thc on kuitenkin se mikä kipuihin auttaa.

 9. THC:llä on pieni vaikutus kipuihin, suurin lääkinnällinen vaikutus saadaan toisesta kannabinoidista, eli CDB:stä. Tämäkin silti on huumaava ja on päävastuullinen kannabikseen yhdistetystä jumituksesta, eli ”stonesta”. THC aiheuttaa enemmän kannabiksen todellisuutta vääristäviä vaikutuksia, kuten musiikin erottelukyvyn parantumista, äänien vääristymistä ja visuaalista rakeilua.

 10. Vai et hyväksy hashisshta. No älä hyväksy. Ei sinun tarvitsekkaan. Mites hyväksytkö siis sen suloisen kukinnon kuitenkin!?

 11. Voihan sitä kasvatella itsekkin, eikä tunkea rahojaan mihinkään automaattiin tai tukea järjestäytynyttä rikollisuutta ostamalla hashista
  johon on sotkettu matkalla suomeen kamelin paskaa

 12. Minä en hyväksy aamiaismuroja, vaikka ovatkin laillisia ja vähemmän haitallisia kuin alkoholi.

 13. Minä en hyväksy tätä yhteiskuntaa, on nimittäin paljon vaarallisempi kuin mikään luonnontuote.

 14. Kannabis on kuulkaas mahtava lääke moneen asiaan, sekä erittäin kiva päihde. Piristävä sätkä silloin tällöin, ja elämä maistuu :).

 15. joo vetäkää vaa päähänne jtn huumeita paras ku ei oo missää tekemisis huumeiden kans

 16. ”Kyllä noita automaatteja on ympäri hollantia ollu jo vuosia.” No ei taatusti ole. Hollannissa kannabista saa vain myydä coffee shopit. Viime vierailulla hollannissa kun kävin n. 4 vuotta sitten, niin en havainnut ainakaan katukuvassa näitä automaatteja.

  ”paras ku ei oo missää tekemisis huumeiden kans”

  just…minkälainen maailma olis ilman huumeita? Olisko dna:ta löydetty? Kuka olis tehnyt 99% hyvistä levyistä? Antti Tuiskuko?

 17. [quote]joo vetäkää vaa päähänne jtn huumeita paras ku ei oo missää tekemisis huumeiden kans[/quote]

  niin, kukapa kayttaisi niita _hUUUmeita ainakaan, kun tietaa, mita niistakin on mediaan levitetty. lehdissa ei kumminkaan kerrota, miten paljon kaikenlaisia eri muoveja ja muuta paskaa se venajalta tuotu hasshissh (PL) sisaltaa. vaikka en itse tue millaan tavalla jarjestaytynytta rikollisuutta, inhottaa silti ajatella, miten paljon rahaa paatyy tallakin hetkella mefiosojen ja muiden murhaajien kouriin ihan vaan suomen kannabiskieltolain ja vaaranlaisen paihdepolitiikan ansiosta. lisaksi poliisi kayttaa liikaa resurssejaan harmottomien kasvattelijahippien metsastykseen. sitten kun joku onneton parikymppinen nuori viela jaa kiinni (mika on 99% tuurin ansiota) aloitetaan rikolliseksi ja narkomaaniksi leimaamineen, samalla kun keski-ikaa korkeammalla olevat perheenisat ajelee lasten paalle autoilla humalassa. onko siina mitaan jarkea kenenkaan mielesta?

 18. [quote]joo vetäkää vaa päähänne jtn huumeita paras ku ei oo missää tekemisis huumeiden kans[/quote]

  niin, kukapa kayttaisi niita _hUUUmeita ainakaan, kun tietaa, mita niistakin on mediaan levitetty. lehdissa ei kumminkaan kerrota, miten paljon kaikenlaisia eri muoveja ja muuta p****a se venajalta tuotu hasshissh (PL) sisaltaa. vaikka en itse tue millaan tavalla jarjestaytynytta rikollisuutta, inhottaa silti ajatella, miten paljon rahaa paatyy tallakin hetkella mafiosojen ja muiden murhaajien kouriin ihan vain Suomen kannabiskieltolain ja vaaranlaisen paihdepolitiikan ansiosta. lisaksi poliisi kayttaa liikaa resurssejaan harmottomien kasvattelijahippien metsastykseen. sitten jos/kun joku onneton parikymppinen nuori viela jaa kiinni (mika on 99% tuurin ansiota) aloitetaan rikolliseksi ja narkomaaniksi leimaaminen, samalla kun keski-ikaa vanhemmat ’aikuiset’ perheenisat ajelevat lasten paalle autoilla humalassa. onko siina mitaan jarkea kenenkaan mielesta? kotikasvattajassa ja rattijuopossa on se ero, etta rattijuoppo ei tieda, mita on tekemassa ja miten suuri riski on ymparillaan oleville.

  jos kannabis laillistettaisiin ja valtio aloittaisi verotetun ja valvotun myyntitoiminnan, valtio saastaisi suurien summien lisaksi myos kasittamattoman monia ihmishenkia.

 19. Heh, ”huumeita ei tueta!!1!!1”. Voi pikkulapset, sittenkun kasvatte niin toivottavasti kasvaa järki mukana. Jos huume tarkoittaa narkkaamista niin eihän sitä narkkaamista tietenkään tueta. Harmi vaan ettei se sitä tarkoita.

  Jos joudut vaikka auto-onnettomuuteen ja ruumis vääntyy mutkalle sen verran että sulla on koko loppuelämäs kipuja, sulle määrätään jotain oopium unikosta tehtyä kipulääkettä kuten panacodeja, jopa morfiinia. Mistä heroiini tehdään? Ainiin, oopium unikosta. Mutta auta perkele jos jotain hamppua käytät lääkkeenä! Kärsikööt homo siitä vastaantulevasta rattijuoposta joka elämän pilas! Kärsi!

  Muutenkin niin huvittavaa että apteekista löytyy reseptivapaanakin opiaatteja. Jos joku ei tiennyt, oopium unikko on hyvin suuri rahanlähde lääketeollisuudelle. Ensin Martta huutaa suu vaahdossa kuinka huumeita ei tueta, samalla antaen pikku Petterilleen opiaattipitoista yskänlääkettä. Tekopyhää? Ei tietämättömyyttä. Simppelisti kysymällä apteekkarilta saa tietää miten asiat on.

  Mitä Kannabiksen lääkekäyttöön tulee, voihan se tietysti iltapaskojen lukijasta vähän oudolta näyttää että on faktana (lol) väitetty että hamppu aiheuttaa skitsofreniaa ja hyppäät pilvipäissäsi katolta alas luullen osaavasi lentää, ja sitten jollekkin sairaalle määrätään sitä lääkkeenä. Miksi sairaalle ihmiselle määrättäisiin lääkettä johon se kuolee? Heh…

  Summa summarum, toimivat lääkkeet ovat huumeita. Huumeita käytetään myös lääkkeenä.

  PS. Sitten on näitä uskovaisia joiden kanssa ei voi edes keskustella asiasta ”toi puolustaa huumeita!” paskanmarjat, tuossa on tietoa. Missä kohti mun tekstiä sanotaan että vetäkää huumeita se on jees? ei missään.

 20. En osaa sanoa mitään järkevää syytä miksei kannabista saisi käyttää lääkkeenä sellaisessa tilanteessa, jolloin siitä olisi henkilölle hyötyä. Mitä itse olen selvittänyt, niin kannabiksen haitat ovat kaikin puolin pienempiä kuin alkoholilla, opiaateilla ja monella muulla käytössä olevalla tuotteella. Jos joku on ”kiinnostunut” kannabiksesta, niin suosittelen lukemaan siitä lisää vaikkapa täältä:

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannabis
  http://www.paihdelinkki.fi/Pikatieto/?c=Kannabis

 21. Hassua että tämä onnettomuus-skenaario nousee usein huumeiden puolustajien ykköskortiksi. Kyllä ihmiset tietävät lääkkeiden olevan huumeita, vertaa esim. englannnin drug store, mikä tarkoittaa apteekkia (pharmacyn ohella). Suurin osa kun ei näitä kiputiloihinsa anele ja siitä nouseekin se ongelma…

 22. teppah: Keksipäs sinä sitten uus huumeiden vastustajien ykköskortti, ne entiset kun on kumottu yks toisensa jälkeen. 😀

 23. Kaikkia huumeita pitäisi saada apteekista. Jos jostain tulee narkkari se johtuu enemmänkin elämäntilanteesta ja siitä miten hyvin elämäänsä hallitsee (maailmankuva yms vaikuttaa myös). Itseäni ainakin vituttaa tämä varsinkin suomalaisten kaksinaamaisuus päihdeasioissa ja kovat mielipiteet ilman mitään tietoa asioista. Eikä
  kaikkia psykoaktiivisia aineita voida laittaa samaan lokeroon.

  little green bag mulla on koneella kuvia näistä automaateista.

 24. ei yhtään yllättävää, että tästäkin tuli tällainen keskustelu.. ei pitäisi ottaa kantaa ollenkaan mutta otan kuitenkin. vaikka hamppu onkin luonnontuote ja vaaratonkin, niin se voi silti vaarantaa esimerkiksi liikenneturvallisuutta jossain määrin. jos hamppu olisi laillista, riittää, että yksi ihminen ajaa kannabiksen vaikutuksen alaisena toisen päälle ja heti todetaan, että laillistamisesta oli haittaa. valtion – ja suurelta osin myös kansan – mielestä liikenneturvallisuus menee tässä siis ihmisen oikeuksien edelle. itse olisin kuitenkin oikeuksien kannalla. typerät ihmiset voidaan karsia kovilla rangaistuksilla, mutta meillä täällä Suomessa ei sellaisia ole.

 25. . jos hamppu olisi laillista, riittää, että yksi ihminen ajaa kannabiksen vaikutuksen alaisena toisen päälle ja heti todetaan, että laillistamisesta oli haittaa.

  poppopo, jos kannabis laillistettaisiin, ei se tarkoittaisi että sen vaikutuksen alaisena saisi ajaa. alkoholi ja useat lääkkeet jotka vaikuttavat ajokykyyn heikentävästi, ovat laillisia, mutta niiden vaikutuksen alaisena ei silti saa ajaa. jos(ja toivottavasti kun) kannabis laillistetaan, siitä tulisi laillinen päihde, eikä päihteissä tietenkään saa ajella. itse en näe että laillistamisesta olisi mitään haittaa

 26. *jos hamppu olisi laillista, riittää, että yksi ihminen ajaa kannabiksen vaikutuksen alaisena toisen päälle ja heti todetaan, että laillistamisesta oli haittaa.*

  Kumma kyllä alkoholia saa käyttää laillisesti vieläkin, vaikka sen kohdalla mainittu esimerkki on käynyt toteen liian monta kertaa (toisaalta, yksikin kerta on liikaa mutta kun tälle tielle on jo lähdetty…) .

  Miksei siis kannabistakin voisi laillistaa samanlaisten rajoitusten alaisena?

 27. Ketä ostaa kadulta, ku itekki voi kasvattaa. Sitä paitsi kannabiksesta on tullu kauheeta propagandaa medialta, esim kannabiksen polttelijat ovat väkivaltaisia ja arvaamattomia. viina on mun mielestä paljon haitallisempaa.

 28. ”poppopo, jos kannabis laillistettaisiin, ei se tarkoittaisi että sen vaikutuksen alaisena saisi ajaa. alkoholi ja useat lääkkeet jotka vaikuttavat ajokykyyn heikentävästi, ovat laillisia, mutta niiden vaikutuksen alaisena ei silti saa ajaa. jos(ja toivottavasti kun) kannabis laillistetaan, siitä tulisi laillinen päihde, eikä päihteissä tietenkään saa ajella. itse en näe että laillistamisesta olisi mitään haittaa”

  juuri tätä itsekin tarkoitin.

 29. Kun nyt tämä keskustelu on pyörähtäny näin kauas alkuperäisestä, niin pitääpä minunkin kertoa eräs hieno huomio työni johdosta.

  Olen toiminut järkkärinä monissa pikaruokapaikoissa viikonloppuisin ja siellä on tullut nähtyä kaikki ihmiskunnan luokat. Meininki on aivan järkyttävää välillä ja tappeluita on runsaasti, paitsi sillä pienellä porukalla jotka ovat tulleet vain pössypäissään hakemaan ruokaa ja painuvat heti takaisin kämpilleen katsomaan leffaa. Nämä punasilmäiset ystävät ovat portsarin paras kaveri töissä.

  Toisin kuin ne ”laillisen” huumausaineen eli kuningas alkoholin alaiset karaokebaarin kulmaruusut, jotka huutavat ja riehuvat kännipäissään. Henk. koht. ja ihan kokemusten valossa saisi kyllä olla laillista kannabis suomessa 🙂

  UGH Offtopic master on puhunut.

 30. Niin no miksei kannabista laillisteta?

  Omasta mielestäni suurin syy löytyy ehkä veronalaisuudesta. Koska tämä luonnontuote on suht vaivatonta kukittaa kotona ja saatavuus on hyvinkin suurta niin kuka haluaisi sitä valtiolta ostaa ja näin maksaa asiasta veroja. Näin ollen valtio katsoo sen hyödyttömäksi ja kriminalisoi tuotteen saaden tästä enemmän tuloja valtiolle sakkojen muodossa vai onko joku kuullut että kaveri sai kasvatuksesta suurien sakkojen sijasta linnaa. Miettikääpäs sitä iltapuhteina.

 31. Sakkorangaistuksina saadut tulot valtiolle kasvattelijan kohdalta ovat häviävän pienet siihen verrattuna kuinka paljon rahaa kasvatuksen ”kitkemiseen” käytetään.
  Voivathan ihmiset omat viinit ja oluetkin kotona valmistaa, mutta valmistavatko? Katsos kannabis kun tuppaa olemaan vaativa kasvi ja se kun taas vaatii kasvattajalta tietoa, taitoa ja aikaa niin eipä sitä varmaan kovin moni viitsisi omaa komeroaan useiden satojen eurojen arvoisilla laitteilla varustaa kun voisi kaupasta hakea.
  Ajatelkaa nyt hyvät kanssaihmiset asiat läpi ennenko rupeatte höpöttämään.
  Alkoholin suurin ongelma on se että se alentaa huomattavasti ihmisen arvostelukykyä, jolloin saadaan päähänpistoja että lähdetään kapakasta kotio itse autolla. Toiseksi voidaan mainita että Suomessa yleinen henkirikos tai törkeä pahoinpitely on ryyppyporukassa keski-ikäisten miesten välillä. Lehdissä EI lueta uutisia missä pilviveikko on napannut sakset pöydältä ja hakannut lapsuudenystävänsä kaulan rei’ille. Lehdistä EI myöskään lueta kuin aniharvoin että joku OIKEA narkomaani (amfetamiinin tai sen voimakkuusluokan aineiden suonensisäinen käyttäjä) olisi tappannut jonkun, he kun yleensä tappavat vain itsensä.
  Kannabiksen laillistaminen aiheuttaisi varmasti hyvin voimakkaita tunteita, mutta loppupeleissä kaikki se raha mitä valtiolle tulisi olisi samalla pois rikollisuudelta, sekä jotkut alkoholin orjat saattaisivat löytää hieman vaarattomamman korvikkeen omalle päihteen tarpeelleen.
  Että sellaista nyt tuli mieleen tällä kertaa

 32. Käytän lääkityksenä morfiini-johdannaista (en edes kipulääkkeenä), joten tuntuu vähän hassulta että niinkin mieto aines kuin marihuana on niin paha asia lääkkeenä.

  Lisäkseen, jos marista tulisi reseptilääke, sen valmistaminen omatekoisesti ja kadulla kauppaaminen olisi silti rangaistava teko, siinä missä muidenkin lääkeaineiden (eritoten reseptilääkkeiden).

 33. ”mad133:Niin no miksei kannabista laillisteta?

  Omasta mielestäni suurin syy löytyy ehkä veronalaisuudesta. Koska tämä luonnontuote on suht vaivatonta kukittaa kotona ja saatavuus on hyvinkin suurta niin kuka haluaisi sitä valtiolta ostaa ja näin maksaa asiasta veroja. Näin ollen valtio katsoo sen hyödyttömäksi ja kriminalisoi tuotteen saaden tästä enemmän tuloja valtiolle sakkojen muodossa vai onko joku kuullut että kaveri sai kasvatuksesta suurien sakkojen sijasta linnaa. Miettikääpäs sitä iltapuhteina.”

  Kyllä ne siellä on laskenu jo nuokin asiat moneen kertaan siellä päättäjistössä. Tämä kannabiksen dekriminalisointi on tällä hetkellä sen verran kuuma peruna kaiken uutisoinnin ja propagandan vuoksi, että sitä ei uskalleta ottaa missään edes puheeksi. Vähän aikaa sitten kannabis aiheutti psykooseja ja skitsofreniaa, nyt sitten lääkekäyttöön? Uskon, että ennenpitkää tilanne kuitenkin kiristyy maidenvälisen painostuksen johdosta laukeaa ketjureaktio, jonka seurauksena ainakin muutamassa euroopan maassa kannabis laillistetaan hollannin tasolle.

  Miksiköhän minä taas en usko, että joku näkisi usean kuukauden vaivan budin takia, jos vaihtoehtona olisi lähimmässä apteekissa käynti. Eikä ne kaasupurkausvalaisimetkaan ilmaisia ole.

  aika selkea argumentaatiovirhe muuten, kaypa lukemassa lisaa niin et puhu itseasi jatkossa pussiin http://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_auctoritatem

  Käräjien kauttahan ne kasvatusjutut muuttuu sakoiksi ja sitten kun se kiinnijäänyt on opiskelija, työtön, vähäosainen tai muuten vaan keskikastiin kuuluva, valtio maksaa oikeuskulut. Milläköhän perusteilla valtio tässä säästää?

  Tuntematon ilmaisi mielipiteensä todella hienolla tavalla. Olen itsekin kiinnittänyt huomiota samoihin piirteisiin ’viihteellä’ olevissa ja huomannut juurikin, että se alkoholi poistaa liikaa ihmisiltä niitä estoja ja luo outoja ideoita.

 34. Kannabiksen lailistamisesta on suomen suurimmassa sikalassa heitetty kolikkoa. Olisi mielenkiintoista tietää mitä muita meidän asioita ovat herrat isot herrat päättäneet kolikkoa heittämällä!?

 35. oisha se nasta jos hamppu laillistettais.
  vituttaa ku pitää jointit polttaa kämpäs sisällä.

 36. Typerä kysymys. Kannabista on jo määrätty lääkkeeksi Suomessa ja oikeuden päätöksellä se on myös laillista tulevaisuudessa.

 37. ”mikko kirjoitti 29.1.2008. 13:38.

  Typerä kysymys. Kannabista on jo määrätty lääkkeeksi Suomessa ja oikeuden päätöksellä se on myös laillista tulevaisuudessa.”

  niinpa, mutta nuo luvut aanestyksessa kertovat suomalaisten suhtautuvan kannabiskeen ihan eri tavalla, kuin esim 5 vuotta sitten.

 38. Sairastin vuosia sitten leukemiaa ja tietysti sain kropan täyteen myrkkyjä joita lääkittiin taas toisilla myrkyillä. Olisi ollut nuorellekin pojalle mukavampi, jos olisi saanut luonnonmukaisempaa lääkitystä kuin kasan opiaatteja ja muita kroppaa heikentäviä ja tuhoavia kipulääkkeitä. Kannabiksella kun on myös ruokahalua herättäviä vaikutuksia. Kysynpä vaan, että kuinka moni teistä kritisoijista on kokenut elämässään lääkehelvettiä? Eikö olisi ollut mukavampaa saada jotain mikä tekisi arjesta edes siedettävämpää, kuin niitä mitkä pistävät ihmisen raunioksi ja oksentamaan suolensa pihalle? Pistää vihaksi… Tutkikaa ennen tuomitsemista, kiitos.

 39. Suuri osa mediasta ei ilmeisesti osaa kirjoittaa kannabiksesta asiallisesti, kun näin ”asiallisesti” tämä uutisoitiin iltasanomissa:

  ”Kaliforniassa ei tarvitse etsiä huumeita hämäriltä kujilta – osavaltiossa saa marihuanaa nyt kätevästi automaatista.

  Yrtti ei ole tarkoitettu kenelle tahansa piripäälle, vaan vain niille, joille marihuanaa on määrätty reseptilääkkeeksi.”

  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1482124

 40. Olen kotona pilvessä.Väsynyt duunista ja ihmettelen miten ihania automaatteja.Ottakaa ihmiset iisisti-älkääkä lyökö viikonloppuna ketään.Jooko?

  Ps.Ei oo ees paha rasti……?Eihän?

 41. Ihan sivuhuomiona tutkimusten mukaan kannabiksella ei ole liikenneturvallisuutta heikentävää vaikutusta. Useampia tutkimuksia on tehty aiheesta. Muita huonoja puolia on, kannattaa keskittyä niihin eikä koettaa jankata vääriksi osoitetuista käsityksistä.

 42. Kyllä pilvellä todellakin on liikenneturvallisuutta heikentävää vaikutusta. Pilvessä sen oman ajokykynsä kuitenkin ymmärtää vähän paremmin kuin esim. kännissä. Eli kovin pilvessä ei tee mieli rattiin. On tietysti eri asia jos on pilvessä 24/7 ja on täysin tottunut siihen olotilaan, mutta jos päihde vaikuttaa tajunnantasoon ja aisteihin, niin tottakai sitä on heikommilla vaikutuksen alaisena, kuin normaalilla tajunnantilalla varustettuna.

 43. Olen taas kotona,nyt vasta tosin käärimässä sätkää(taas töiden jälkeen ihan paskana….)…mutta voisin kommentoida näin käyttäjän näkökulmasta tätä asiaa:
  Tulin juuri duunista(10tuntia),unirytmini tietäen väsyttää alkaa vasta noin 4 aikaan yöllä.Olisin mielelläni mennyt juomaan lähikuppilaan muutaman oluen,mutta en halua olla tekemisissä humalaisten ihmisten kanssa enkä tuhlata rahojani överi hintaiseen monopoli-huumeeseen.
  En ymmärrä minkä takia kannabis on pitänyt tiettyjen tahojen takia ”demonisoida”,vaikka samaan aikaan valtio myy alkoholia yksin oikeudella ihmisille, samalla tiedostaen alkoholin paljon suuremmat haitat.Suuremmilla haitoilla tarkoitan-kotiväkivaltaa,murhia,rattijuoppoja,katu/taxijono/ravintola-tappeluita,alkoholi myrkytyksiä sekä niistä johtuvia kuolemia,sikiö vaurioita,sekä lukematon määrä kaikkea muuta pahaa.

  En yritä ketään yllyttää polttamaan pilveä vaan sanon että minulle se vaan sopii helvetin hyvin.
  No,joku varmaan tästäkin suuttuu ja kirjottaa että tein kirjotus virheitä sun muuta skeidaa ja mee kouluun pilvi pää.mut mulle se on ihan sama…mä yritän vaan tuoda keskusteluun järkeä,oon helvetin väsynyt tuntemaan itseni rikolliseks hakiessani tätä hirveää huumetta kasvattaja ystävältäni.

  No mut näistähän vois jauhaa vaik koko yön……mä meen nyt polttaa ton jointin………support allthegrowers!

  Ps.Älkää ihmiset antako mun lukee maanantaina(taas),kun joku teistä on lyönyt kaveriaan kirveellä päähän,tai jotain muuta mukavaa.Niihin mä oon kans ihan vitun väsyny…….

  terveisin.Veron maksaja.

 44. Hahaa…:D tollanen olis pitänyt olla opiskeluaikoina koulun käytävällä tai oppilaskunnan huoneessa 😀

  …no ei nyt sentään..

 45. Miksei?ei se niin hirveen väärinkään oo sanottu vaikka en jumalaan uskokaan.
  Mutta mietihän meitsi aikasi kuluksi vaikka sitä,että koulussa on kaksi viereistä luokkaa.Kummassakin luokassa käsitellään maailman syntyä.Toisessa luokassa on käynnissä uskonnon tunti,ja toisessa maantiedon tunti.Oppilaat jakavat mielipiteitään välitunnilla ja syntyy riitaa siitä,että jommalle kummalle luokalle on valehdeltu.

  Tää oli ehkä tärkeintä mitä”opim” koulussa.

 46. Hmm, joku sanoi että hamppu on vaativa kasvi? Ei todellakaan, hamppu on yksi maailman vahvimmista kasveista, ja kestää pahemmatkin olosuhteet. Jopa mies, joka ei osaa kasvattaa ruusupuskaa, voi onnistua hampun kasvatuksessa.

  Laillistakaa kannabis. Alkoholi vs. Kannabis, kannabis voittaa 100-0

  KANNABIS LAILLISEKSI, KIELTOLAKI VOIMAAN!

 47. Kuules nyt huumepoika, olet varmaan yhtä sekaisin kuin se kannabismummo joka aina soitteli Pekka Saurille Yölinjaan.

  Huumeet aiheuttavat mm. psyyken oireita, joita voi rivien välistä havaita myös kyseisen uutisen kommenteissa.

  Mies loi viinan, Jumala loi ruohon, Jumala loi myös pallokalan. Syökää pojat pallokalaa myrkkyjen kera niin pääsette elämänne matkalle ja säästätte köyhien suomalaisressukoiden verorahoja.

  Apua sitä tarvitseville löytyy: http://www.eoph.fi/external/nettineuvonta.html

 48. toi on amerikassa eikä suomessa joten naama umpeen tai pöäätä patteriin ja parrua HANURIIN

 49. Voi pottua, taitaa sulla olla alkoholi ongelma ku ei kieltolaki mee läpi sulle. Kannabis on vaan terveellisempää kuin alkoholi, tutkimusten perusteella. Muista käydä ottamassa yhteyttä jonnekkin mistä saat apua juomiseen.

 50. ehdotan kompromissia! juodaan tai piikitetään suoraan suoneen kaikki bensaa, se on terveellisempää kuin alkoholi ja huumeet.

 51. Teidän kanssa on turha keskustella, kun kokoajan tulee puolelta ja toisin paskaa niskaan. Eniten sitä paskaa tulee kannabiksen puolesta puhujilta. Hyvää työtä. Mukavaa nähdä kun idiootit luulevat tietävänsä mistä puhuvat.

 52. Idiootit. Vaikka kannabiksella ei olisikaan niin paljon haittavaikutuksia kuin alkoholilla, niin haluatteteko te tosiaan toisenkin kansanhuumeen tänne? Alkoholista on jo riittävästi ongelmia, joten jos kannabis vapautetaan, niin sen käyttö ja siitä aiheutuvat ongelmat lisääntyvät.

  On naiivia ajatella, että kannabiksen laillistamisella olisi vain positiivisia seurauksia.

  Sitten olisikin kivaa, kun täällä riehuvat känniläisten lisäksi pilviveikot.

 53. Meikäläinen siirtyis samaten kannabiksen puolelle alkoholin tilalla, jos se olisi laillista. Ei tulis läheskään niin suuret vaikutukset kuin alkoholilla. Tupakoitsijatkin voisivat siirtyä polttamaan terveellisempää kannabista.

 54. blaa blaa blaa…bla bla bla bla blaaaaaa…blablabla..bla bla bla blablaa blaaa blaaaa blapatiblaaa

 55. ”Idiootit. Vaikka kannabiksella ei olisikaan niin paljon haittavaikutuksia kuin alkoholilla, niin haluatteteko te tosiaan toisenkin kansanhuumeen tänne? Alkoholista on jo riittävästi ongelmia, joten jos kannabis vapautetaan, niin sen käyttö ja siitä aiheutuvat ongelmat lisääntyvät.

  On naiivia ajatella, että kannabiksen laillistamisella olisi vain positiivisia seurauksia.

  Sitten olisikin kivaa, kun täällä riehuvat känniläisten lisäksi pilviveikot.”

  Riehuvat pilviveikot, siinäpä olisikin näky… Olisiko kuitenkin mahdollista, että osa nykyisen ”kansan huumeen”, alkoholin, käyttäjistä siirtyisivät polttamaan pilveä (tai nauttimaan kannabinoideja joillain muilla keinoilla) jolloin alkoholista aiheutuvat ongelmat vähenisivät? Olen samaa mieltä kanssasi, että kannabiksen laillistamisella ei olisi pelkästään positiivisia vaikutuksia, mutta väitän kuitenkin että seurakset olisivat suurimmaksi osaksi myönteisiä. Uskon vahvasti, että kännissä riehujat vähenisivät, samoin alkoholin käytöstä aiheutavat sairaudet ja onnettomuudet.

  Aikaisemmin oma kantani hamppuun oli hyvin kielteinen (johtuen peruskoulun ja median harjoittamasta vanhanaikaisesta, hyvää tarkoittavasta, mutta järjettömästä aivopesusta). Luettuani tieteellisiä ja objektiivisia tutkimuksia kyseisen kasvin vaikutuksista sekä suoritettuani kenttätutkimusta Amsterdamissa karisivat ennakkoluulot ja tietämättömyydestä johtuneet kovat asenteeni nopeasti.

  Läntinen maailma kulkee vääjäämättömästi kohti kannabiksen laillistamista ja imelänhajuisia poltteluhuoneita, halusipa kukkahattutäti ja tuulipukupekka tai ei.

 56. ”Teidän kanssa on turha keskustella, kun kokoajan tulee puolelta ja toisin paskaa niskaan. Eniten sitä paskaa tulee kannabiksen puolesta puhujilta. Hyvää työtä. Mukavaa nähdä kun idiootit luulevat tietävänsä mistä puhuvat.”

  Ja tämähän vain kertoo ettet itsekkään tiedä mistä puhut.

 57. Tässä näemme taas keskustelijoiden tason tietämyksen ja älykkyyden. Moni marijuanan puolesta puhuja perustelee mielipiteensä perin pohjin esim morfiinijohdannaisten vaihto marijuanaan, mutta kärkkäimmät vastaan väittäjät sanovat tyyliin:

  ” Hipit hirteen ja kossu rules ”, ”Tappakaa itsenne”, ”Ei teillä ole oikeutta käyttää mitä haluatte vaikkei siitä haittaa muille olisikaan”

  Ehdottomasti lääkeaineeksi kannabis ja heroiini ovat TODELLAKIN kaksi eriasiaa.

  Henkilökohtaisesti pahin huume jonka tiedän on nikotiini taistelin pitkään irti siitä ja moni tuttava ei ole vieläkään kuivilla. Puhumattakaan viinän välittömistä seurauksista + reseptilääkkeet sekaan = pahoinpitelyjä , kuolemia , halvauksia , murhia , tappoja

  Kannabis lähinnä toimii hyvänä testerinä sanan- ja elämäntavan vapaudesta, että mihin ylipäänsä lait ja päätökset perustuvat. Moni poliitikko ei vain käsitä miten nolaa itsensä tällaisen pikku rikkaruohon takia. 😉

 58. Niin tuossa kysyttiin että eikös joku laillistettu suomessa lääkereseptille niin se ”lääke” on Kratom.. Koska poliisit eivät voineet sitä vielä luokitella huumeeksi ja sitä tilasi porukka aika isoon tahtiin ulkomailta ilman että tulli pystyi estämään niin sitten päättivät että helpoin tapa on että sallitaan vain lääkereseptin kanssa se.. Taas meni yksi laillinen aines =(

 59. Juu hienoa luettavaa ihmisiltä jotka eivät koskaan ole edes kokeillut kannabista!!!!
  Ja jos kokeilevat niin kuningas alkoholin voimalla ja sit pamahtaa kartanolle,oksentelee jne…eli sekakäyttöä!!!
  Ettehän te hyvät ihmiset vedä reseptilääkkeitännekään alkoholin kanssa!!!
  Olen sitä mieltä että jokainen saa itse valita millä sekoittaa päänsä oli se sitten laillista tai ei!!!
  Ja tosihan se on et useamman maan laki kieltää kannabiksen juuri sen takia kun verotulot alkoholista tulisi laskemaan,koska kukinto hakkaa alkoholin rentoutumis ja seuratilanteissa mennen tullen!
  En tunne enkä koskaan ole edes kuullut et (pilviveikko) olisi halunnut jotain pahaa lähimmäiselleen sen takia et oli pilvessä!!!Mutta miten on alkoholin laita,siitä saa lukea joka päivä lehdistä!!!
  Itse olin auto-onnettomuudessa 2v. sitten ja en ole vieläkään selvinnyt kivuista….laillistetuista (huumeista)lääkkeistä jouduin syömään tramal,panacod,triptyl ym…jotka ovat opiaatteja eli morfiinijohdannaisia ja koukuttavat ihan varmasti…sivuvaikutuksena sain kohdata erittäin syvää masennusta….
  Joten asiasta kukkapurkkiin….
  Olen siis polttanut kukintoa/hasista n.7 vuotta aina rentoutumis/hyvässä mielessä,päätin kokeilla kannabista kivunpoistajana ja yllätys se toimii!!!Eikä ole huonoa oloa aamulla ja pystyy tekemään esim.kotitöitä,seurustelemaan muiden ihmisten kanssa jne….melkein elämään normaalisti…ja se on jo paljon se…ennemmin pilviveikko ja kivuton kuin kärttyinen kivulias lääkenarkki/alkoholisti!!!!
  Enkä ole huomannut mitään tarvetta siirtyä koviin(huumeisiin)lääkkeisiin takas enkä usko siihen että kannabis toimii porttina muihin laittomiin aineisiin,mutta samaa ei voi sanoa alkoholista…
  Toivottavasti lähivuosina saadaan päättäjät vakuuttuneiksi kannabiksen haitta/hyötysuhteesta ja laillistettua!!!
  En todellakaan koskaan ole tai tule ajamaan moottoriajoneuvoja pilvessä/alkoholin vaikutuksen alaisena,se täytyy jokaisen itse jo tajuta!!!Josta pääsemme aiheeseen kannabis jäämät:Alkoholillekin annetaan mahdollisuus kun sallitaan promille raja,eli hieman saa olla alkoholia veressä ettei ole enää vaikutuksen alaisena kuitenkaan,tätä ei suoda esim.kannabikselle joka saattaa näkyä veressä jopa kk:sia eli tällekkin asialle pitäisi saada joku tolkku!!!Poliisien tällä hetkellä käyttämä tikkaritesti näyttää 50/50 vaikka ihminen ei olisi koskaan nähnytkään kannabista ja kun positiivinen tulos saadaan partioautossa,lähtee kansalaiselta heti ajokortti hyllylle ja syyte huumeiden käytöstä(käyttörikos)kotietsintä luvassa ja vasta verikokeen jälkeen mikäli tulos on negatiivinen saatetaan rekisteri puhdistaa,silti kansalainen on jo kärsinyt 2-8viikkoa ajokortitta,henkistä pahaa ja ehkä jopa menettänyt työnsä…

  Kannatan siis kannabiksen laillistamista!!!
  Ja tämä on totta:WHY DRINK AND DRIVE,SMOKE AND FLY ! ! !

 60. Tuli mieleen et, valtio voisi lisätä myös kuituhampunkin tutkimusta ja yleistää sen käyttöä.

  Muuten.. ainakin kotikäyttö ja muutaman kasvin kotikasvatus voisi toimia. Pari grammaa päällä kulkeminen ja kahvimestat voisi olla seuraava vaihe. Ei tänne kuitenkaan mitään automaatteja tarvita, jenkit on vaan nii laiskoja. Kyllä SUOMALAINEN ”hippi” luonnosta ja ulkoilmasta sen verran tykkää et, jaksaa ehkä-omistamansa reseptibudinsa hakea piidemmänki matkan kävellen ja kotimatkan varmasti:).

  muistutus:
  Jokaisenhan TÄYTYISI omat rajansa tietää ja näin ollen joku roti pitää. Antaa kaikkien kukkien kukkia.

 61. ”Tiedän etten ole viisas ja juuri siinä olen teitä viisaampi.”

  -Sokrates

 62. Hohhoh, teitä 420-pentuja. Vikisette ja inisette, vaikka kaikki on hyvin. Tänäkin päivänä poliisit katsovat pössyttelyä ja parin kasvin kotivilmelmiäkin sormien läpi, joten mistä te valitatte? Jos kannabis laillistettaisiin, rupeaisivat kaiken maailman muut hörhöt ja nistit vaatimaan myös oikeuksiaan

 63. ”Jos kannabis laillistettaisiin, rupeaisivat kaiken maailman muut hörhöt ja nistit vaatimaan myös oikeuksiaan”

  Hyvä pointti… MUTTA valtio sanoo EI ja että tyytykää kannabikseen.
  On toiminut Hollannissa, miksei meillä?

 64. haha, ”kytät kattoo sormien välistä”. Kumma juttu ku 0,2 g hasiksen palasta meni frendi käräjille. 5 päiväsakkoo oli tuomio. Kuinkahan paljon meni rahaa siihenki valtiolta et piti tommosesta nipistä laittaa oikeuteen?! 0,2g!!!! helvetti tommonenhan pyörii taskussa huomaamatta nukan seassa. Ei paljoo nuppineulan päätä isompi.

 65. typerää toimintaa puhua asiasta mistä ei tiedä. kokeilkaa hyvät ihmiset sitä pilveä ja päättäkää kumpi on viisampi päihde alkoholi vai GANJA! onneks moni täällä sen on todennukki jo. luonto lailliseks.

 66. Älytöntä kieltää lääkkeen käyttö vain siitä syystä, että se sisältää huumaavaa ainetta. Kaikki vahvat kipulääkkeet perustuvat oopiumjohdannaisiin, miksei niitä olla kieltämässä jos kerran kannabikseen pohjautuvat lääkkeet kielletään?

 67. suomen valtio tietää kansalaisen puolesta mitä tämä haluaa ja tarvitsee

 68. Kannabis aiheutta psyykisia ongelmia mutta alkoholi ei? Entäs juoppohulluus tai vaikka morkkis? Entäs opiaatien aiheuttamat psyykiset ongelmat? Mä oon tetraplegikko pyörätuolissa. En pysty käyttämään opiaateja hermosärkyihin tai johdannaisia spastisuuteen koska haittavaikutukset ovat liian isoja. Hamppu auttais, mutta apteekki ei myy. Joskus saan kaverilta pikkusen ja silloin ei ole kipuja. Ainakin pari kerta vuodessa eli harvinaista herkkua. Muuten kituun ja politiikot nauraa ja alkoholistit räki päälle.