Yksinkertainen tapa tehdä ääneen reagoiva ledi

Tämä on yksinkertaista. Otetaan pienet kaiuttimet, ledi ja metalliklipsuttimet. Ledi voidaan kytkeä suoraan kaiuttimen johtoihin. Sitten vaan ihmettelemään, miltä se ääni näyttää.

Lähde: www.instructables.com

Edellinen artikkeliVauvankäyttöohjeita
Seuraava artikkeli500xl-kaiuttimet ovat kuin suurikokoiset nappikuulokkeet

1 KOMMENTTI

 1. jaa tuollahan se ohje olikin linkin takana piilossa, vois viakka huomenna modata….

 2. jos laittaisi eri ledeihin eri resistanssisia vastuksia niin siinä kävisi kai sitten niin että ne syttyisivät ekvalisaattorimaisesti.

 3. Noita on kokeiltu jo aikasemminki, isäukolla oli kaupasta ostetut kaiuttimet autossa, joissa bassot oli varustettu valoilla ja vilkkuivat vain bassojen tahtiin, noin 22 vuotta sitten…

 4. Mahtavin rakenteluprojekti ikinä. Ledille tarvitsee etuvastuksen jos sitä haluaa käyttää oikein. Ledin resistanssi myötäsuuntaan on sellaisenaan hyvin pieni, mistä voi seurata ongelmia. Mikäli ledi sattuukin kestämään kärähtämättä, niin se kätevästi leikkaa audiosignaalista kaikki kynnysjännitettään suuremmat huiput eli tuottaa säröä. Ja paskalla säkällä (kovaa soitettaessa, riippuu myös vahvistimesta) jos ledi itse ei kärähdä niin vahvistin kärähtää.

 5. Toimii myös niin yksinkertaisesti kuin työntämällä ledi kuulokeliitäntää. Vaatii ihan sovittelua tosin et saa jalat osumaan oikeaan kohtaan 😛

 6. Ja kukaan ei ole yhdistänyt tätä Ritari Ässän auton ”kaiutinvaloon”.. Taitaa porukka olla aika nuorta.. 😀

 7. Happy, kuulokeliitäntään? eipä taida onnistua ellei ole vahvistinta välissä, kuullokeliitännästä et saa kuin millivoltteja, ei riitä ledin sytyttämiseen.

 8. Eihän tuossa sanottu minkälaisesta kuulokeliitännästä on kyse. Joistain voi saada tuhdimpaakin tavaraa ulos.

 9. kokeilin, ei toiminu, ainakaan jos kajareissa on vaan yks elementti…. en tiiä vaikuttaako tuo muttei silti toiminu, koklasin kolmea eri ledia myäs vaihtelin ledin suuntaa joten tuskin asennuksessa vika. kannattaa koittaa jos on kaiutin jossa on 2 elementtiä ja kokeilin myös moelmmilla kaiuttimilla.

 10. Sama juttu kuin yllä olevalla; koitettiin kolmella eri ledille mutta siltikään mikään niistä ei syttynyt kertaakaan. Kokeiltiin vielä molemmilla kaiuttimilla tuloksetta.

 11. Mitenkäs olisi hehkulankapolttimo? Ei ole nuuka napaisuudesta, eikä vaadi jännitettäkään kuin voltin. Myöskään ylijännite ei ole niin vahingollista kuin ledeillä. Ledit siis vaativat usein yli kolme volttia..

 12. Siis anteeksi mitä!? mitkäs ihmeen ledit vaativat yli kolme volttia? kolme volttia on lähes tuplasti sen mitä perus punainen ledi vaatii, mahdollisesti sininen Lazer led vaatii tuon yli kolme volttia..

 13. Itse en ole vielä nähnyt että ledi olisi yhdellä sähköparilla alkanut valoa tuottamaan.. Mutta käytänkin lähinnä superbrighteja.

 14. Tämmösiä jännitteitä ne opetti ainaskiin 15v sitten elskan tunneilla.

  Tavallisen halkaisijaltaan 5 millimetrin ledin nimellisvirta on tyypillisesti 20 mA ja sen kynnysjännite on n. 1,7 V–3,7 V riippuen ledin väristä.